reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień Dobry :-)

Nie było mnie trochę,ale to dlatego że uczyłam się na egzamin, który wczoraj zdałam :-) Ostatni egzamin na studiach :-D:-D:-D Teraz tylko dokończyć pisanie pracy i potem obrona :)

Bershka a Ty jak tam, zaliczyłaś egzaminy?

Paula ale już ładnie brzusio widać, nawet nie wiesz jak się cieszę że u Was wszystko dobrze i usg i wszystko super :-):tak:

Czarodziejko kochana czekam na zdjęcia Maksymilianka, ucaluj swojego Skarba ode mnie :*

Gosiu a ja mam wrażenie że mój Sebuś ostatnio mniej je, bo zjada tylko z jednej piersi i to nie wszystko, a potem głowę odchyla i za nic nie mogę mu wcisnąć sutka z powrotem do buzi bo puszcza go, uśmiecha się i gada do mnie :sorry2::-D ale chyba się najada, bo znowu marudzi na jedzenie po około 3 godzinach, a może ja mam więcej mleka? Nie wiem..:confused: ale piersi jak balony jak teraz rzadziej je, nie tak jak wczesniej co 2 h...

Kindzia Witaj :) Przystojnego masz Synka! :tak: I świetne zdjęcia - jak profesjonalne :-):tak:

Dzastina Twój Czaruś też słodziak, baaardzo do Ciebie podobny :tak: Po przeczytaniu Twojego posta bym Cię mocno wyściskała i powiedziała - Nie martw się! Nie przejmuj się opiniami innych! Tak jak Kindzia pisze, i Paula, jeszcze Twój Synio ma czas żeby zacząć mowić, na pewno wszystko jest ok, każde dziecko rozwija się w swoim, najlepszym dla niego czasie :tak: Buziaki dla Was!

Pozdrawiam Was wszystkie, żeby żadnej nie pominąć!

Miłego dnia :)

reklama
Dzień dobry :happy2:

Ale mam sajgon w domu :baffled: głównie przez zabawki Kacpra, musze pomóc mu sprzątać i doprowadzić mieszkanie do porządku :tak:
Potem pójdziemy trochę na dwór....znowu śniegu dosypało.

Agniesiak kciuki za wizytę, napisz co gin powiedział :tak:

Dzastina, Kinga, Agnieszka, Pyszczek dziękuje :-)

Dzastina fotki super!!! :tak: ślicznego masz synka :happy2: a jak pięknie wyglądałaś w dniu ślubu :tak:

Pozdrawiam Was. Buziaczki

Nie było mnie trochę,ale to dlatego że uczyłam się na egzamin, który wczoraj zdałam :-) Ostatni egzamin na studiach :-D:-D:-D Teraz tylko dokończyć pisanie pracy i potem obrona :)

Pyszczek gratuluje :-) to teraz już z górki ;-)

Bershka właśnie a jak Twój egzamin co nie wiedziałaś nawet z czego będzie? ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka!!
Dopiero co wróciłam od gina. Dziś bylo tyle kobitek, że sie zalamałam jak weszlam na poczekalnię. Powiedział, że wyniki mam super, pobral wymaz i kolejna wizyta za dwa tyg. Powiedział, że juz niedługo poród... bo waga mi sie ustabilizowała, główką dziecka na dole i napiera, stąd te bóle moje no i brzuszek twardy. Aaa! no i przepisal mi 3 globułki dopochwowo na tą moja infekcję.KTG jeszcze nie zlecał, nawet zapomniałam zapytac o to
5
No ale na następnej wizycie pewnie zleci. A co tam u Was?
kochane wpadam ze zdjeciem naszego cudu:)
Ale cudowny!!!!:-):-):-):-)

