reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
właśnie myślałam dziewczyny o tym samy ale.... badania które robiłam na początku mojej choroby są w karcie a ona mi ich nie wyda, tego jestem na 100%pewna. Robiąc badania w szpitalu trafiają prosto do niej na biurko. A te badania są kluczem, bo choćbym dziś zdobiła sobie prywatnie te na dzień dzisiejszy, to nic mi one nie dają bo nie będę wiedzieć czy przeciwciała w danej klasie spadają czy rosną. Nie mam wyniku jak było na początku. Siedzę i myślę, kombiuje :-(
Anka a nie możesz poprosić jakąś pielęgniarkę aby skserowała Ci albo spisała te wyniki? kurcze to przecież nie może tak być!!!!! :crazy:

Kiki Derya jest przeurocza :-) super fotki!!! :-) a jak Ty się wogóle czujesz?

Pyszczku jak po wizycie rodzinki?

Agniesiak jak wyniki???

Dziewczynki co tam u Was? jak przygotowania do świąt?
My lada dzień będziemy piekli pierniczki :tak:

Kiki , przede wszystkim dziekuję Ci za pamięć :)

Pyszczku Patrysiu dziekuję za zyczenia dla Tomusia ....my mieliśmy torcika z Kłapouchym :)

Kiki u nas trudno mówić o atmosferze światecznej ....co święta boje sie , że to ostatnie z moja mamą ...cały czas mam gule w gardle i sztuczny przykejony uśmiech....odkąd mama choruje nie lubię świąt ....
poza tym odczuwam straszny jej brak ....takiej zdrowej ...trudno mi to wyrazic pisząc , ale chciałabym do niej iść na kawe , którą mi sama zrobi , wyjść z nią do sklepu , doradzic sie , zostawic jej dzieci ...takie błachostki ...wiecie jakie to cięzkie patrzyc na nia taką biedną ....
ehhh przepraszam was , że tu to pisze , ale dzisiaj mam jakiegos doła...i łzy co chwila zbieraja sie w oczach....
do jutra mamy składanie ofert do NFZ ...mam nerwy ,moze przez to sie dzisiaj tak kiepsko czuje psychicznie...no i dlatego mało zaglądam ...
Buziaki dla wszystkich was kochane towarzyszki doli i niedoli

Anufifi chciałabym powiedziedzieć że Cię rozumiem ale tak nie jest, nigdy nie byłam w takiej sytuacji jak Ty ale bardzo mi przykro że Twoja mama jest chora :-( ciężko Ci ale powinnaś się cieszyć każdymi świętami które spędzasz razem z mamą a nie się smucić że może to już ostatnie...nie ma sensu się tak zamartwiać bo to nic nie zmieni...Tulam Cię mocno Słonko!!!! Buziaki Trzymaj się!

Dzastina a jak Twoje samopoczucie?

Byłam dzisiaj u lekarki akurat dostała nowe usg jestem w 4 tygodniu i 6 dniu i widać pęcherzyk. Jest w macicy to juz plusik. Ale jak wspomniałam, ze mama moja miała poronienia od razu dostałam luteine 3xdziennie tak na wszelki wypasdek, mowilam tez o tych skurczach wiec lekarka powiedziała NOSPE + witaminki dla ciężarnych + kwas foliowy. Do tego powiedziała, ze endometrium jest bardzo grube i mocne.
Musze Wam powiedziec, ze moja ginka jest naprawde super. Jak mnie zobaczyła to mi mowi, a my nie bylysmy umowione na monitoring a ja jej na ucho,z e test pozytywny wyszedł i widziała jak sie denerwowałam, ze przyjeła mnie 2 h przed czasem :)

tak, u mnie to norma:(

a miałas monitorowane cykkle?? masz normalną owulacje?

Nie było mnie chwilę a tu takie piekne wieści u Pajki!!!!
pajka GTAULACJE Ty niedowiarku!!!!!!!!:-D:-D:-D
Ja i tak czułam pismo nosem:)
Bardzo się cięszę...to niesamowite dostać taki cudowny prezent na Swięta!!!!!! Jednak w tym okresie wiele cudów sie wydarza!!!!!!!

i tutaj masz Kochana racje, ze grudszień to jednak magiczny miesiąc :tak:

Pajkaa jak się czujesz?

juz troszku lepiej skurcze juz tak nie dokuczają na szczęscie

czy myslicie, ze to, ze mam brac 3xdziennie lutke ma pomoc w zagniezdzeniu?

a miałas monitorowane cykkle?? masz normalną owulacje?
nie....nie miałam...nigdy nie miałąm chyba takeij potrzeby. Zawsze zwalalo sie to na to ze jestem bardzo szupła i bardzo duzo uprawiam sportu. Syn ''sie zrobił'' nawet nie wiem kiedy. Dopiero po 1 cyklu niepowodzien, doszło do mnie , ze to nie jest tak hop siup jak mi sie wydawało:no:

patryiu i paulo czuje sie juz duzo lepiej..i mam nadzieje ze juz tak bedzie,,wkleilabym wam moje kamienie jakie mialam w sobie zdjecie przy operacji ale nie wszyscy lubia ogladac takie cuda,,

anufifi po to tu jestesmy by pisac co nas boli czym sie cieszymy poprostu o wszystkim..rozumie cie aniu jak ci ciezko,,mialam tate chorego i straszne to bylo dla mnie,,juz umarl 11lat temu a do dzisiaj nie potrafie tego przetrawic,,ostatnia pamiatke jaka mam z tatusiem to jak tanczy ze mna na weselu moim ledwo co stawial kroki a zatanczyl ze swoja corka zawsze placze jak ogladam ta kasete,,aniu ciesz sie kazda chwila spedzona z mama naprawde,boli cie to ale kazda jedna rozmowa uscisk reki znaczy dla niej tak wiele i prosze cie ciesz sie swietami masz dzieciaczki meza rodzine i ta wspaniala mame..zobacz aniu ja jestem tu calkiem sama z czworka dzieci i wiesz jak mi cholernie ciezka lzy naplywaja mi do oczu a gdy splywaja ze smutku a dzieci pytaja mamusiu czemu placzesz a ja odpowiadam ze z szczescia uroku swiat,,co powiedziec tym moim skarba..aneczko glowka do gory,,jutro zaswieci slonko bo wstaje nowy dzien..

