reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pyszczek super metodę macie :tak: a co do dokarmiania to jesli nadal będziesz karmiła piersią i miała pokarm to nie ma potrzeby dokarmiać sztucznym mlekiem :tak: zresztą napewno pediatra Ci powie kiedy i co możesz wprowadzać do diety Sebusia :tak:

Bershka a może karm Kubusia jeszcze jak Ty się kładziesz spać tak jak Pyszczek to wtedy może pośpi dłużej :tak: no chyba że Ty się kładziesz spać o 1:00 :eek: to kładź się wcześniej ;-):tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pyszczku mój Kubuś ma taką fizjonomię i juz o 20tej jest mega maruda bo chce iść spać. Chciałam go kiedyś przeciągnąć do 21.00 ale uszy pękały z płaczu

Paula nie za bardzo mogę zrobic tak jak Pyszczek czyli dokarmić Kubusia przed moim snem. Kubula przy kazdym jedzeniu ma oczy jak 5 zł. Nie jadł nigdy na śpiocha. Rozbudzam go jedzeniem. Jestem szczęśliwa jak mogę się położyć i nie karmić jeszcze. Przygotowuje sobie przed snem mleczko i daje do podgrzewacza. Przynajmniej ten pierwszy raz jak wstaję w nocy nie muszę lecieć do kuchni.

Poza tym Kubula-nie wiem czy Wam pisalam- potrafi obudzić się np o 03.00 i gadać-dosłownie- gadać ! przez 2h. Nie płacze wtedy, nie marudzi tylko gaworzy. Zostawiam go wtedy i ide spać do pokoju straszego synka bo inaczej bym nie zasnęła przy takim gadule. Nie jest nauczony brać na rączki w nocy i moze dlatego wie, ze płacz nic nie zmieni jego sytuacji w nocnej. :tak:

Ostatnia edycja:
Bershka no to niezłego gadułe masz ;-):tak: ale widzę też zorganizowana jesteś :-) buziaki dla Kubusia :*

Dobrej nocy dziewczynki :happy2:

Ostatnia edycja:
Witam was ,
dziewczyny ja was podczytuje oczywiście , ale za bardzo nie mam co pisać bo u mnie nic dobrego , a marudzic nie bede wam.

Kindzia dla uzupełnienia twojej listy ...staram sie 21 cykli , na początku kiedy mięsniak był mały miałam problemy z torbielami , brakami owulek , i innymi ....kiedy unormowałam te sprawy i cykle stały sie wzorowe mięsniak tak urósł ze mimo ze od 7 cykli dochodzi do zapłodnienia to nie moze sie zagnieździć . W marcu ide na zabieg usunięcia mięsniaka , a potem czerwone światło na około rok....
coraz częsciej myśle ze sie nie zdecyduje juz ....niestety....ale nie zarzekam sie ...czas pokaze .

Buziaczki dla was wszystkich , grzeczne bądźcie :)

hej dziewczyny!!

Pyszczku faktycznie Sebus pozno chodzi Ci spac(mam na mysli 22-23) moj Kacper chodzi spac miedzy 19-20 wczoraj poszalam mi az do 21:-):-):-) ale sa takie dni ze zasypia mi juz o 18.30 hehe...tylko moj to jest tez taka gadlua ze budzi sie ok 4-5 wyspany i zaczyna gadac:p i tez potrafi tak gadac z godz poltory a potem znowu drzemie... moj Kacper tez to pierwsze spanie ma 4-5godz...

Anufifi a co tam u Beti slychac??dawno sie nie odzywaa??jak znosi ciaze??czy juz zna plec dziecka??

Paula sliczna ta czapka kroliczna:-)juz u dwoch znajomych ja widzialam hehe ale do Zakopanego mam za daleko niestety:-(

dziewczyny czy ktoras z Was uzywa garnkow z ikei??

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny:-)

WITAM:-)
U nas jest dobrze:tak:czasami Alusiowi brzuszek boli co wyciska się na kupke ale nie moze no9 ale jak zrobi torpede i się wypiordziuszkuje to jest super:-)

Fajniutko macie sobie ustalone godziny kładzenia spac dzieciaczki i potem fajniutko się budza:tak:u mnie różnie ale o tej 20:00 wybudzam synka na kapku kąpu lub chusteczkami obmycie(bo ja kapie co drugi dzien)i te ż różnie bo wtedy czasem cycuś i odrazu zasypia a czasem cycuś i z nami sobie"pogada"i budzenie też różne bo czasami co 3 godz.a czasmi dłużej(no ale to mało się zdarza)lub co 2 godz.:tak:

