reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny ja tylko na sekundke my juz po wizycie u pediatry z malym ok wazy juz 4995 i mamy isc na kontrole bioderek tylko na nfz sie nie dostaniemy sama lekarka tak powiedziala!!buziaki

reklama
No to i ja się dołącze do narzekających bo mnie tez ciągnie w pachwinach.. i tak jak Patrysia pisała..nieraz to tak, ze nogi nie można przesunąc, kroka dac, eh.. Nie wiem czy to nie za wcześnie mam takie bole, ale chyba jak tam wszystko sie rozciąga i przygotowywuje do porodu to chyba tak musi byc.. Zapytam lekarza 22 grudnia na wizycie.
M poszedł do pracy a ja siedzę w turbanie na glowie i z goracą herbatką:tak: za godzinkę ruszam do szkoły rodzenia. Uff.. trochę mam lenia bo mam dalekooo:-( ale korci mnie strasznie bo dziś zaczynamy wreszcie temat porodu:tak: Także moje lenistwo zostaje przezwyciężone ciekawością:-D

Witajcie Kochane! :-)

Nie jestem w stanie odpisać dzisiaj każdej wybaczcie..Sebulek często budził się w nocy i ja dzisiaj usypiam na stojąco :)
Chcę tylko koniecznie napisać Dzastina bardzo mi przykro i współczuję tego co przechodzi Twoja rodzina :-(
Kiki malutka rośnie jak na drożdżach :-)
Pajkaa serdecznie gratuluję i życzę spokojnej i zdrowej ciąży! :-)
Czarodziejko, Patrysiu ja też narzekałam pod koniec ciąży i miałam już dość, najgorsze to czekanie, ale ja już się nie mogę doczekać Waszych porodów! ;-)
Paula ale fajny tort miał Kacperek - Wszystkiego Najlepszego i buziaki ode mnie, sorki że spóźnione :sorry: Ale Ty wiesz że szczere :-)
Gosiu ładnie Kacperek przybrał na wadze. A powiedz, czy Twój Synek już wyrasta z tych najmniejszych ubranek? Pytam bo mój Rybek Kochany nie mieści się już w niektóre ubranka rozm. 62! :szok: Muszę mu zacząć kupywac już 68 :-D
Anufifi tulam mocno :happy:

Dziewczynki mam prośbę, kiedys tutaj rozmawiałyście o zabawkach dla dzieciaków. Poszukuję takiej tablicy magnetyczno kredowej dla chrześnicy Męża pod choinkę chcemy dać, wydajemi się że któraś z Was dawała kiedyś tutaj linki do takiej tablicy. Kinga, Paula może to byłyście Wy ? :-)
Z jednej strony można przyczepiać literki, a z drugiej pisać kredą, jest wiele różnych w necie, ale chciałabym wybrac najfajnieszą. Będę wdzięczna za Waszą pomoc :)

Aha Bershka wspaniałe zdjęcie z Synkiem i rzeczywiście taką ma ciemną karnację nie do wiary! :) Ale najwazniejsze że już w domku jesteście i Kubulek przybiera na wadze! Ślicznego macie Synka :)

Miłego dnia wszystkim!

Ostatnia edycja:
nie....nie miałam...nigdy nie miałąm chyba takeij potrzeby. Zawsze zwalalo sie to na to ze jestem bardzo szupła i bardzo duzo uprawiam sportu. Syn ''sie zrobił'' nawet nie wiem kiedy. Dopiero po 1 cyklu niepowodzien, doszło do mnie , ze to nie jest tak hop siup jak mi sie wydawało:no:

Ja sie dowiedzialam, ze mam bardzo czesto bezowulacyjne cykle i wlasnie mialam takie dlugie - na Twoim miejscu zrob monitoring 3 cykli i bedziesz wiedziala na czym stoisz bo mozesz tracic czas tak jak ja przez 7 miesiecy myslac, ze sie uda a w ciagu tych miesiecy miałam tylko 1 owulke ktorą przeoczylismy. Ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu - a mierzysz tempkę?

napewno tak:tak:;-):-)

mam nadzijee, ze lutka pomoze :tak:

Pajkaa mieć dobrego lekarza to skarb :tak: cieszę się że Ty na takiego trafiłaś i że wszystko wporządku u Ciebie :tak::-) a luteinka chyba właśnie po to jest :tak:

Oj niestety nie zawsze było tak kolorowo miałam 6 lekarzy w ciagu 1.5 rocznego starania i wreszcie trafiłam na nią i od razu za 1 cyklem stymulowania się udało.Wydaje mi sie, ze duzo zalezy od podejscia lekarza.

Pajka gratuluje jeszcze raz kochana,,, A luteinkę bierz.... ja też brałam sciśle według zaleceń lekarza... i było wszystko ok. Tylko że ja brałam dopochwową bo mialam zgagę po tej pod język :happy::happy::happy:

Kochana ja to dla święteo spokoju to świństwo bede brała, oiby pomogło nie zamierzam przerywac pilnuje sie jak nigdy!

Witam

Pajka - gratulacje już teraz oficjalne. Trzymam za ciebie i maleństwo kciukasy.
Kiedyś pisałam (ale nie odpisałaś ;-) ) - czy ty mogłabyś mi napisać do jakiej lekarki chodzisz??? Proszę podaj namiary i napisz czy prywatnie (jaki koszt) itp? Ja mieszkałam przez niemal 30 lat w Dąbrowie Górniczej. Od lutego mieszkamy gdzie indziej ale do Dąbrowy mam blisko wiec jakbyś mogla to proszę o namiary.