aneczko pomysl ze juz niedlugo styczen pozbedziesz sie miesniaka i przyjdzie czas na spelnienia marzenia..a co tam u beti jak sie czuje nie widac tej beatki ani nie slychac,twoje dzieciaczki juz spia?

dobranoc dziewczyny mykam do lozeczka..zycze wam spokojnej nocy i kolorowych snow...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Byłam dzisiaj u lekarki akurat dostała nowe usg jestem w 4 tygodniu i 6 dniu i widać pęcherzyk. Jest w macicy to juz plusik. Ale jak wspomniałam, ze mama moja miała poronienia od razu dostałam luteine 3xdziennie tak na wszelki wypasdek, mowilam tez o tych skurczach wiec lekarka powiedziała NOSPE + witaminki dla ciężarnych + kwas foliowy. Do tego powiedziała, ze endometrium jest bardzo grube i mocne.
Musze Wam powiedziec, ze moja ginka jest naprawde super. Jak mnie zobaczyła to mi mowi, a my nie bylysmy umowione na monitoring a ja jej na ucho,z e test pozytywny wyszedł i widziała jak sie denerwowałam, ze przyjeła mnie 2 h przed czasem :)(...) czy myslicie, ze to, ze mam brac 3xdziennie lutke ma pomoc w zagniezdzeniu?
Pajkaa mieć dobrego lekarza to skarb :tak: cieszę się że Ty na takiego trafiłaś i że wszystko wporządku u Ciebie :tak::-) a luteinka chyba właśnie po to jest :tak:

patryiu i paulo czuje sie juz duzo lepiej..i mam nadzieje ze juz tak bedzie,,wkleilabym wam moje kamienie jakie mialam w sobie zdjecie przy operacji ale nie wszyscy lubia ogladac takie cuda,,

anufifi po to tu jestesmy by pisac co nas boli czym sie cieszymy poprostu o wszystkim..rozumie cie aniu jak ci ciezko,,mialam tate chorego i straszne to bylo dla mnie,,juz umarl 11lat temu a do dzisiaj nie potrafie tego przetrawic,,ostatnia pamiatke jaka mam z tatusiem to jak tanczy ze mna na weselu moim ledwo co stawial kroki a zatanczyl ze swoja corka zawsze placze jak ogladam ta kasete,,aniu ciesz sie kazda chwila spedzona z mama naprawde,boli cie to ale kazda jedna rozmowa uscisk reki znaczy dla niej tak wiele i prosze cie ciesz sie swietami masz dzieciaczki meza rodzine i ta wspaniala mame..zobacz aniu ja jestem tu calkiem sama z czworka dzieci i wiesz jak mi cholernie ciezka lzy naplywaja mi do oczu a gdy splywaja ze smutku a dzieci pytaja mamusiu czemu placzesz a ja odpowiadam ze z szczescia uroku swiat,,co powiedziec tym moim skarba..aneczko glowka do gory,,jutro zaswieci slonko bo wstaje nowy dzien..
Kiki aż się popłakałam....masz wspaniałe dzieci i wiem że napewno zazłużyłaś na pełną szczęśliwą rodzinę...wierzę że kiedyś będziesz ją miała :tak: cieszę się że czujesz się już lepiej :happy:

Dobrej nocy dziewczynki

reklama
właśnie myślałam dziewczyny o tym samy ale.... badania które robiłam na początku mojej choroby są w karcie a ona mi ich nie wyda, tego jestem na 100%pewna. Robiąc badania w szpitalu trafiają prosto do niej na biurko. A te badania są kluczem, bo choćbym dziś zdobiła sobie prywatnie te na dzień dzisiejszy, to nic mi one nie dają bo nie będę wiedzieć czy przeciwciała w danej klasie spadają czy rosną. Nie mam wyniku jak było na początku. Siedzę i myślę, kombiuje
ale nic ciemno :-(

Anka Ona moze nie chcieć wydać ale ma taki obowiązek. Ja miałam podobnie z denstystą no i skserował mi karte leczenia

czarodziejko.dziekuje.samopoczucie juz dobre..juz mniej boli, dwa tygodnie i mysle ze bedzie juz wszytko dobrze.

derya 15tyg..

derya na basenie...wczoraj 13.12:tak:;-)

derya 15tyg:-);-)

piękności :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)

Kiki
jesteś cudowną kobietąi na pewno jeszcze znajdziesz odpowiednią osobę i pokażesz temu Twojemu byłemu że na nim świat się nie kończy

Anufifi tule mocno

Czarodziejko i jak kopniaczki ? dalej takie mocne ? ech...już mi ich brakuje hahaha

dzisiaj bylisy na zaległym szczepieniu. Kubus w domku przez tydzień przytył 200g. Dla nas to wielki sukces !!!!!!!!!!!! moze w piatek zmniejszą nam jedzonko pozajelitowe. Emisja tvn UWAGA prawdopodobnie 17 grudnia

Do góry