reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

pajka- u mnie test owulacyjny dodatni jednak o czymś swiadczyl.......o tym ze jestem w ciązy!!!!!!!!!! wychodzil pozytywny a potem test ciązowy potwierdzil!!!!!!!

reklama
Pajka ja tez nie rozumiem czemu nie robisz testa..:eek: U mnie przy tempce 36,8 wyszedl pozytywny dzien przed @.. no ale wiadomo, różne organizmy, jednak ja bym zrobiła na Twoim miejscu teraz, po co czekac do rana?? Skoro i tak by wyszedł jak jesteś a jak nie to nie.:tak:

dziewczyny ja wiem po swoim organizmie, ze tak wysoka temoka o niczym nie swiadczy bo juz bylabym w 5 ciazy. W kazdym cyklu tak mam wiec sie nie napalam , zre to ciaza. kilka razy mialam tak, ze fl była dluga a ciazy nie bylo a temoka bykla wysoka! a na nastepny dzien przyszla @testa wieczorem nie bede robila bo nawet nie mam go pod reka jak cos zrobie jutro rano:-D nie naleze do osob, ktore wala testy jak popadnie bo dla mnie zrobienie testu i zovbaczenie I krechy boli 100 razy bardziej nic zobaczenie @

Pajka ja się z tobą zgadzam nie ma się co srać za przeproszeniam. Zrób sobie spokojnie testa jutro rano albo i nie rób jak nie chcesz:) ty wiesz najlepiej czy robić warto czy lepiej poczekac jeszcze.
Ja mocno kciuki zaciskam pamietaj! Buziak! :happy:

Pajkaaa tu nie chodzi o robienie testów jak na sraczke ,....jestes po terminie @ masz tempke powyżej 37 , starasz sie o dziecko ( zakładam) i masz nitki krwi ....oby nie było za późno.....moze jestes w ciązy a nie wziecie dupka czy luteiny moze spowodowac ze ją stracisz i dostaniesz @....

Nie wiem , ja pisze z dobrego seca , ale jeśli uwazasz ze pisze brednie moze lepiej porpostu zadzwonic do lekarza....dam głowe ze powie , żeby robic test jak najszybciej

Ostatnia edycja:
witam

Załączniki

• DSC01878.jpg
    DSC01878.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC01868.jpg
    DSC01868.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 49
Jestem już w domku, Sebcio śpi chwilowo ;-)

Patrysiu jesteśmy bardzo zadowoleni z wizyty, bo lekarz bardzo miły i pogodny, zagadywał Sebusia jak się dało, a do tego wiem że świetny fachowiec. Na usg wszystko wyszło dobrze z bioderkami na ten moment ale lekarz dokładnie obejrzał Małego i zapytał czy miałam mały brzuszek w ciąży, bo Sebusiowi było w środku najprawdopodobniej ciasno i dlatego teraz trzyma stópkę szczególnie prawą tak odgiętą do góry, nie chce prostować tzn ściągać w dół paluszków. Ale na tę chwilę to nie jest nic powaznego, mamy wykonywać ćwiczenia stóp przy każdej zmianie pieluszki, tak samo bioderka dla lepszego odwodzenia mamy go układać na brzuszku w pozycji żabki, oraz układac glówkę na prawą stronę, bo lekarz zauważył u niego skłonność do przekręcania główki ciągle w lewo i przez to może się główka deformować, więc teraz mamy cały czas kłaść na prawą. No i czeka nas kontrola za 2 miesiące. Na razie jest ok, dobrze że poszliśmy, bo przynajmniej możemy zastosować od razu profilaktykę żeby nie dopuścić do nieprawidłowości :)

Gosiu dostaniesz skierowanie do poradni preluksacyjnej na konsultację ortopedyczną i usg bioderek na tej wizycie u pediatry :tak: tylko że dobrze jest pójść na to usg pod koniec pierwszego miesiąca życia, lub w 5-6 tygodiu,a u mnie na fundusz pierwszy wolny termin był dopiero na koniec stycznia :eek: więc poszłam prywatnie..aha i ja w szpitalu dostałam taki wpis w książeczkę zdrowia Małego że mam pójść do orotpedy :tak:
Co do tego przesikiwania - oj u nas też czesto Sebcio sikał za pieluszkę, ale to dlatego że ja nie wiedziałam że trzeba siusiaka do dołu ułozyć, a poza tym dobrze założyć pieluszkę, ja na początku nie umiałam i w szpitalu cały czas zasikiwał ubranko, aż mi głupio było :sorry: ale teraz biorę siusiaka do dołu, pieluszkę dokładnie zakładam i już jest ok, czasem jeszcze się zdarzy, ale bardzo rzadko :-D

Anufifi myślałam ostatnio o Tobie i przypomniało mi się że Tomuś jest grudniowym dzieciaczkiem :) Spóźnione ale szczere buziaki od e-ciotki Kasi :sorry::-) była jakaś imprezka? :-D

reklama
Do góry