reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
właśnie myślałam dziewczyny o tym samy ale.... badania które robiłam na początku mojej choroby są w karcie a ona mi ich nie wyda, tego jestem na 100%pewna. Robiąc badania w szpitalu trafiają prosto do niej na biurko. A te badania są kluczem, bo choćbym dziś zdobiła sobie prywatnie te na dzień dzisiejszy, to nic mi one nie dają bo nie będę wiedzieć czy przeciwciała w danej klasie spadają czy rosną. Nie mam wyniku jak było na początku. Siedzę i myślę, kombiuje :-(
Anka a nie możesz poprosić jakąś pielęgniarkę aby skserowała Ci albo spisała te wyniki? kurcze to przecież nie może tak być!!!!! :crazy:

Kiki Derya jest przeurocza :-) super fotki!!! :-) a jak Ty się wogóle czujesz?

Pyszczku jak po wizycie rodzinki?

Agniesiak jak wyniki???

Dziewczynki co tam u Was? jak przygotowania do świąt?
My lada dzień będziemy piekli pierniczki :tak:

Kiki , przede wszystkim dziekuję Ci za pamięć :)

Pyszczku Patrysiu dziekuję za zyczenia dla Tomusia ....my mieliśmy torcika z Kłapouchym :)

Kiki u nas trudno mówić o atmosferze światecznej ....co święta boje sie , że to ostatnie z moja mamą ...cały czas mam gule w gardle i sztuczny przykejony uśmiech....odkąd mama choruje nie lubię świąt ....
poza tym odczuwam straszny jej brak ....takiej zdrowej ...trudno mi to wyrazic pisząc , ale chciałabym do niej iść na kawe , którą mi sama zrobi , wyjść z nią do sklepu , doradzic sie , zostawic jej dzieci ...takie błachostki ...wiecie jakie to cięzkie patrzyc na nia taką biedną ....
ehhh przepraszam was , że tu to pisze , ale dzisiaj mam jakiegos doła...i łzy co chwila zbieraja sie w oczach....
do jutra mamy składanie ofert do NFZ ...mam nerwy ,moze przez to sie dzisiaj tak kiepsko czuje psychicznie...no i dlatego mało zaglądam ...
Buziaki dla wszystkich was kochane towarzyszki doli i niedoli

Anufifi chciałabym powiedziedzieć że Cię rozumiem ale tak nie jest, nigdy nie byłam w takiej sytuacji jak Ty ale bardzo mi przykro że Twoja mama jest chora :-( ciężko Ci ale powinnaś się cieszyć każdymi świętami które spędzasz razem z mamą a nie się smucić że może to już ostatnie...nie ma sensu się tak zamartwiać bo to nic nie zmieni...Tulam Cię mocno Słonko!!!! Buziaki Trzymaj się!

Dzastina a jak Twoje samopoczucie?

Byłam dzisiaj u lekarki akurat dostała nowe usg jestem w 4 tygodniu i 6 dniu i widać pęcherzyk. Jest w macicy to juz plusik. Ale jak wspomniałam, ze mama moja miała poronienia od razu dostałam luteine 3xdziennie tak na wszelki wypasdek, mowilam tez o tych skurczach wiec lekarka powiedziała NOSPE + witaminki dla ciężarnych + kwas foliowy. Do tego powiedziała, ze endometrium jest bardzo grube i mocne.
Musze Wam powiedziec, ze moja ginka jest naprawde super. Jak mnie zobaczyła to mi mowi, a my nie bylysmy umowione na monitoring a ja jej na ucho,z e test pozytywny wyszedł i widziała jak sie denerwowałam, ze przyjeła mnie 2 h przed czasem :)

tak, u mnie to norma:(

a miałas monitorowane cykkle?? masz normalną owulacje?

Nie było mnie chwilę a tu takie piekne wieści u Pajki!!!!
pajka GTAULACJE Ty niedowiarku!!!!!!!!:-D:-D:-D
Ja i tak czułam pismo nosem:)
Bardzo się cięszę...to niesamowite dostać taki cudowny prezent na Swięta!!!!!! Jednak w tym okresie wiele cudów sie wydarza!!!!!!!

i tutaj masz Kochana racje, ze grudszień to jednak magiczny miesiąc :tak:

Pajkaa jak się czujesz?

juz troszku lepiej skurcze juz tak nie dokuczają na szczęscie

czy myslicie, ze to, ze mam brac 3xdziennie lutke ma pomoc w zagniezdzeniu?

a miałas monitorowane cykkle?? masz normalną owulacje?
nie....nie miałam...nigdy nie miałąm chyba takeij potrzeby. Zawsze zwalalo sie to na to ze jestem bardzo szupła i bardzo duzo uprawiam sportu. Syn ''sie zrobił'' nawet nie wiem kiedy. Dopiero po 1 cyklu niepowodzien, doszło do mnie , ze to nie jest tak hop siup jak mi sie wydawało:no:

patryiu i paulo czuje sie juz duzo lepiej..i mam nadzieje ze juz tak bedzie,,wkleilabym wam moje kamienie jakie mialam w sobie zdjecie przy operacji ale nie wszyscy lubia ogladac takie cuda,,

anufifi po to tu jestesmy by pisac co nas boli czym sie cieszymy poprostu o wszystkim..rozumie cie aniu jak ci ciezko,,mialam tate chorego i straszne to bylo dla mnie,,juz umarl 11lat temu a do dzisiaj nie potrafie tego przetrawic,,ostatnia pamiatke jaka mam z tatusiem to jak tanczy ze mna na weselu moim ledwo co stawial kroki a zatanczyl ze swoja corka zawsze placze jak ogladam ta kasete,,aniu ciesz sie kazda chwila spedzona z mama naprawde,boli cie to ale kazda jedna rozmowa uscisk reki znaczy dla niej tak wiele i prosze cie ciesz sie swietami masz dzieciaczki meza rodzine i ta wspaniala mame..zobacz aniu ja jestem tu calkiem sama z czworka dzieci i wiesz jak mi cholernie ciezka lzy naplywaja mi do oczu a gdy splywaja ze smutku a dzieci pytaja mamusiu czemu placzesz a ja odpowiadam ze z szczescia uroku swiat,,co powiedziec tym moim skarba..aneczko glowka do gory,,jutro zaswieci slonko bo wstaje nowy dzien..

