reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam poniedziałkowo :-)

Miałam dziś wizyte u gin, zbadała mnie i wszystko ładnie rośnie, szyjka ładna tylko jak wyjęła palce to na rękawiczce pojawiła się krew! :eek: nie wiem skąd to bo plamienień żadnych nie miałam, nie bolało też mnie nic jak mnie badała. Kazała się nie martwić, brać dalej Luteine i dużo leżeć ale ja oczywiście się zdenerwowałam. :-( Czy któraś z Was miała taką sytuację po wizycie???
Zzaczęła się również zastanawiać dlaczego jest taka rozbieżność w tyg. między USG a OM ale powiedziała że może USG w 20 tyg. to wyjaśni....hmm...i jak tu się nie martwić :confused: Jedno dobre to że dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc :tak:

Dziewczynki czy któraś z Was brała Feminatal DHA? czy to jest to samo co Prenatal DHA?
Kochana nie martw się.. Mi gin na początku tez mówil, że po badaniu mogę ciut plamic. A co do Feminatal DHA to ja go brałam:tak:

ogólnie jem wszystko ale robie tak że jednego dnia smażone mięsko a potem zupke na dwa dni aby brzusi synkowi nieobiążać;-)ps.chyba BETI synka będzie mieć bo czytałam sobie nasz wątek to w sygnaturce wyczytałam co suuuuper:-)
PAULA oby ta krew nic nieoznaczała:(ale nie smuć się bo usg wszystko pokazało że jest dobrze no i czasem tak jest że się w ciąży dalej plami itp.tulam :)

A to synuś jak sobie z nami "gada" po jedzonku:-)
YouTube- Wideo-0002.mp4
Super filmik!!:-D I jak produkował w pieluchę pewnie bo tak się skupiał:-D

reklama
Witam.
Paula, mnie też lekarz zawsze ostrzegał, że po badaniu mogę plamić lub nawet lekko krwawić.
Dzastina, mnie się wydaje, że gdyby to był nawrót PCO to wydłużyłyby Ci się cykle i to dość zauważalnie. Nieraz w cyklu kobiety dochodzi do dziwnych anomalii. Ja np. jakieś 2 lata temu miałam normalną @, skończyła się i po 7 dniach zaczęła się kolejna równie normalna i wtedy gin mi powiedział o tych dość częstych i różnych anomaliach.
Patrysiu, cudny filmik. I wiesz jak patrzyłam na niego to tak myślałam, że coś Twój synuś produkuje.:-)

Ja dziś dla pewności zrobiłam jeszcze test i to nie z porannego moczu i są piękne II krechy. Byłam też u ginka po lutkę, a 25.02. idę na konkretną wizytę z badaniem.

Ja dziś dla pewności zrobiłam jeszcze test i to nie z porannego moczu i są piękne II krechy. Byłam też u ginka po lutkę, a 25.02. idę na konkretną wizytę z badaniem.
GRATULUJĘ jeszcze raz:tak::-) spokojnych 9 miesięcy:-)

Wypróbujcie, pycha!! :)
Ciasto FANTA (u mnie już upieczone, ale jeszcze nie jedzone, bo stygnie:) )

Składniki:

mąka, 3 szklanki
cukier, 2 szklanki
jajka, 4
olej, 1szklanka
fanta, 1 szklanka
proszek do pieczenia, 1 paczka (15gr)
cukier waniliowy, 2 paczki
sol, szczypta

1. Wszystkie składniki wsypać do wielkiej miski razem z gazującą fantą i na powolnych obrotach miksować (lub powoli mieszać )

2. Geste, lejące ciasto wylać na kwadratową blachę ,piec na 180stopni 40 do 50 minut, aż ciasto będzie rumiane a z piekarnika będzie ulatniał się cytrynowy zapach.Upieczone wyciągnąć z piekarnika , poczekać aż wystygnie posypać cukrem pudrem, kroić na porcje i gotowe ! Smacznego

Heheh oj tak te kupki są czeste i też jak purta to się nawet coś tam wyciśnie:-D
GRATULACJE JESZCZE RAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
Wypróbujcie, pycha!! :)
Ciasto FANTA (u mnie już upieczone, ale jeszcze nie jedzone, bo stygnie:) )

Składniki:

mąka, 3 szklanki
cukier, 2 szklanki
jajka, 4
olej, 1szklanka
fanta, 1 szklanka
proszek do pieczenia, 1 paczka (15gr)
cukier waniliowy, 2 paczki
sol, szczypta

1. Wszystkie składniki wsypać do wielkiej miski razem z gazującą fantą i na powolnych obrotach miksować (lub powoli mieszać )

2. Geste, lejące ciasto wylać na kwadratową blachę ,piec na 180stopni 40 do 50 minut, aż ciasto będzie rumiane a z piekarnika będzie ulatniał się cytrynowy zapach.Upieczone wyciągnąć z piekarnika , poczekać aż wystygnie posypać cukrem pudrem, kroić na porcje i gotowe ! Smacznego
a to taka babka duuża wyjdzioe tak mmm M uwielbia takie i ja także lubie podjadac więc na pewno pokaże aby zrobił:tak:

witam babeczki

Nie wiem czy wszytsko zapamietałam, sprobuje

Patrysiu Alanek swietne minki strzela, fajne sa takie małe chłopaszki:)
Ryba 30 no to gratki oficjalne, spokojnych 9 miesiecy
Agniesiak kusisz ..........to w najblizszym czasie postaram sie wyprobowac, bo ja teraz eksperymentyje z pieczeniem, dzisiaj zrobiłam pieguski, te z tej stronki co podałam i wyszły świetne....polecam
Pyszczku roznorodnosc tematow wskazana, tak to jest ze z maluszkiem to człowiek sie nie wysypia....
Paula25 Podczas badania i po moga wystapic krwawienia, nie ma sie co tak
zamartwiac,odpoczynek zawsze wskazany..., chyba nie musze pisac ze podoba mi sie imie Kinga:):):) świetny wybor:):)
Dzastina ty jedna mi zostałas wiec nie zawiedz, bo kto mi zostanie? moze "testy owu" sobie kupisz zeby wiedziec kiedy owu? Cos długo masz ta @, mam nadzieje ze to nic powaznego.......
Anufifi to powazna sprawa, jak wiek pozwoli, czyli jak masz mniej niz 36 to warto poczekac ten rok po zabiegu i działac nadal......:):):):):):) trzymam kciuki zeby było po Twojej mysli:)
Kinga co sie nie odzywasz, drugi dzien kacor meczy?

Miłego................

Ostatnia edycja:
Kinia nie martw się nie zostawię cię.... i może nie długo ktoś do nas dołączy? jakaś nowa kobietka która się będzie starać?? I będzie nas tu starających więcej,,,, ale bardzo się cieszę że innym dziewczyną udaję się zafasolkować... No Ryba ogromne gratulację!!! Będziesz październikową mamą... wcześniej ci nie gratulowałam bo to nigdy nic nie wiadomo, ale teraz gratuluję skoro dwie krechy jak byk to musi być dobrze;-);-)

Kinia my same zostałyśmy???? :szok::szok::szok: no gdyby nie ty to bym sama była... no chyba że którąś laseczkę- staraczkę pominęłam to przepraszam...

A JA???
Juz się zgłaszam i głośno krzyczę STARAM SIĘ
a dzisiaj 10dc.:tak:więc trzymajcie kciuki.
RYBA-WIELKIE GRATULAcJE>BUZkA ;-)
Patrysia-świetny ten Alanek-słodziak.
Agniesiak-ciasteczko chyba apetyczne jutro próbuje.
Beti-gratuluję synia.
Paulko-dziękuje ci bardzo.ty wiesz -jestes moja nadzieją.:tak:
ja cholernie schizuje i nawet robiąc obiad patrząc na
mięso widze jakby krzyczało toxoplazmoza-no szok .:wściekła/y:

reklama
Do góry