reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie było mnie chwilę a tu takie piekne wieści u Pajki!!!!
pajka GTAULACJE Ty niedowiarku!!!!!!!!:-D:-D:-D
Ja i tak czułam pismo nosem:)
Bardzo się cięszę...to niesamowite dostać taki cudowny prezent na Swięta!!!!!! Jednak w tym okresie wiele cudów sie wydarza!!!!!!!

Bershka- prześlicznie wygladasz!!!!!
Mam nadzieje ze jestes tak samo spokojna jak na tym zdjęciu. Kubuś sama słodycz...taki Kochany okruszek...jak pomyślę ze ja niedługo takiego będę miala....ahhh:tak:

Dzastina- trzymaj się Kochana. Tulam!

Patrysiu- jak samopoczucie? Jakies większe objawy???
U mnie zaczely się pobolewania podbrzusza jak na @
Mam tak od kilku dni...myśle tylko czy to nie za wcześnie, bo z pierwszym synkiem tak miałam ale chwile przed porodem!!!! Potem zaczeły sie skurcze i poród!
Poza tym pachwiny mnie lekko bola i ogólnie krocze...zdecydowanie czuć ze maluch wciska się łepetynką!!!!!

Paula- a jak Ty sie miewasz ciężaróweczko. Widze ze 4 urodzinki synka udały się....I jaki piekny tort z Bobem Budowniczym!!!!:-D

reklama
Paula od dziś wedrujesz na L4 :happy: daj znać jak po wizycie u ginekologa :tak:
Czarodziejko odpoczywaj dużo... maluszek juz prawie że gotowy wydzę.

Dobranoc!
:happy:

O nie mogę !! Druga dziś jestem:) Jupi :)
Przed chwilką wypiłam glukozę i za godzinke M zawiezie mnie na pobranie krwi:tak:
Odezwę się jak juz będziemy w domku. Pewnie koło 13 bo po pobraniu jedziemy do teściowej na śniadanko:biggrin2:
Mały w brzuchu szalej:-D
Wiecie.. tak mnie od paru dni żebro pod lewym cycem napier****** że :szok: jakbym wielkiego mega siniaka miała..:eek: Ani spac, ani nic..:confused2:Odcisnąc to sobie nie odcisnęłam no bo jak i gdzie:eek: Nawet w nocy śpię na prawym boku bardziej..:eek:Eh.. muszę lekarza zapytac..

Dzień dobry :-)
Poleciałam rano zapisać się do ginki, myślałam że będe jedną z pierwszych to od razu zaczekam na wizyte a tu wizyta dopiero na 10:30 :-p a wystarczyło zadzwonić! ale kupiłam sobie po drodze serek biały na śniadanko :tak:

Paula- a jak Ty sie miewasz ciężaróweczko. Widze ze 4 urodzinki synka udały się....I jaki piekny tort z Bobem Budowniczym!!!!:-D
Czarodziejko czuję się raz lepiej raz gorzej jak to w ciąży ;-) czasami mdłosci mnie meczą i mam cofki ale jeszcze nie wymiotowałam, czasami boli podbrzusze, szczególnie na wieczór jak się nachodzę to się tak napina, mam niesmak w buzi i strasznie bolą mnie brodawki! :shocked2: zachcianek jakiś dużych narazie nie mam raczej coś bym zjadła ale nie wiem co i mojemu M też to się udziela ;-)
p.s. tort był z pociągiem Tomkiem ;-):tak::-D
a u Ciebie widzę synek powoli szykuje się do porodu :tak: uważaj teraz na siebie aby za wcześnie nie urodzić! niech święta jeszcze spędzi bezpiecznie w brzuszku :tak:

Paula od dziś wedrujesz na L4 :happy: daj znać jak po wizycie u ginekologa :tak:
Kinga tak zdecydowałam się iść na L4 tydzień wcześniej a to dlatego że kolega z pokoju coś mówił że źle się czuje i że idzie do lekarza i może na L4 więc bym musiała robić za dwoje!!! a to mi się nie uśmiecha szczególnie że często nie najlepiej się czuje! o 10:30 wizyta napewno dam znać po powrocie :tak: co prawda usg mam dopiero 22 grudnia ale może chociaż ginka potwierdzi ciąże :tak:

Agniesiak powodzenia na glukozie ;-) oby wyniczki były dobre :tak: współczuje z powodu bolącego żebra a może to Dzidziuś tak Ci skopał ;-)

Pajkaa jak się czujesz?

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo ciepło mimo iż na dworze zimno i będzie coraz zimniej! Buziaki

Witam na porannej kawie.....jeszcze chwilka dla siebie, maly odstawiony do przedszkola, a ja sie zbieram do pracy.

Paula....przypomnialas mi:)......ja ciagle mialam ochote na biały serek jak bylam w ciazy.....smieje sie bo bylam wtedy akurat w Stanch i zamiast kosztowac kuchni swiata, wloskiej, chinskiej itd...to ja jadlam ser ;-)
Agniesiak.....to żeberko to napewno sprawka malego....czesto kopie??

Bershka.....maly jak zwykle przeuroczy...i do tego ten stoicki spokoj wypisnay na twarzy... to musi byc aniołek!!