Czarodziejko-śliczny słodziak po prostu.:tak:
Paula-śliczny brzunio i cudnie,ze wszystko rośnie
jak na drożdzach.:tak:
Agniesiak-super,że mały juz naszykowany
aby mamusia go tuliła,jeszcze troszkę i utulisz Tomcia.:tak:
A u mnie wynik toxo dobry i to 4dc.
więc staranka TUŻ TUŻ.:-)

WITAM:-)
Troszku mnie nie było bo Alanek był obsypywany gośćmi:tak:
Ach troche martwie się o moją siostre a głównie chodzi o Bartusia który spieszy się na świat:-(mam nadzieje ze się jej uda tak jak mi bo 33 tc to jeszcze nie czas na poród a już czop skurcze szyjka no wszsytko się już szykuje jak na poród co takze dalej musi leżeć leki brac bo inaczej sterydy i poród:-(wiem że miałam tak samo tylko czop jeszcze siedział(w sumie heh nie widziałam go do dnia porodu co sama nie wiem czy był czy nie bo i przy porodzie go niewidziałam:confused:)i sie udało a nawet jak wiecie sobie eleganco do terminu przesiadziałąm w 2w1:-Di oby tak u siostry się udało:sorry2:
Ja to taka obserwatorka jestem (zboczenie zawodowe) no i widzę że Patrysia i Kindzia macie synków w tym samym wieku! :)) różnica 5dni dosłownie.. :) fajnie
I dzastinki synek też ma ponad 2latka 3mies... :))
tez to zauwarzyłam:-D
zeby sie przywitac to wkleje troche fotek mojego młodego, z wakacji ... nie moge znalesc nowszych:)
suuuper zdjątka i synek uroczy:-)
Hej dziewczyny
Wrócilismy…wiec zagladam na chwilkę..czuję sie super!!!!!!!!!nigdy bym nie powiedziala ze kilka dni temu urodzilam….
Dziewczyny jestem taka szczesliwa i pelna sił witalnych :))))) Az mnie rozpiera i mam ochotę biegac:)))
Maksio jest cudny i slodki i dziś sie poplakalam jak go karmilam bo pomyslalam ze jest moim najwiekszym szczesciem…..i caly ten poród i ludzie na jakich trafilam to byla magia!!!!! Przy jakiejs okazji opisze Wam wszytsko ale pewnie wiecie ze urodzilam expresowo bez znieczulenia i nacinania, do tego polozna tak mnie ucisnęla na brzuch ze zeszlo ze mnie prawie wszystko i teraz juz nie krwawie tylko brudzę….no naprawde nie wiedzialam ze tak moze byc wspaniale!!!!!!!
Laseczki sciskam Was ogromnie…na tyle na ile bede mogla bedę zagadac:))))))
CALUJE WAS…..
witaj kochana już w domku:-Dsuuuper bardzo się ciesze że poród udany i opieka i że wszystko jest ok oby tak dalej iiiii cudownego macie synka śliczniutki:-):-):-)
Jejc.. mnie juz zaczyna dopadac stresik mały:baffled: Juz w końcu mamy luty..;-)
tak tak teraz czekamy na ciebie AGNIESIU:-D
Cześć dziewczyny..

No dziś z samego rana zaskoczyła mnie wstręciucha... przyszła cichutko i bezboleśnie.. sama jestem w szoku:tak::tak::tak: wogóle jej nie odczówam... nic a nic... Dziś 1 luty wiec owu mi przypadnie na walentynki.... fajnie nie??? ;-);-);-);-)

Dziś byłam z Czarkiem na bilansie dwu latka... waży 15800 i ma 96 cm... i rozwija się prawidłowo.. tylko muszę mu butki kupić inne takie trzewiki wiązanę... kurde gdzie ja znajde takie buty??? Wiem że takie buciki są dobre bo kształtują stópkę ale ich nigdzie nie ma... za moich czasów były.. ale teraz muszę pobiegać po mieście i poszukać... :szok::szok::szok: ciekawe jak on będzie w nich dreptać? he he już sobie to wyobrażam:happy2::happy2:

Kindzia ślicznitkiego masz synka... ma zabójczo piękne oczka:tak::tak::tak: i faktycznie są prawie w tym samym wieku z moim Czarkiem.. różnica kilku dni... A powiedz mi twój synuś mówi??? Bo mój cholerka nie za bardzo i muszę z nim do logopedy chodzić...:baffled::baffled::baffled: ogólnie mój ma bardzo trudny charakter, jest sam bo nie mam w domu dzieci, jeżdżę z nim do siostry bo ona ma 1.5 roczną córeczkę i on trochę się z nią bawi ale początki były straszne, wogóle nie zwracał na nią uwagi mimo iż ona go całowała i przytulała. Teraz jest lepiej bo się bawią razem i nawet biją:-p
ooo walntynki no no:-)super że bilans dwulatka udany :-)M jedzie jutro z Dominisiem:tak:a co do mowy kochana mój synek jest w tym samym wieku a ogólna komunikacja to pokazuje czy jak ja tez się spytam czy chce pić czy chlepka itd.to odpowiada albo "NIE" "E Y"(czyli że nie chce) "ACHA"( tu jeśli chodzi o tak słowo bo ogólnie tez zabardzo nie mówi wprost TAK) czy mniam mniam dzidzi i takie tam gdzie szczerze nie jest to za dużo bo to sa takie na urywki np.próbuje liczyć ale hehe w sumie mówi (jakby liczył pokolei)ale słowami swoimi dokładnie niewiem co to za słowa ale ważne że wie o co chodzi no i laptopa dostał co powtzarza literki ale tylko to bo mówic nie mówi tylko tak jak mówiłam komunikacja porozumienie w pokazywaniu głównie no i wiadomo matka wie o co chodzi ale inni hmm....i tu jest to samo co u ciebie czyli a czemu on jeszcze nie mówi i że to źle i bla bla bla............ale kochana to nieprawda mądry pediatra powiedział ze spokojnie (a głównie to tak jest przy chlopcach) mają czas do 3 latek czyli spokojnie przyjdzie czas i tak wyśpiewa mamusi słowami że az duma będzie rozpierać:-)ja się tym niemartwie zbytnio i olewam gadki bo wiem na ile mój synek jest mądry i ja to widze jak coraz więcej potrafi stara się bynajmiej wszyskto rozumie i chce takze porozumiewac się i wiem że niedługo powie mi ładnie słowa na które tak cierpliwie czekam i tez powiem że synek dużo uczy się przy bajkach na mini mini a głównie kocha bajke ŚWIAT ELMO i tam jak spiewają czy licza itd.to synek dokładnie wie co w każdej chwili bedzie to więc z nimi śpiewa liczy czy też tańczy:tak:a co do zywiołowości oj mój smyk to takie żywe dziecko ze nawet lubi sobie bawić się w taki sposób że nawet" bije":dry:ale co zrobić ja krzycze aż ze nie wolno bo gadanie nic nie robi ale synek poprostu lubi się bawić szaleć skakac turlać się a inne dzieci tego nierozumieja i dlatego tak to głupio wyglada że jakby chciał je bić:sorry2:troche się tego wstydze co z M staramy się wpajac że tak nie ma się bawić:sorry2:a tez tak wyszło z tym wszystkim bo M lubi się ze synkiem turlać skakać (ech tatusie)i Dominiś to praktykuje z dziećmi:sorry2:
Partysia a u Ciebie jak teraz jest? pełna rewolucja, (nie wiem czy dobrze kojarze ale to Ty pisałas o małych przejawach zazdrosci Dominika), czy wszystko ładnie ogarniasz, chodzi mi zorganizowanie czasu dla dwojki maluszkow:)

Patrysiu jak Alanek?
u nas dobrze Alanek kochane dziecko ale już tak ma wiecej czuwania w sobie czyli wiece chce być przy mamusi patrzec na mnie ale też i za tym cyca chce więcej razy :-plubi sobie pomarudzić ale nie jest to tak powiem "meczące"bo szybko się uspokaja no bo tez chodzi że nie lubi za długo leżec w łóżeczku tylko tak powiem"ogladac swiat"czyli raz nosidełko raz rączki mamusi...aż jak pójdzie spa ć wtedy kocha łóżeczko hehe:-D
a Dominiś ach mój urwisek oj lubi mamusi robić na złość co mamusia jest niekiedy zła:sorry2:krzesełko w ruch i popatrzec a nawet szturchnąć sobie Alanka chce(teraz już niekiedy biore Alanka ze sobą jak musze iść gdzieś)czy do kosmetyków sięgać chce gdzie leżą w półce od komody i w kremach puderkach nie raz był optoczony:sorry2:w nocy było dobrze a teraz budzi się jednak częściej bo jak słyszy że jednak Alankiem się zajmuje to przebudzi i co chce pić(nawet 4 razy naraz)bo tak chce a mamusia musi dac czy ze mną śpi :sorry2:jednym słowem mam więcej pracy przy Dominisiu niż Alusiu:sorry2:i ja przyznam racje przysłowiu "małe dzieci mały kłopot duże dzieci duży kłopt":sorry2:ale też nie jest źle ogarniam się bo i SIŁA W MAMUSIACH:-Dpomimo że urwisek daje czasami w kość nie jest źle poprostu kocham moje dzieciaczki ze szybko złość mija a organizacja chyba nauczona jestem przez Dominisia dlatego mi wszystko łatwiej wychodzi czyli sprzatniete każdego dnia mam obiadek każdego dnia mam czas dla siebie mam np.duzo i na BB sobie siedze czy ogólnie czas dla każdego z synków mam no ale tez i uwielbiam jak M przychodzi z pracy bo wtedy już jest mi duzo łatwiej bo pomaga przy synkach :tak:
A co tu tak pusto???:confused::eek::nerd:

My już po usg, potem jeszcze byliśmy na zakupach i na kebabie :-)

USG...wszystko jest dobrze, dzidzia rośnie, wszystko prawidłowe, przezierność karkowa 1mm, serduszko ładnie bije :-) bardzo się cieszę i po raz kolejny mi ulżyło...wg usg to 14tc :-) jeszcze nie było widać płci ale najważniejsze że wszystko jest wporządku :-):tak:

Zdjęcia z usg nie będe wklejać bo jakieś takie niewyraźne mi dał że nic na nich nie widać ale wzamian macie moje zdjęcie z brzuszkiem jak najadłam się kebabem ;-) 13 tc :blink:
Zobacz załącznik 202035
suuuuuper że wszystko dobrze:-)a brzusio uroczy jaki już fajniutki:-)

Dzień Dobry :-)

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D

DZASTINA słodziak z synka:-)
KINGA również słodziaki:-)

reklama
Czarodziejko jaki słodziak z Maksia :-):-):-)

Agniesiak cieszę się że wszystko wporządku u Ciebie :tak: Tomuś przygotowuje się do porodu :happy2: już niedługo będziesz mogła go utulić :-)

Tusia super że masz już zielone światełko :tak: trzymam kciuki! :blink:

Sylwia wg tego kalendarza wychodzi że będzie dziewczynka....zobaczymy ;-)

Kinga fajnie że Filipek ma kolegę, fajnie się razem bawią :tak:

Patrysiu widze że doskonale dajesz sobie radę :happy2: napewno przy dwójce nie jest łatwo szczególnie jesli ten drugi jeszcze wymaga opieki bo wiadomo że jak starszy to więcej zajmie się sobą a i więcej zrozumie :tak: a co do mówienia Dominisia to masz racje nie przejmuj się, przyjdzie czas to zacznie ładnie mówić, dzieci różnie się rozwijają. A planujesz posłać Dominika do przedszkola?

Do góry