reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzastina222
wierz mi ja sie bardziej nastawiam na to, ze sie nie uda niz ze sie uda. Juz tyle razy sie nastawiałam na tak, a potem rozczarowanie i płacz. Od zeszłego cyklu staram sie byc na luzie, ale wiadomo czasami sie o tym mysli. Ja w tym cyklu nie nastawiam sie, ze sie uda bo pecherzyki urosły. Miałam kilka stymulacji clo, gdzie pecherzyki rosły, a potem była gigant torbiel!
Konkretnie mnie interesoało to, czy antybiotyk moze negatywnie wpłynąć w sensie takim, ze moze niepotrzebnie bede tyrała na usg co chwila bo lekarka sie obawia, zebym torbieli nie miała.
ja dałam sobie czas do konca roku na zajscie w ciążę, a potem chyba zastanowimy się nad IUI.

a cykle mam około 30 dniowe, przy stymulacji a bez stymulacji ok 36 dniowe.

reklama
Pajeczka witaj!:happy2: dołączysz do nas? czy tylko gościnnie tu zaglądnełaś dziś? Wiesz że ja życzę Ci jak najlepiej! i nie mów że sie nie uda bo się uda! w swoim czasie na pewno!:tak:
Agniesiak85 mmm na pewno zapiekanka pyszna!:-)
Sylwia no to poczekamy z Tobą a potem bedziemy kibicować!:tak:;-)

dla każdej starającej się czterolistna koniczynka na szczęście! :)

Ok kochana, a cykl to był mój pierwszy staraniowy, a raczej taki bardziej na luzie, bo dopiero co odstawiłam tabletki (ostatnia 16.10), miesiaczka z odstawienia przyszla 19.10. Teraz natomiast cieszę się bardzo, bo przyszła normalna, obfita i bolesna NATURALNA miesiączka i teraz możemy spokojnie próbować :)
Nie będzie to jednak staranko z wszelką cenę, podejrzewam, że owulację będę miała 12 dc, tak jak ostatnio, czyli 26-go.11. Staranka będą najpóźniej do 24 włącznie (20, 22, 24), a potem zobaczymy, co będzie to będzie. Będę opierać się na odczuciach i objawach. Przy pierwszej ciąży (syn) już po 5-6 dniach od owulacji baaardzo bolały mnie piersi, najpierw boki, potem całe naokoło i to jest podstawowy wyznacznik, kolejnym wyznacznikiem będzie u mnie brak @ (mam nadzieję) i dopiero wtedy teścik. Nie będę sie nakręcać i panikować, choć wiem, że to baaaardzo trudne :)
Pozdrawiam !!!!!!!!!! :-D

Ostatnia edycja:
Pajka dołącz do nas.... razem jest raźniej zobaczysz... uda ci się na pewno zajść... a może będą to bliźniaki? Ja też się z tym liczę bo ja też brałam Clo 2 cykle teraz nie biorę ale często clo pozostawia po sobie " niespodziankę" Po porodzie jak byłam u ginka to miałam dwa pęcherzyki ... i później już nie,,,, ale co mi tam, co ma być to i tak będzie...trzymam za ciebie kciuki tak samo jak za wszystkie tutaj staraczki!!! Uda się uda....:-D:-D:-D:-D Wskakuj kochana do naszej tabelki...;-);-);-);-)

Honia trzeba na spokojnie i bez presji to fakt, nie zawsze to łatwe! zwłaszcza niemyślenie o ciąży.. ale tak trzeba chyba. 3mam kciuki!

Mój mąż dziś nie pracuje wiec troszke sobie pobędziemy dzis razem bez laptopów:tak:;-)

Pajeczko super że dołączasz do nas:) jutro dodam cie do tabelki, podaj mi tylko ile cykli sie staracie i kiedy teraz testujesz. Buzka
Sylola ;))

Miłego wieczorku życzę wszystkim!
Jutro rano zapadnę na pewno coś skrobnąć.
PA

Pajeczko super że dołączasz do nas:) jutro dodam cie do tabelki, podaj mi tylko ile cykli sie staracie i kiedy teraz testujesz. Buzka

Kinguś my się staramy 14 cykl, a dzisiaj mam dopiero 8 dc wiec testowanie bedzie gdzies w okolicach 10 grudnia ;-)

Dzastina pewnie, ze sie nam kiedys uda w koncu musi ;-)nie pozostaje nam nic innego jak tylko cierpliwie czekać ;-)
My z clo staramy sie 4 cykl, ale niestety dwa były z torbielami bez owulki bo lekarz nie wpadł na pregnyl:wściekła/y: jeden z owulką, ale pecherzyk miał 27 mm i lekarz stwierdził, ze jajo było juz raczej "przeterminowane" i miałam 2 miesiące przerwy i teraz 4 cykl.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Jednak z tymi koniczynkami to nie dam rady bo za dużo roboty za każdym razem..:zawstydzona/y: no ale wiecie że szczęście w końcu do nas zawita i koniczynki nie są tu taką koniecznością no nie?

Jednak z tymi koniczynkami to nie dam rady bo za dużo roboty za każdym razem..:zawstydzona/y: no ale wiecie że szczęście w końcu do nas zawita i koniczynki nie są tu taką koniecznością no nie?

reklama
Każdej z was sie uda:tak:
KINGA hehe dobre z tymi konieczynkami:rofl2:ale racja szczęście sie do was uśmiechnie:tak:

Ciekawe jak nasze mamusie:-)foteczek się nie moge doczekać:-)

Do góry