reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Halo :happy2: a co tu taka cisza? :confused:

Patrysiu śliczny ten Twój Maluszek a jak słodko sobie śpi :tak::-)
no tak te papierkowe sprawy trzeba pozałatwiac a ja już zapomniałam co tam się po kolei załatwiało :zawstydzona/y:

Marcelkowa mama podziwiam Cię że czekasz tyle czasu na usg :eek: ja już miałam 2 robione a niedługo wybieramy sie na trzecie :tak: ja to bym chyba sfiksowała nie wiedząc tyle czasu jak Maluszek się rozwija...niemniej jednak trzymam kciuki za Twoje usg :tak:

Kinga nadal @ brak? :happy2: jestem dobrej myśli :tak:

Pajkaa jak po usg?

Miłego wieczorku dziewczynki :-)
Paula ja tez fiksuje, ale mieszkam w Anglii a oni nie robia usg przed 12 tygodniem:wściekła/y: chyba,ze by sie cos dzialo. Pozostaje mi czekanie.

reklama
Paula ja tez fiksuje, ale mieszkam w Anglii a oni nie robia usg przed 12 tygodniem:wściekła/y: chyba,ze by sie cos dzialo. Pozostaje mi czekanie.

u nas też nie zawsze robią państwowo, moja gin też dała mi skierowanie na pierwsze usg dopiero na 12tc mimo wcześniejszego poronienia dlatego sama chodzę prywatnie na usg :tak: i mimo że przed każdym mam ogromnego stresa to potem jestem spokojniejsza :tak:

Marcelowa mama witam i pozdrawiam sąsiadkę bo też mieszkam w Anglii a dokładnie w UK ;)
Niestety ale w Anglii tak jest...i opieka pod czas ciąży jest tu zupełnie inna podobno bo słyszałam od znajomych :dry:

Hej! Tak to prawda wszystko jest "bardziej na luzie" szkoda tylko, ze ja nie jestem.
Kolo 18 tygodnia bede w Polsce wiec pojde do najlepszego specjalisty od usg w Lodzi Dudarewicza:) ,ale to jeszcze kupa czasu. Tutaj prywatne usg to wydatek kolo 150 funtow w angielskiej klinice:). za to porodwka niczego sobie otworzyli u mnie w szpitalu nowa porodowke do porodow rodzinnych po prostu bajer mam tylko nadzieje, ze wszystko bedzie ok, bo to jest warunek zeby tam rodzic:)

1168.3.jpg

Kinga, anufifi- jestem przekonana ze Wasze marzenie sie spelni ;)))))
niekiedy tylko potrzeba czasu na zmaterializowanie sie tego o czym myslimy i czego pragniemy :))))

WITAM:-)
Dziękuje kobitki za miłe słowa:-)
Marcelkowa mamo :) _ tak, to jest możliwe, wierzę...
Ale juz mnie opusciła nadzieja, bo... od wczoraj mam śluz przejrzysty i diabelnie rozciągliwy, do tego szyjka unosi się z każdym dniem i jest otwarta! I co Wy na to babki kochane? :)
Nie wierzę, ze to druga owulacja w tym cyklu. Co to moze być? Moze szyjka mi szaleje po zabiegu? Myślę, ze to najbardziej prawdopodobne.
W każdym razie gdy pojawia sie przejrzysty śluz to na pewno nie w ciąży.
Buziaki!
ja pamiętam że też miałam taki śluz i także się zdziwiłam ale widocznie to normalne w ciąży bo i mój Alanek jest na świecie a to właśnie z nim miałam ten śluz:tak:
NO KINIA???????
a ja wczoraj miałam badanko na toxo a wieczorem
bardzo zle się czułam ,kręciło mi się w głowie i
miałam boja bo jak zwykle sama w domu i
w takich momętach brak mi sił bo co by było jakbym w
ciąży była ach zachowuje się jak dzieciak ale
co zrobić serce chce a tu tyle przeszkód. :-(
buziaczki:tak:
Ja za tydzien do lekarza upewnic się czy z fasolką wszystko w porządku. Myślicie że koło 6 tygodnia ciąży jak bede (licząc od ostatniej miesiąciczki) to usg juz powinno coś wykazać? W 6 tyg ciązy byłam na usg z kamilem i było już widać mam nadzieje, że teraz też tak bedzie.
Jeju to jeszcze tydzien czekania....
najlepiej iść jak się ma skończony 6tc ale w 6 tc też już coś powinno być widać;-)
Nie potrzeba już...
W momencie rozbolał mnie brzuch tak jak jeszcze w tym cyklu nie bolał...
zaczęłam coś czuć... no i w łazience wielka rozpacz.
@!!!
;-(((((
brak słów na to co czuję.
Człowiek staje na nogi i nagle ciach nogi ucięte! leżysz.... nie wiem kiedy teraz wstanę.
Dziękuję wam że byłyście ze mną i wierzyłyście w ten moj cykl, ja też wierzyłam zwłaszcza jak mi sie spoznialo bo mam regularne.
Mogę śmiało powiedzieć że w cuda nie wierzę.
Pozdrawiam was ciepło
Kinia.
:-(
kochana tak mi przykro:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(mocko tulam i odpowiedź na pytanie PEWNIE ŻE SIĘ UDA KAŻDEJ Z WAS KCIUKI MOCNE!!!!!!!!!!!!!!
[/CENTER]