Pajka...trzeba byc optymista...jakie wymioty? jakie nudnosci? ,,,,,;-)

Miłego dnie:)

Witam

Pajka czekamy na wieści- daj koniecznie znać jak po wizycie u gina?

Paula no i bardzo dobrze, że idziesz na l4 - wypoczywaj i nie ryzykuj, że się jeszcze jakimś choróbskiem teraz zarazisz.

Agniesiak ty opisujesz kopniaki małego a ja tutaj się rozmarzyłam jak to fajnie czuć takie maleństwo w sobie! Choć wiem, że takie kopniaki mogą być bolące. Jeszcze troszke musisz wytrzymać

Czarodziejko czuję się raz lepiej raz gorzej jak to w ciąży ;-) czasami mdłosci mnie meczą i mam cofki ale jeszcze nie wymiotowałam, czasami boli podbrzusze, szczególnie na wieczór jak się nachodzę to się tak napina, mam niesmak w buzi i strasznie bolą mnie brodawki! :shocked2: zachcianek jakiś dużych narazie nie mam raczej coś bym zjadła ale nie wiem co i mojemu M też to się udziela ;-)
p.s. tort był z pociągiem Tomkiem ;-):tak::-D
a u Ciebie widzę synek powoli szykuje się do porodu :tak: uważaj teraz na siebie aby za wcześnie nie urodzić! niech święta jeszcze spędzi bezpiecznie w brzuszku :tak:

HE HE HE Wybacz mi kochana tego Boba...zakręcona jestem....no ale to tak podobno w ciązy normalne :))))) Faktycznie Tomek na torciku...moze mi sie pomyliło bo mój synek mial w tym roku z Bobem..:)))))
Widzę ze samopoczucie masz jak przystało na początek ciązy....mnie też na poczatku muliło na maxa...ale nie wymiotowalam...za to z pierwszym synkiem wyrywało z płucami ze mnie az do 4 miesiaca....moze co ciąza to lepiej:)))))
Zyczę Ci zebyś czuła sie super:)))))

WITAM I JA:-)
U mnie zima na całego:-Dtylko my nie mamy zimówek:szok:M musi jak najszybciej kupic:tak:
Patrysiu- jak samopoczucie? Jakies większe objawy???
U mnie zaczely się pobolewania podbrzusza jak na @
Mam tak od kilku dni...myśle tylko czy to nie za wcześnie, bo z pierwszym synkiem tak miałam ale chwile przed porodem!!!! Potem zaczeły sie skurcze i poród!
Poza tym pachwiny mnie lekko bola i ogólnie krocze...zdecydowanie czuć ze maluch wciska się łepetynką!!!!!

ja o dziwo sie dobrze czuje tzn.skurcze nie męczą tylko spojenie tak jak u ciebie że chodzić nie idzie no ale to już normalne ponoć na tym etapie ciązy bo i synek się szykuje do porodu i nawet widze jak mam nisko brzuszek:tak:wiesz ja tez miałam bóle jak na @ i twardnienia i gdy nie sa regularne i nie za wiele na dniu to jest ponoć już normalne bo sie macica przygotowuje(ja je mam juz troche czasu)ale jak się niepokoisz to lepiej powiedzieć ginowi:tak:niech jeszcze Maksymilianek poczeka:tak:
O nie mogę !! Druga dziś jestem:) Jupi :)
Przed chwilką wypiłam glukozę i za godzinke M zawiezie mnie na pobranie krwi:tak:
Odezwę się jak juz będziemy w domku. Pewnie koło 13 bo po pobraniu jedziemy do teściowej na śniadanko:biggrin2:
Mały w brzuchu szalej:-D
Wiecie.. tak mnie od paru dni żebro pod lewym cycem napier****** że :szok: jakbym wielkiego mega siniaka miała..:eek: Ani spac, ani nic..:confused2:Odcisnąc to sobie nie odcisnęłam no bo jak i gdzie:eek: Nawet w nocy śpię na prawym boku bardziej..:eek:Eh.. muszę lekarza zapytac..
może lepiej powiedzieć o tym ginowi bo jak samowolnie zaczeło bolec to lepiej to skonsultować ale też i może być tak że maluszek nóżki tam pcha :-)życze dobrych wyników:tak:
PAULA to mówisz że się urlopujesz:-)no to fajnie że udało się telefonicznie wizyte umówić:tak:

Hej

Ja dziś od rana zarobiona. Była ekipa wyprali mi kanapę a ja pomyłam okna u Filipa i poprałam firany.
Teraz mam już wszystko na święta wysprzątane! :)
Przed chwilą wróciliśmy ze spaceru z Filipkiem, fajnie było mały zadowolony.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia:happy:

reklama
Kinga zazdroszcze ....u mnie porazka ....i nie wiem kiedy zrobie porządki :( w soboty jestem u mamy , teraz przed świetami nie ma sznas zeby jakas opiekunka mnie zastapiła ...a w tygodniu wracam o 17 i pędzę z Filipkiem na roraty....wiec totalnie nie mam kiedy :( ....ehhh pewnie wariactwo w ostatnich dniach i i tak bez generalki....

Do góry