Przepraszam Cie widocznie nie doczytałam juz piszę - lekarka przyjmuje w Katowicach w godzinach od 16-20, ale w niektóre dni ma tez rano. Nazywa się Małgorzata Samborek. Powiem tak jest to młoda lekarka , ale ma takie podejscie, ze ja sie po jednej wizycie nastawiłam,z e musi sie udac. No i proszę :tak:

Pajkaa serdecznie gratuluję i życzę spokojnej i zdrowej ciąży! :-)

dziekuje mam nadzieje, ze dlaej bedzie jeszcze lepiej:)

Dziewczyny jestescie Boskie....ja zawsze wiedzialam ze jak sie zalić to TU:-D
Pospałam sobie w dzień 2 godzinki....nareszcie nikt mi nie przeszkodzil...zaden telefon nie zadzwonił, zaden listonosz nie zapukał...jesoo jak mi dobrze. No ale po wstaniu znowu poczułam pachwiny...dobrze ze to tylko pachwiny bo z synkiem w pierwszej ciazy cale spojenie łonowe trzeszczało i ból ze ho ho

Mam dzis wizytę ginkową, więc musialam się ogolić tu i uwdzie...powiem Wam ze na tym etapie ciązy to istny wyczyn..przez ten brzuch mojej "kokoszki" juz dawno nie wiedzialam...no i weż się ogól czlowieku....no ale jakoś dzwignęlam temat:):-D:-D:-D:-D Nastepne golenie...przed nastepna wizytą :)))

Patrysiu- pociesza mnie myśl ze nie jestem w tym wszystkim sama...ból co prawda nie doprowadził mnie jeszcze do łez ale wsystko przede mną...Ty jestes troszkę wiecej w ciązy niz ja a teraz kazdy dzien to taka zmiana!!!!!

Agniesiak - u mnie w pierwszej ciązy te pobolewania pachwin i spojenie łonowe zaczeły sie juz od 7 miesiąca. Pewnie z uwagi ze to druga ciąza conieco jestem juz rozciagnięta!!!!!

Pyszczek- Ty sie nie mozesz doczekac naszych porodów....a ja sie boję choc tez chcialabym juz urodzic!!!!!

GieOska- to juz kawał mężczyzny masz w domku!!!!! Trzymajcie się cieplo!

Paula- dawaj malemu wapno, Wit C i nasivin do noska naprzemian z solą fizjologiczną.....no ale co ja sie madrze- PEWNIE WIESZ:))))

GIEOSKA wow duży klopsik:-)
PYSZCZKU hehe mówisz że synek już wyrasta z 62:-)ja też się niemoge doczekać porodów:rofl2:
CZARODZIEJKA hehe ja też będe musiała poćwiczyć z lusterkiem na czwartek żeby jakoś wyglądać:-Da tak wogóle czy rosną ci włoski na nogach tak samo jak z przed ciąży bo mi tak wolno teraz rosną że normalnie aż ulga co do golenia:-)wcześniej to po 3 dniach trzeba było juz asekurować a teraz 2 tyg.i tak mało urosły:-p
AGNIESIAK pewnie wszystko się szykuje bo ja też juz odczuwałam od takiego tc ten ból spojenia pochwy ale powiem ci że to było tak do wytrzymania a teraz to sie ruszyć nieidzie a do tego już chodze jak kaczka:cool2:
Powiem że w pierwszej ciaży wogóle nieodczuwałam takich bóli ta ciąża jest inna nad innymi tu wszytko czuje każdy ból co dla mnie jest to nowość:confused2:

Mam dzis wizytę ginkową, więc musialam się ogolić tu i uwdzie...powiem Wam ze na tym etapie ciązy to istny wyczyn..przez ten brzuch mojej "kokoszki" juz dawno nie wiedzialam...no i weż się ogól czlowieku....no ale jakoś dzwignęlam temat:):-D:-D:-D:-D Nastepne golenie...przed nastepna wizytą :)))

O rajuśku a jak doknac takich rzeczy.ja mam tak wrazliwą skórę,że tylko pomarzyc chyba moge albo żle sie do tego zabieram.:eek::zawstydzona/y:
A i niby jutro według suwaczka owu.a test owu negatywny .było blado tylko pod światło bladziutko bardzo.sama juz nie wiem???Jutro znowu wizyta związana z toxo juz nie mogę się doczekac co mi powie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam popołudniowo a raczej już wieczornie :-)

My popierniczyliśmy dzisiaj troszkę i zobaczcie co z tego nam wyszło ;-):tak:

pier.jpg

Na święta będzie jak znalazł a niektóre mają dziurki więc zawiesimy je na choinkę :-):-):-)

Bershka pisałaś że 17 grudnia ta emisja Uwagi w tvn? :tak: muszę sobie przypomnienie nastawić ;-)

Gosiu dobrze że Kacperek już ok i ładnie przybiera na wadze :tak:

Agniesiak jak wrażenia po dzisiejszej szkole rodzenia?

Pyszczek dziękuje za życzenia :-) a o tablicy pisała Kinga i to ona wstawiała linka wydaje mi się że ta tablica była bardzo fajna i mocna :tak:

Pajkaa najważniejsze że wkońcu trafiłaś na odpowiedniego lekarza i proszę od razu jakie rezultaty :-)

Czarodziejko dziekuje za rady :tak: a Tobie życzę powodzenia u ginka! napisz co tam słychać u Maksia jak wrócisz :tak:

Tusia no sama jestem ciekawa co Ci powie lekarka :tak: trzymam kciuki za dobre wieści :tak: co do cyklów to nie sugeruj się suwaczkiem tylko raczej testami owu :tak:niedługo pokaże się druga krecha :tak:

Kinga a Ty jak wpadłaś w wir porządków że mało do nas zaglądasz ;-) wiem wiem mąż chory....a jak tam przygotowania do urodzin Filipka?

Buziaki dla wszystkich :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry