reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anufifi pewnie że liczę :) I pisałaś że ten cykl jest ostatni przed zabiegiem także gdyby się udało...sama wiesz :) Buziaki :*

Ale jestem ciekawa czy Beti się jednak Synek udał :-)

Royannko a Twój Alanek juz 3 miesiące skończył :-) Co tam u Was??

reklama
Witam poniedziałkowo :-)

Miałam dziś wizyte u gin, zbadała mnie i wszystko ładnie rośnie, szyjka ładna tylko jak wyjęła palce to na rękawiczce pojawiła się krew! :eek: nie wiem skąd to bo plamienień żadnych nie miałam, nie bolało też mnie nic jak mnie badała. Kazała się nie martwić, brać dalej Luteine i dużo leżeć ale ja oczywiście się zdenerwowałam. :-( Czy któraś z Was miała taką sytuację po wizycie???
Zzaczęła się również zastanawiać dlaczego jest taka rozbieżność w tyg. między USG a OM ale powiedziała że może USG w 20 tyg. to wyjaśni....hmm...i jak tu się nie martwić :confused: Jedno dobre to że dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc :tak:

Dziewczynki czy któraś z Was brała Feminatal DHA? czy to jest to samo co Prenatal DHA?

Patrysiu cieszę się że sobie świetnie radzisz z opieką nad synkami - tak trzymać! A jesteś na diecie czy wszystko raczje jesz?
ogólnie jem wszystko ale robie tak że jednego dnia smażone mięsko a potem zupke na dwa dni aby brzusi synkowi nieobiążać;-)ps.chyba BETI synka będzie mieć bo czytałam sobie nasz wątek to w sygnaturce wyczytałam co suuuuper:-)
PAULA oby ta krew nic nieoznaczała:(ale nie smuć się bo usg wszystko pokazało że jest dobrze no i czasem tak jest że się w ciąży dalej plami itp.tulam :)

A to synuś jak sobie z nami "gada" po jedzonku:-)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=r1mctsdmGe4"]YouTube- Wideo-0002.mp4[/ame]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Patrysiu jaki Alanek słodziutki :-) ślicznie sobie gaworzy :tak: ale troche wygląda jakby coś produkował po jedzonku ;-)

Royannka nie logowała się już ponad miesiąc na BB :-( szkoda bo brakuje jej tu :-(

Beti rzeczywiście ma suwaczek że to będzie chłopiec :tak: ja wiedziałam ale też nie chciałam nic mówić bo myślałam że Beti sama zechce sie pochwalić ;-)

Paula , ja nie miałam coprawda plamień , ale za każdym razem gin mnie uprzedzał , że po badaniu moze byc i zebym sie nie denerwowała w razie czego....tak wiec Ty sie nie deneruj ....to najwyraxniej normalne :)

Pyszczku z każdym cyklem licze na cud ...ale mam świadomosc sytuacji.

NO jak juz wypatrzyłyście u Beti suwaczek to wiecie :)

Anufifi cuda się zdażają a jeśli nie tym razem to napewno po usunięciu mięśniaka doczekasz się swojej szansy :tak: ściskam mocno!

Gosiu fajnie że Kacperek tak wcześnie chodzi Ci spać wieczorem możecie odpocząć bądź mieć czas dla Majci o ile ona też nie zasypia o tej porze :tak:
p.s. garnków z ikei nie mam :no:

Patrysiu fajnie że i Alanek już unormował sobie godziny jedzenia :tak:
u nas też miała być Nikola ale już mi się odwidziało bo nie ma w kalendarzu imienin Nikoli niektórzy piszą że 1 listopada we Wszystkich Świętych :baffled: ale imię samo w sobie jest bardzo ładne :tak: mi się podoba też Ania albo Alicja ale mój M nie chce...także u nas stanęło narazie na Kinga bądź Karol :tak:

Pyszczek ja nie szczepiłam Kacpra na pneumokoki i nie wiem jeszcze czy bede szczepiła drugie dziecko, do tej pory byłam przeciwna szczepieniom! (oprócz podstawowych szczepień).
Kasiu mi nie przeszkadza że piszesz tutaj o karmieniu czy usypianiu :-) pisz jak najwięcej :tak:

Patrysiu, Anufifi dziękuje Wam :tak: mam nadzieje że nic złego sie nie dzieje....poleżałabym dzisiaj dłużej ale musimy jechać z Kacprem do ortopedy na 16!

Pozdrawiam wszystkie pozostałe dziewczynki które nie piszą ;-) może się jeszcze dzisiaj odezwą... :tak:

Paula nic się nie martw... ja całą ciążę plamiłam takimi brudami, a po badaniu to normalnie jakbym @ dostała... także spoko kochana nic się nie bojaj,,,,pod koniec ciąży to plamienia były w kolorach tęczy,,, i też brałam Luteninę do 25 tc a później lekarz mi wprowadził włąśnie ten Feminatal, Buraka i Tran :tak:;-) bo miałam troszkę za mało krwinek czerwonych a za dużo białych... a Luteinę brałam dowcipną.. 2 x 1 i kiedyś się śmiałam do ginka że jak się zapomnę to tę Luteinę łyknę...bo ona ma kształt normalnej tabletki... nie wygląda jak czopek hi hi hi... a i co najważniejsze... Czarek też był za mały wzgęldem Usg a OM... i z terminem były jaja bo według Usg był na 14 października a według OM na 6 października a on i tak urodził się 23-go:-D więc nie ma co się przejmować, najważniejsze że dzidzia się rozwija prawidłowo.... w czasie ciązy z organizmem kobiety dzieją się różne rzeczy a to sprawa hormonków... Paula a płeć już znasz? Sa chociaż domysły lekarza??? Czy nie chcesz wiedzieć???

Ja mam troche doła.... @ miałam 1 lutego i nadal ją mam, od 3 lutego zaczęłam tylko plamić i tak sobię plamię do dziś... i brzuch mnie boli jak na @... a jak dźwignę albo coś podniosę to mi leci...taki brud.. sorrki za takie szczegóły... Jak myślicie to nawróc PCO nie? Aż boję się do ginka dzwonić, ale jak ostatnio u niego byłam to zapewniał mnie że to nie Zespół Policystycznych Jajników... załamana jestem... serio... bo skoro nadal plamię to kiedy będe miałą dni płodne?? Anufifi może ty mi pomożesz dobra duszko???

reklama
DZasatina jak gin mówił ze to nie PCO to nie ma sie co doszukiwac ...fakt długo masz te plamienia , może jednak zadzwon do gina , bo choc wytężam łepetyne to nic mądrzejszego mi do głowy nie przychodzi , a wiem ze masz dobre układy z ginem to napewno ci doradzi i uspokoji. Moze organizm sie oczyszcza i kolejny cykl będzie udany :):):) chciałabym zeby to własnie to oznaczało :)

Do góry