reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

My już po spacerku :happy2: słonko zaszło za chmury ale i tak było fajnie :tak:
Teraz idę robić obiadek....

Gosiu czasami myślę sobie dlaczego Ty tak się spieszysz aby Kacperek nie był niemowlakiem ;-) i zastanawiam się jak to u mnie będzie hehe...czy też będę tak szybko chciała wprowadzać nowe pokarmy ;-):-D chyba to zależy właśnie od tego jak bede karmiała Maluszka cycem czy butlą :tak:

Dzastina nie martw się jeszcze będziesz chciała żeby buzia mu się zamknęła od gadania ;-):tak::-) i to dobrze że masz grzecznego synka :tak:

Patrysiu jak Alanek?

Czarodziejko to super że masz duzo mleczka i że Maciuś się cieszy z braciszka. Buziak :*

Odezwe się wieczorkiem...
Papatki :happy2:

reklama
Gosiu czasami myślę sobie dlaczego Ty tak się spieszysz aby Kacperek nie był niemowlakiem ;-) i zastanawiam się jak to u mnie będzie hehe...czy też będę tak szybko chciała wprowadzać nowe pokarmy ;-):-D chyba to zależy właśnie od tego jak bede karmiała Maluszka cycem czy butlą :tak:
Paula widze jak Kacper meczy sie na samym mleku poprostu jest ciagle glodny dlatego chce mu wczesniej wproadzac pewne produkty a nie dlatego ze nie chce aby byl niemowlakiem:-(mleko dla niego jest jak woda....

Paula widze jak Kacper meczy sie na samym mleku poprostu jest ciagle glodny dlatego chce mu wczesniej wproadzac pewne produkty a nie dlatego ze nie chce aby byl niemowlakiem:-(mleko dla niego jest jak woda....

Gosiu źle się wyraziłam...nie chciałam Cię urazić...mam nadzieję że tego nie zrobiłam...każda mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka ;-):tak: ucałuj głodomorka :-)

witam popołudniowo.
My już po spacerku i przy okazji zakupy zrobiliśmy bo w wójciku przeceny były więc kupiłam synkowi trochę ciuszków:)
Teraz kawusia i odpoczynek:)

Agniesiak u nas to teraz nie możliwe bo uważamy bardzo;-)
Czarodziejko fajnie że Macio cieszy się z braciszka:)))
kindzia widze i tobie miło dzień zlatuje:)

A co tu tak pusto???:confused::eek::nerd:

My już po usg, potem jeszcze byliśmy na zakupach i na kebabie :-)

USG...wszystko jest dobrze, dzidzia rośnie, wszystko prawidłowe, przezierność karkowa 1mm, serduszko ładnie bije :-) bardzo się cieszę i po raz kolejny mi ulżyło...wg usg to 14tc :-) jeszcze nie było widać płci ale najważniejsze że wszystko jest wporządku :-):tak:

Zdjęcia z usg nie będe wklejać bo jakieś takie niewyraźne mi dał że nic na nich nie widać ale wzamian macie moje zdjęcie z brzuszkiem jak najadłam się kebabem ;-) 13 tc :blink:
brz.JPG

Paula brzusio rewelka.... śliczniutki. Dobrze że na usg wsio ok... jesem zmęczona i leżę w łózku, Jutro się do was odezwę, wspaniałe moje duszyczki;-);-) dobrej nocki:tak::tak::tak:

Cześć dziewczynki.. ja już wyspana i pełna sił witalnych:tak::tak::tak:

Kindzia- opowiem ci naszą przygodę z nocnikiem. Kupiłam Czarkowi nocnik jak skończył 8 miesięcy. Na początku go nie sadzałam tylko dałam mu go do zabawy, on go zakładał na głowę ( śmiesznie to wyglądało).. Ale gdy chciałam go posadzić nie rozbierając go był płacz i krzyk i tak było za każdym razem gdy go tylko zobaczył. Więc sobie odpuściłam. Gdy skończył rok, wyciągnęłam nocnik na nowo. Żeby się z nim oswoił sadzałam go na nim i dawałam jeść..:-D:-D:-D:-D i pić. ( nadal był w ubraniu) ale nie płakał już na jego widok. Po niedługim czasie, przyczaiłam że chce mu się kupkę i szybciutko go rozebrałam i posadziłam na nocnik, obsypałam zabawkami... i stało się, pierwsza kupka była już w nocniku.. to był pamiętny dzień:-D:-D Na dzień dzisiejszy mimi iż nie mówi a ma potrzebę, to ja zostawiam zawsze nocnik w widocznym miejscu. I gdy tylko mu się zachce siku albo coś innego to po niego leci i mi go przynosi wtedy ja już wiem o co chodzi. Tak się przyzwyczaił do swojego nocnika że musimy znim wszędzie jeździć. Owszem zakładam mu pampersa jak gdzieś jedziemy, na zakupy albo w gości. Bo też potrafi sobie sika puścić, zwłaszcza jak się mocno zabawi. Ale kupki mi nie zrobi, nawet w pampersa... chyba mu jest nie wygodnie...
Najśmieszniejsze jest to że, gdy kupywałam mu ten nocnik miał 8 miesięcy i teraz jest trochę na niego za mały i się pod nim ugina...

Ja wczoraj jeździłam za tymi butkami dla Czarka.... znalazłam kilka takich trzewiczków ale wyobraźcie sobie że najtańsze kosztowały 135 zł !!! :szok::szok:
Te buty mu do wiosny stykną bo mu zaraz gira urośnie... Znalazłam w innym sklepie za 70 zł... fajne z skórki i na wysokie podbcie... ja nie wiem ile trzeba zarabiać żeby kupywać takie drogie buty.. 135 zł dla dziecka a ja sama sobie za 70 kupiłam... parodia normalnie... Uch ale sie rozpisałam... Buziaki dla was...

ale się wkurzyłam!!! Wycieło mi pół posta i to z środka!!!!!! zaraz jakoś to naprawie!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No naprawiłam...

Kilka fotek wam wrzucam:-):-):-)

I jeszcze kilka :-)

Załączniki

• 000_1078.jpg
    000_1078.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 36
  • IMG_0069.jpg
    IMG_0069.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_0092.jpg
    IMG_0092.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_0189.jpg
    IMG_0189.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 38
  • 000_1125.jpg
    000_1125.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_0034.jpg
    IMG_0034.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 44
  • ja i m.jpg
    ja i m.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paula brzusio już ładnie widać:) ciesze sie ze wszystko okej
Dzastina jaki słodziak z Czarusia ! :happy2:

Ja dopiero co wstałam wiec musze sie zebrać, niedługo koleżanka do mnie przychodzi na kawkę.

Miłego dnia

Dzastina super fotki:) I dobry pomysl z tym karmieniem na nocniku, heheh:-D
Ja dziś ide do gina na kontrolę. Ciekawe co mi powie.. Dziś ledwo wstałam do łazienki tak mnie to spojenie boli:wściekła/y:

reklama
Do góry