reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki dziękuje za gratulację ale trzymać kciuki za sobotę bo ten egzamin to rzeź niewiniątek

Agniesiak dla mnie takie wykresy to czarna magia :-D życzę owocnego starania

Anufifi dobrze napisałaś, znasz swój organizm jak mało która swój :tak: moze teraz w towarzystwie Sylwusi będą efekty od razu :tak:

Sylwuś trzymam kciuki za dziewczynkę :-)

Pyszczku idź do fryzjera i do kosmetyczki i to już :-D ja nawet myślałam, żeby sobie akrylki zrobić na nóżce ale nie wiem czy do CC nie trzeba ich ściągać bo z ręki obowiązkowo nie wolno mieć nic sztucznego :-) a na 2 miesiące to nie wiem czy to ma wtedy sens

a my z moim M wczoraj pobaraszkowaliśmy ale to nie to samo co przed ciążą :-D:-D:-):-p

miłego dnia
brzuch już na maxa przeszkadza w takich pieszczotach

Ostatnia edycja:
reklama
Aga wykres masz rewelacyjny ....tempka wysoka , pamietasz pisałam ci ze nie jest istotne czy tempka jest 36, 7 czy 37 ale ze jest wyższa od tej z I fazy cyklu , a u ciebie tak jest...
moim zdaniem jesteś 10 dni po owu wiec wyszedłby test niebieski ....a to ze koleżance nie wyszedł świadczy tylko o tym ze jej sie owu przesuneła ....test mozna robić dziesiec dni od owu , tak tez lekarze wysyłaja na bete ...czasem dziewczyny robia test tydzien po terminie @ i nie wychodzi bo miały późno @ ...jesli sie zna termin @ mozna robic...
nie namawiam bo wiem ze w tej kwestii jestes nieugięta ...czego nadal nie rozumiem co prawda ale informuje dla jasnosci tylko....
no ale w sobote chyba juz zrobisz.....

Dziękuje wam za miłe słowa :)

to będzie mój 15 cykl starań ...emocje opadły i nauczyłam sie pokory
zdobyła też ogrom wiedzy w kwestii planowania ciazy , poznania swojego organizmu i to mnie cieszy ...
trzymajcie kciuki :)
Anufifi ja wierze ze uda Ci sie zafasolkowac i to szybko:-)tez 3mam mocno kciuki:)
Witam :-)

Gosia ładnie odświeżyłaś swoje paseczki :-) i ten bobas jest świetny jakby uciekał przed mamą ;-)
dziekuje:-)musialam cos zmienic bo jest tyle slicznych suwaczkow ze szkoda miec jeden hehe:-)Fajnie Ci ze juz niedlugo bedziesz nad morzem..od jutro ma juz byc mega cieplo:-)
Dziewczynki dziękuje za gratulację ale trzymać kciuki za sobotę bo ten egzamin to rzeź niewiniątek

Agniesiak dla mnie takie wykresy to czarna magia :-D życzę owocnego starania

Anufifi dobrze napisałaś, znasz swój organizm jak mało która swój :tak: moze teraz w towarzystwie Sylwusi będą efekty od razu :tak:

Sylwuś trzymam kciuki za dziewczynkę :-)

Pyszczku idź do fryzjera i do kosmetyczki i to już :-D ja nawet myślałam, żeby sobie akrylki zrobić na nóżce ale nie wiem czy do CC nie trzeba ich ściągać bo z ręki obowiązkowo nie wolno mieć nic sztucznego :-) a na 2 miesiące to nie wiem czy to ma wtedy sens

a my z moim M wczoraj pobaraszkowaliśmy ale to nie to samo co przed ciążą :-D:-D:-):-p

miłego dnia
brzuch już na maxa przeszkadza w takich pieszczotach

Jeszcze troszke i bedziecie sie normalnie tulac hehe:-)na kiedy wkoncu masz cesarke??aha a czemu nie mozna miec sztucznych paznokci przy cc??

Gosiu nie można mieć sztucznych pazurów ani biżuterii podczas cięcia bo ciało puchnie. Taką przynajmniej dostałam edukacje :-)
Nie mam wyznaczonej dokładnej daty CC, będzie w okolicach 20 sierpnia.

I ja Was witam z zachmurzonego Szczecina :)
Ale nad ranem u na lalo..., teraz chwila spokoju :)
Ale ze spacerkow chyba nici:(
Ciesze sie, ze od rana jestescie w dobrych humowkach, tak trzymac :)

Bershka ja gdzies kiedyś czytałam że nie powinno się wogóle malować paznokci do porodu, gdyż m.in. też po paznokciach poznaje się reakcje/stan organizmu u kobiety np. czy sinieją paznokcie....nie wiem na ile to jest prawda..... znam też jednak dziewczyny które malowały sobie paznokcie do porodu żeby ładnie wyglądać. Moim zdaniem lepiej nie malować a po powrocie ze szpitala zrobić się na bóstwo :tak:
tipsy mogą się połamać podczas wbijania paznokci w łóżku albo przyszłego tatusia ;-)ale to przy naturalnym porodzie :tak::-D

Gosiu w sobote po południu będe już nad morzem :tak::-):-) i bardzo bym chciała żeby pogoda się poprawiła :tak: a Ty tez chyba od lipca już wolne będziesz miała?

Bershka to może będziesz rodzić wtedy kiedy my z M mamy 5 rocznice ślubu t.j. 21 sierpnia :tak: i będziemy wtedy w Zakopanem :tak::-)

Royanna witaj :-)

Witajcie Kobietki :-)
Ja tez mam dzisiaj dobry humorek od rana ;-)

Anufifi masz rację, ja też gdy jeszcze się staraliśmy, za każdym razem tłumaczyłam sobie że każdy miesiąc uczy mnie czegoś nowego, a przede wszystkim spokoju i cierpliwości, dojrzałej postawy wobec tych spraw :tak: to była nieoceniona lekcja życia ;-) Trzymam kciuki za Ciebie cały czas :-)
i za Sylwię również :)

Paula dzięki że pytasz o moje samopoczucie :) ja dzisiaj nie śpię od 4.30 bo obudziłam się z bólem głowy, więc wstałam, zrobiłam sobie zimny okład na czoło, usiadłam w fotelu, przykryłam się kocem i tak dotrwałam do 6, potem już nie wracałam do łóżnka, tylko poszłam do drugiego pokoju i tam na tapczaniku na wpół siedząco - praktycznie nie wykonując żadnych ruchów kimnęłam troszkę, ale tak na wpół jawa i sen, i tak była już 7 więc wstałam i pobiegłam do toalety bo mnie zerwało :baffled: ale póxniej poprawiło mi się, byłam rano z M oddać krew i mocz do badania (krew to morfologia + antygen HBS) i teraz niedawno dopiero zjadłam śniadanko i też siedzę żeby tylko zbytnio się nie zruszyć :-D także widzisz jak to jest u mnie ;-)

Bershka pójdę pójdę do fryzjera w przyszłym tygodniu już sobie obiecałam :-) a co do przytulanek to my też wczoraj z M też trochę poszaleliśmy, ale chyba dzidziusiowi się nie spodobało bo potem miałam taki brzuch napięty, pierwszy raz w sumie po przytulankach :baffled:

Pozdrowionka dla Wszystkich!

witam a tu od rana tyle sie dzieje..

anufifi pieknie napisalas to o tym ile dowiedzialas sie na temat swojego ciala i tego jak planowac i zajsc w ciaze..a ta pokora bedzie ci wynagrodzona,,

paula mniejmy nadzieje ze pogoda ci sie poprawi bys mogla poleniuchowac na plazy..

bereshka to bedziemy prawie rowno rodzic ja mam termin na 24 sierpnia..to juz tylko 2 miesiace..

royanna szkoda ze macie taka pogode moze do poludnia sie rozjasni i bedzie spacerek

r.usalka przykro mi ze przyszla@ale badz cierpliwa uda sie w koncu my jestesmy tego przykladem ja potrzebowalam 7 cykli..

gioeska jak brzuszek wkleisz dzisiaj fotke...

reklama
Do góry