Bershka co się dzieje????? nie gadaj głupot jesteś najdzielniejszą mamą jaką znam :tak: tyle co Ty zrobiłaś dla Kubusia mało która mama zrobiła dla swojego dziecka (choć pewnie takich mam jest wiecej ja znam tylko Ciebie) jesteś wielka!!!! każdy ma gorsze chwile w życiu ale jak mówią po burzy wychodzi słońce i będzie lepiej! :tak: Tulam mocno Zobacz załącznik 200062
mam takie same zdanie:tak:BERSHKA kobitko nie smutać mi się i nie gadać że się nic nie udaje bo właśnie udaje się i to bardzo dużo:tak:masz kochanych synusiów M takze z tego co widać kochany i czego chcieć więcej:-)buziaki:tak:

PAULA jak sie czujesz już mineły mdłości:-) mrozisko jest i u nas:baffled:

Długo nam się nieodzywała BETI:confused:ktoś wie co u niej i maluszka:confused:

My już po obiadku...dzisiaj wyjątkowo wcześnie chyba dlatego że na dworku nie byliśmy...;-)

Patrysiu dziękuje czuje się dobrze, mdłości miałam tylko na samym początku a do teraz mam niesmak w buzi i cofki ale już chyba rzadziej....zbliża się usg a ja oczywiście zaczynam się denerować :baffled:
Patrysiu a jak tam Alanek, grzeczny?:happy2:

Czarodziejko widzę Ty nadal 2w1 :-) pewnie ledwo już się kulasz ;-)

U Beti wszystko ok....

Dziś ma usg wiec pewnie się odezwie :)))
acha to super że wszystko jest dobrze no i czekam w takim razie na wieści:-)ps.a jak ty się czujesz CZARODZIEJKO?widze że synuś i ciebie teraz bierze na wstrzymanie ach te uparciuszki:-)niemoge się doczekać wyklucia się Maksymilianka:-)
My już po obiadku...dzisiaj wyjątkowo wcześnie chyba dlatego że na dworku nie byliśmy...;-)

Patrysiu dziękuje czuje się dobrze, mdłości miałam tylko na samym początku a do teraz mam niesmak w buzi i cofki ale już chyba rzadziej....zbliża się usg a ja oczywiście zaczynam się denerować :baffled:
Patrysiu a jak tam Alanek, grzeczny?:happy2:
to super że jest tak dobrze no i ja czekam na tywoje usg:-)będzie dobrze zobaczysz:-)ps.Alanuś to słodkie dzieciątko taki grzeczniutki da mamusi porobić w domku zrelaksować się np.na BB bo najwazniejsze to to że jest najedzony i ma suchą pieluszke wtedy sobie słodko lula:-)ciekawe na jak długo tak będzie:-p

reklama
Nie potrzeba już...
W momencie rozbolał mnie brzuch tak jak jeszcze w tym cyklu nie bolał...
zaczęłam coś czuć... no i w łazience wielka rozpacz.
@!!!
;-(((((
brak słów na to co czuję.
Człowiek staje na nogi i nagle ciach nogi ucięte! leżysz.... nie wiem kiedy teraz wstanę.
Dziękuję wam że byłyście ze mną i wierzyłyście w ten moj cykl, ja też wierzyłam zwłaszcza jak mi sie spoznialo bo mam regularne.
Mogę śmiało powiedzieć że w cuda nie wierzę.
Pozdrawiam was ciepło
Kinia.
:-(

Kinguś tak bardzo mi przykro Skarbie trzymaj sie ciepło

Dziewczynki u mnie po wczorajszej wizycie wszystko w porządku maluszem machał rączkami i nóżkami do tgo nóżki ma długie to chyba po mamusi :-pSerduszko boje 148 uderzeń na minute.
2rerv4i.jpg
tutaj foteczka;-)

Do góry