reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny..

No dziś z samego rana zaskoczyła mnie wstręciucha... przyszła cichutko i bezboleśnie.. sama jestem w szoku:tak::tak::tak: wogóle jej nie odczówam... nic a nic... Dziś 1 luty wiec owu mi przypadnie na walentynki.... fajnie nie??? ;-);-);-);-)

Dziś byłam z Czarkiem na bilansie dwu latka... waży 15800 i ma 96 cm... i rozwija się prawidłowo.. tylko muszę mu butki kupić inne takie trzewiki wiązanę... kurde gdzie ja znajde takie buty??? Wiem że takie buciki są dobre bo kształtują stópkę ale ich nigdzie nie ma... za moich czasów były.. ale teraz muszę pobiegać po mieście i poszukać... :szok::szok::szok: ciekawe jak on będzie w nich dreptać? he he już sobie to wyobrażam:happy2::happy2:

Kindzia ślicznitkiego masz synka... ma zabójczo piękne oczka:tak::tak::tak: i faktycznie są prawie w tym samym wieku z moim Czarkiem.. różnica kilku dni... A powiedz mi twój synuś mówi??? Bo mój cholerka nie za bardzo i muszę z nim do logopedy chodzić...:baffled::baffled::baffled: ogólnie mój ma bardzo trudny charakter, jest sam bo nie mam w domu dzieci, jeżdżę z nim do siostry bo ona ma 1.5 roczną córeczkę i on trochę się z nią bawi ale początki były straszne, wogóle nie zwracał na nią uwagi mimo iż ona go całowała i przytulała. Teraz jest lepiej bo się bawią razem i nawet biją:-p

reklama
Cześć dziewczynki :happy2:
My zaraz idziemy na spacerek bo pięknie słonko świeci :tak:

Dzastina przykro mi z powodu @ ale za to Walentynki jakie będą milutkie ;-):tak: co do Twojego synka to duży chłopiec mój ma 4 lata i waży 14 kg :nerd:
a mówienieniem się nie przejmuj Czarek jeszcze ma czas, Kacper też prawie nic nie mówił a jak poszedł do przedszkola (miał 2 lata i 9 miesięcy) to po 2 miesiącach mówił już zdaniami :tak:

Agniesiak będzie dobrze, natura Ci podpowie co robić ;-):tak: nic się nie bój;-)...a powiem Ci że ja teraz bardziej boję sie porodu niż w pierwszej ciąży ;-)

Czarodziejko aż radość bije z Twojego posta :-) cieszę się że jesteś szczęśliwa i że tak miło wspominasz poród :-) masz już swoje szczęście przy sobie i jest sie czym cieszyć :tak: czekamy na zdjęcia Maksia i napisz jak Maciuś? cieszy się z braciszka? Buziaki dla Was :*

Kindzia piękne fotki :-) ślicznego masz synka :tak: jeśli chodzi o poznanie płci to aż tak bardzo mi na tym teraz nie zależy, mogę zaczekać do następnego usg :tak: no ale zobaczymy co powie lekarz, nie znam go bo będe u niego pierwszy raz ale sprzęd mają podobno jakiś najnowszy :tak: najbardziej cieszę sie że zobaczymy nasze maleństwo bo martwie się czy wszystko jest ok i jeśli go zobaczę i usłysze jego serduszko to mi wystarczy :tak: ale dziękuje Ci za chęć pomocy :happy2:

Kinga napewno dam znać jak tylko wrócimy :tak: a Tobie życzę powodzenia w realizacji swoich planów teraz! :tak: a na dzidziusia przyjdzie czas ;-):tak::happy2:

Agnieszka i pozostałe dziewczynki POZDRAWIAM :happy2:
Buziaki

witam sie i ja;-)

Czarodziejko bardzo szybko Was wypuscili ze szpitala i ciesze sie ze masz takie pozytywne przemyslenia :-)pochwal sie swoja pociecha??

Kiki dam zdjecia Kacpra ale aparat nie dziala mi obecnie mam troche na telefonie...ale nie umiem ich zgrywac bo moj M dal mi nowy telefon nokie e71 i ona zarabiste zdjecia robi:-)

dziewczyny czy ktoras z Was dawala swojemu dziecku np marchewke przed ukonczeniem 4mcy??bo ja planuje K dac juz jakies kokrety jak bedzie mial 3,5mca:-)

Dzastina ładnie ci rośnie synek! :)) mowią się rzeczywiście nie przejmuj tak bo ma czas:) każde dziecko rozwija się inaczej.
Nasz Filip ostatnio był ważony i mierzony; 105cm i waga 23kg :-) chłop co nie! a jaką ma siłę w rękach to szok!:shocked2::cool2::tak:

Ja dziś mam męża w domku! :) zaraz obiad i po obiedzie idziemy na spacerek rodzinny:) Dziś kupiliśmy w końcu tą rogówkę i do 19go lutego najpóźniej powinniśmy ją mieć. Oby jak najszybciej.

Pozdrawiam
miłego dnia życzę :happy2:

Ja dziś mam męża w domku! :) zaraz obiad i po obiedzie idziemy na spacerek rodzinny:) Dziś kupiliśmy w końcu tą rogówkę i do 19go lutego najpóźniej powinniśmy ją mieć. Oby jak najszybciej.