KINGA no no widze że wyjazd udany:-)czekam na relacje;-)
KINDZIA no faktycznie staraczek malutko się zrobiło no ale to dobrze bo widac że już dużo kobitkom się udało co teraz kciukaski aby wam się udało:tak:

A co do imion no to u nas było tak:
dziewczynka - Nadia(i tak padło ze bedzie miec córcia gdyby nie jajeczka u Alanka:-p) Nikola lub w ostatniej chwili M wyznał ze Olimpia się tez podoba:tak:
chłopiec - Alanek(i tak zostało)Sergiusz lub Kacper:tak:

Witajcie :-)

Paula no właśnie zapomniałam że zawsze pediatrę mogę zapytać o takie rzeczy :-D Jutro idziemy na drugie szczepienie to może akurat cos mi się nasunie na myśl i zapytam :)

Bershka a jak usypiasz Kubusia? Jak robi się taki maruda jak piszesz o 20, to co robisz, kładziesz go po prostu do łóżeczka i sama zasypia?
Heheh nieźle z tym gadaniem, widocznie podoba mu się rozmowa z samym sobą :-) Ja też w nocy nie biorę na rączki, tylko gdy mnie obudzi swoim prychaniem i cmokaniem rączek, to już wiem że pora jedzenia, wstaję biorę go z lóżeczka, siadam na fotel, karmię, potem odkładam i sama się kładę. I zwykle Sebek nawet oczu przy tym nie otwiera. No i w pokoju jest prawie ciemno, tylko malutka lampka świeci z monitora oddechu, więc nawet jak otworzy oczy to wie że jest noc i znowu zamyka :)

Gosia to super Kacper chodzi spać, macie wieczory dla siebie z M :-) też bym tak chciała, tylko jak zrobić żeby wczesniej zasypiał? My mamy kąpiel koło 20 dopiero, bo M o 19 kończy pracę, a razem kąpiemy i potem jeszcze Sebuś trochę w leżaczku siedzi z nami przy kolacji a potem już robi się marudny. Tylko z drugiej strony jak mi zanie koło 22 to do 7-8 rano śpi z przerwami tylko na jedzenie. Ale raz mi spał od 20 do 8 rano to byłam w szoku! Nie wiedziałam co ze sobą zrobić wieczorem :-D:-D:-D

Anufifi a jak ten cykl?

Miłego dnia wszystkim!

Aha, Dziewczyny szczepiłyście swoje dzieci na pneumokoki?

Ale historia... az mnie ciary przeszły ............
a swoja droga to Cezary Szczepan to oryginał ze hoho, bardzo pozytywnie odbieram... Innych imion nie bede komentowac no chyba ze Dzastina chcesz, jedne mi sie bardzo podobaja a inne wcale:)

Max bardziej, ale Anthony (Antek) tez jest swietne, maz Anglikiem?
W polskich realiach bardzo podoba mi sie Ksawery............

Miłego.......

moj maz jest polakiem.Mi chyba bardziej podoba sie Anthony-polski Antos.Moja rodzina mowi ze Max to tak dla pieska bardziej,hi hi glupole.Mi Ksawery tez sie podoba ale z tego wzgledu ze mieszkamy a Anglii i nie wracamy do Polski dalismy Xavier zeby bylo mu latwiej.

BERSHKA,PYSZCZKU jak slodko ze sie wymieniacie tak doswiadczeniemi...juz niedlugo i ja sie po porade zglosze,na razie caluje Was bardzo goraco!U mnie usypial tatus i tylko u tatusia Xavi zasnal.Kladl go sobie na brzuchu i juz... a ja musialam bujac,spiewac i i tak nie spal;-)

Patrysiu cieszę się że sobie świetnie radzisz z opieką nad synkami - tak trzymać! A jesteś na diecie czy wszystko raczje jesz?

Pati mnie się podoba Anthony, ale Antoni juz nie :-D

Pati ja się czasem zastanawiam czy to nikomu nie przeszkadza że ja na tym wątku takie tematy poruszam jak usypianie czy podobne, mam nadzieję że nie :sorry2: ale nigdzie indziej nie piszę na forum więc tylko tutaj w każdej sprawie :)
Heheh tak to jest z tatusiami, mój M za to musi byc obowiązkowo przy kąpieli Sebka, to inaczej jest ryk :-D A tak sobie leży w wanience, tatusia trzyma rączką za paluszka i jest luuzik :-D

reklama
Gosiu Beti ma problemy z netem , ale u niej wszystko w porządku ...płec zna ale to pozostawie jej , żeby wam przekazała:-D:tak:

Pyszczku a liczysz na jakiś cud u mnie???? ze pytasz o ten cykl ....
mam 7 dfl.....czas pokaze czy zasługuje na cud :)

Ostatnia edycja:
Do góry