aneczko pomysl ze juz niedlugo styczen pozbedziesz sie miesniaka i przyjdzie czas na spelnienia marzenia..a co tam u beti jak sie czuje nie widac tej beatki ani nie slychac,twoje dzieciaczki juz spia?

dobranoc dziewczyny mykam do lozeczka..zycze wam spokojnej nocy i kolorowych snow...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Byłam dzisiaj u lekarki akurat dostała nowe usg jestem w 4 tygodniu i 6 dniu i widać pęcherzyk. Jest w macicy to juz plusik. Ale jak wspomniałam, ze mama moja miała poronienia od razu dostałam luteine 3xdziennie tak na wszelki wypasdek, mowilam tez o tych skurczach wiec lekarka powiedziała NOSPE + witaminki dla ciężarnych + kwas foliowy. Do tego powiedziała, ze endometrium jest bardzo grube i mocne.
Musze Wam powiedziec, ze moja ginka jest naprawde super. Jak mnie zobaczyła to mi mowi, a my nie bylysmy umowione na monitoring a ja jej na ucho,z e test pozytywny wyszedł i widziała jak sie denerwowałam, ze przyjeła mnie 2 h przed czasem :)(...) czy myslicie, ze to, ze mam brac 3xdziennie lutke ma pomoc w zagniezdzeniu?
Pajkaa mieć dobrego lekarza to skarb :tak: cieszę się że Ty na takiego trafiłaś i że wszystko wporządku u Ciebie :tak::-) a luteinka chyba właśnie po to jest :tak:

patryiu i paulo czuje sie juz duzo lepiej..i mam nadzieje ze juz tak bedzie,,wkleilabym wam moje kamienie jakie mialam w sobie zdjecie przy operacji ale nie wszyscy lubia ogladac takie cuda,,

anufifi po to tu jestesmy by pisac co nas boli czym sie cieszymy poprostu o wszystkim..rozumie cie aniu jak ci ciezko,,mialam tate chorego i straszne to bylo dla mnie,,juz umarl 11lat temu a do dzisiaj nie potrafie tego przetrawic,,ostatnia pamiatke jaka mam z tatusiem to jak tanczy ze mna na weselu moim ledwo co stawial kroki a zatanczyl ze swoja corka zawsze placze jak ogladam ta kasete,,aniu ciesz sie kazda chwila spedzona z mama naprawde,boli cie to ale kazda jedna rozmowa uscisk reki znaczy dla niej tak wiele i prosze cie ciesz sie swietami masz dzieciaczki meza rodzine i ta wspaniala mame..zobacz aniu ja jestem tu calkiem sama z czworka dzieci i wiesz jak mi cholernie ciezka lzy naplywaja mi do oczu a gdy splywaja ze smutku a dzieci pytaja mamusiu czemu placzesz a ja odpowiadam ze z szczescia uroku swiat,,co powiedziec tym moim skarba..aneczko glowka do gory,,jutro zaswieci slonko bo wstaje nowy dzien..
Kiki aż się popłakałam....masz wspaniałe dzieci i wiem że napewno zazłużyłaś na pełną szczęśliwą rodzinę...wierzę że kiedyś będziesz ją miała :tak: cieszę się że czujesz się już lepiej :happy:

Dobrej nocy dziewczynki

reklama
właśnie myślałam dziewczyny o tym samy ale.... badania które robiłam na początku mojej choroby są w karcie a ona mi ich nie wyda, tego jestem na 100%pewna. Robiąc badania w szpitalu trafiają prosto do niej na biurko. A te badania są kluczem, bo choćbym dziś zdobiła sobie prywatnie te na dzień dzisiejszy, to nic mi one nie dają bo nie będę wiedzieć czy przeciwciała w danej klasie spadają czy rosną. Nie mam wyniku jak było na początku. Siedzę i myślę, kombiuje
ale nic ciemno :-(

Anka Ona moze nie chcieć wydać ale ma taki obowiązek. Ja miałam podobnie z denstystą no i skserował mi karte leczenia

czarodziejko.dziekuje.samopoczucie juz dobre..juz mniej boli, dwa tygodnie i mysle ze bedzie juz wszytko dobrze.

derya 15tyg..

derya na basenie...wczoraj 13.12:tak:;-)

derya 15tyg:-);-)

piękności :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)

Kiki
jesteś cudowną kobietąi na pewno jeszcze znajdziesz odpowiednią osobę i pokażesz temu Twojemu byłemu że na nim świat się nie kończy

Anufifi tule mocno

Czarodziejko i jak kopniaczki ? dalej takie mocne ? ech...już mi ich brakuje hahaha

dzisiaj bylisy na zaległym szczepieniu. Kubus w domku przez tydzień przytył 200g. Dla nas to wielki sukces !!!!!!!!!!!! moze w piatek zmniejszą nam jedzonko pozajelitowe. Emisja tvn UWAGA prawdopodobnie 17 grudnia

Do góry