Pozdrawiam
miłego dnia życzę :happy2:
Kochana wiesz, że jak my kupiliśmy nową rogówke to od razu zaszłam w ciążę:-D a tak to.. jakoś nie wychodziło:-p:-D
Wiem, wiem, że nie staracie się na razie, no ale ja tak tylko mówię;-):-D Bo mi sie przypomniało jak to u mnie bylo:-D

Dzieki dziewczyny za pocieszenie... bardzo się tym przejęłam. On ogólnie jest bardzo radosnym dzieckiem i bardzo spokojnym, potrafi bawić się w swoim pokoju klockami i bardzo lubi książeczki. Nie sterczy przy mnie no chyba że coś chce to potrafi mi paluszkiem pokazać. Więc jakoś się komunikujemy. Najbardziej dobija mnie fakt że rodzice mojego M jakby się go wstydzili i mówią że fajny chłopak ale szkoda że nic nie mówi, albo wszyscy są zdziwnieni że on nie mówi bo przecież jest taki duży!!! A ja wracam do domu i ryczę bo przecież to wspaniały dzieciak i nie różni się niczym od innych dzieci. Tylko jest spokojniutki... a nie którzy mówią że ma swój świat... stranie mnie to rani. Bo ja tak wcale nie uwarzam, to że nie broi i nie wchodzi na parapet albo nie wiadomo gdzie nie świadczy o tym że ma swój świat... kocham go najmocniej na świecie i gdy ktoś źle o nim mówi to cierpię 2 razy mocniej...

witam sie i ja

Młody spi, wyszalał sie na dworze ze hey, 2 godzinki machalimy łapatami, odsniezalimy chodnik i ściezki w ogrodku, radochy było, a teraz mam z 40 minut spokoju:)
Krupnik nastawiłam a na drugie zrobie chyba nalesniki

Dzastina222
dziekuje w imieniu synka
Moj młody wazy i mierzy podobnie, a tym ze nie bawi sie z maluchami to sie nie martw, moj w ogole nie zwraca uwagi na dziewczyny.
Co do mowienia to u nas nie ma akurat z tym problemow, mowi zdaniami , bajki sobie opowiada, udaje ze czyta, spiewa "strazaka sama" i "szczotka pasta"
a czego, a po co, prosze Cie bardzo (jak mu czegos nie daje), no weź, hę,ale jesteś? to jego odzywki i wiele innych.
Do trzeciego roku zycia ma czas, niczym sie nie martw, zobaczysz jak sie rozgada ........
A widzisz Twoj jest aniołkiem i nie ma jeszcze potrzeby gadania a moj to "łobuz" na maxa, naprawde no tyle ma energii ze szok, kazde dziecko jest inne, ma inny temperament
Do 3 roku nie masz si co martwic, mi tak lekarz powiedził, pozniej trzeba to sprawdzic ale tez nie musi byc cos złego
Zazdroszcze Ci takiego Aniołka
Emek za to nie chce siedziec na nocniku ani kibelku wiec chodzi jeszcze w pieluchach a jak mu nie zakładam to go 7 razy dziennie przebieram, bo owszem powie ale po fakcie, a co? Juz co ja nie odstawiałam zeby polubił nocnik... ło matko, moja mamuska stwierdziła ze jest juz za madry i dlatego taki cwany:)
A jak jest u Ciebie?

Kinga85 wierze, fajne to uczucie kupic cos nowego do domku:)
Filip to chłop jak dąb:):):)

gie-oska jak karmisz piersia to lepiej nie ale jak butla to mozesz sprobowac, najpierw soczek z marchewki potem troche miaszu........... zobacz jak malutki zareaguje czy nie bedzie go brzuszek bolał

Paula25
dziekuje w imieniu synka
samych dobrych wiesci:):):) daj znac co po wizycie,
a to co napisałam to tylko jako ciekawostka:) bo ja to bym chciała znac płec albo jak najwczesniej albo juz do konca nie::):)

Agniesiak85 no faktycznie u Ciebie to coraz blizej:) trzymam kciuki zeby było tak szybko i sprawnie jak u Czarodziejki

Czarodziejka miło sie czyta Twojego posta, jak tam pierwsze dni z maluszkami, jak reaguje na braciszka Macius? Napisz w wolnej chwili:)]]]

Partysia a u Ciebie jak teraz jest? pełna rewolucja, (nie wiem czy dobrze kojarze ale to Ty pisałas o małych przejawach zazdrosci Dominika), czy wszystko ładnie ogarniasz, chodzi mi zorganizowanie czasu dla dwojki maluszkow:)

miłego dnia:)

Ostatnia edycja:
gie-oska jak karmisz piersia to lepiej nie ale jak butla to mozesz sprobowac, najpierw soczek z marchewki potem troche miaszu........... zobacz jak malutki zareaguje czy nie bedzie go brzuszek bolał

)
Moj Kacper jest na Beblonie 1 i od paru dni dostaje na noc kleik kukurydziany i zadnych dolegliwosci brzuszkowych nie ma dlatego chce mu za mca juz dac marchewke:-)bo to spraszny gloodomor jest hehe:-)Kupki tez robi i to nawet 2razy dziennie wiec mysle ze jest ok:-)

reklama
hej dziewczynki
ja z doskoku:)
Maciu bardzo sie cieszy na braciszka....wczoraj nie mglismy go opanowac tak się rzucal wrecz na fotelik zeby zajrzec jak tylko weszlismy...O dziwo nie bylo problemu zeby poszedl do przedszkola bo balam sie ze bedzie chcial byc w domu jak Maksio.....
Ja czuje sie b. dobrze, walcze troche z nawalem ale mam nadzieje ze szybko sie unormuje bo maluszek pieknie je...choc suciorki to mi juz nieźle zmaltretowal:sorry2::sorry2::sorry2:

Dziekuje Wam za mile slowa..
Zdjęcia oczywiscie bede ale przy innej okazji najpierw musze je z apataru zrzucic.....
Caluje Was babeczkki:)

Do góry