reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tym razem moje przeczucia mnie nie zawiodly..( a roznie w zyciu bywalo;-)- wyjatkowo dzien spoznienia...ale sie rozkreca@...:-:)-:)-:)-:)-:)-(

reklama
No jestem ;-)
Ja to jak mam dzien skopany to od rana! :baffled::dry: Oczywiście jeśli chodzi o samopoczucie...dopiero przestała mnie jako tak głowa boleć...już nie mówiąc o tym że dopiero teraz mój żołądek przyjął cokolwiek i nawet nie oddaje :confused: ledwo co się do sklepu zawolokłam po pieczywo i składniki do obiadku. Eh.. aż mnie wszystkie wnętrzności bolą...
Ale za to maluszek szaleje jak co dzień :-D wierci się i kopie :-) co jest najwspanialszym wynagrodzeniem :tak:

Patrysia ale dobre wieści! Superowo że dzidzia dobrze się rozwija, piekny masz brzusio :tak: tylko tam Męża za bardzo nie wymęcz podczas tych przytulanek - po takiej abstynencji! :-D;-) I dziękuję za gratulacje ;-)

Bershka a jak rozpoznać czkawkę u maluszka? Hihi bo nie wiem :-D
Ja tez Tobie gratuluję zaliczenia! Doskonale Cię rozumiem, że masz już dosyć nauki, ale już niedługo i Ty będziesz miała od tego wakacje! :-):tak:

Paula życzę Ci pieknej pogody na urlopie i wspaniałego wypoczynku! Oby nie padało, może tam na północy nie jest tak źle jak na południu :tak: Oczywiście dziękuję za gratki, i oby mdłości długo mnie nie męczyły, no ale jak trzeba to trzeba, muszę i chcę to dzielnie znieść :tak:

Gosia nie martw się kobieto, kazdy brzusio jest inny :tak::-)

Royanna mój M też niedawno pierwszy raz poczuł maleństwo, gdy przyłożył rękę do brzusia :tak: Ale miał minę! I ile radości z kilku kopniaczków :-D:-)

Anufifi kochana wspaniałe wieści!!!!!!!!!!!!!!! Ale się cieszę! Urlop i ogólne rozprężenie faktycznie sprzyja przytulankom, więc działajcie! I tak jak piszesz - na żywioł...:-):-):-):-):-)

Czarodziejka aż dwa tygodnie w moich rejonach spędzi! :-) Fajnie ;-) I masz rację odpocznij sobie od wszystkiego, w koncu po to są urlopy :tak:

Miłego dnia Kobietki!

Pyszczku mozna rozpoznać czkawkę bardzo prosto, dziecko delikatnie podskakuje co kilka sekund przez parę minut :tak::-) jak wiesz, gdzie jest główka to idealnie wyczujesz te podskoczki aczkolwiek wcześniej jak przed 6 m-cem raczej nie wyczujesz

Bershka ojoj ja na razie jeszcze nie mam pojęcia gdzie jest glówka :szok: ale mam coś takiego że praiwe codzinnie mi tak brzusio w jednym miejscu jakby pulsuje nawet szybko i własnie przez parę minut, a potem przestaje...nie wiem , może to czkawka? :-D

A jeszcze mam pytanie - Dziewczyny czy któraś z Was farbowała wlosy w ciąży?? Pytam bo słyszałam różne opinie na ten temat. Moja fryzjerka, która sama niedawno urodziła twierdzi że jakże to miałoby szkodzić dziecku! Farba musiałaby jakoś głęboko wnikać w skórę, a tak przeciez się nie dzieje. Ona sama robiła sobie odrosty dwa razy w ciąży.
Mnie tez chodzi o odrosty, wprawdzie mam swoje naturalne blond włosy,ale i tak farbuję na cieplejszy odcien blondu i teraz już nie mogę patrzeć na swoje odrosty, może niewiele widac, ale ja widzę :szok: A tu jeszcze wesele nam się za jakis czas szykuje więc chciałabym zrobić porządek z włosami, skrócić i w ogóle bo od początku ciąży nie byłam jeszcze u fryzjera :baffled: Co o tym myślicie?

Tak samo z henną - często nakładam na rzęsy, ale teraz w ciązy nie wiem, chyba nie powinna zaszkodzić?

Pozdrawiam

Bershka ojoj ja na razie jeszcze nie mam pojęcia gdzie jest glówka :szok: ale mam coś takiego że praiwe codzinnie mi tak brzusio w jednym miejscu jakby pulsuje nawet szybko i własnie przez parę minut, a potem przestaje...nie wiem , może to czkawka? :-D

A jeszcze mam pytanie - Dziewczyny czy któraś z Was farbowała wlosy w ciąży?? Pytam bo słyszałam różne opinie na ten temat. Moja fryzjerka, która sama niedawno urodziła twierdzi że jakże to miałoby szkodzić dziecku! Farba musiałaby jakoś głęboko wnikać w skórę, a tak przeciez się nie dzieje. Ona sama robiła sobie odrosty dwa razy w ciąży.
Mnie tez chodzi o odrosty, wprawdzie mam swoje naturalne blond włosy,ale i tak farbuję na cieplejszy odcien blondu i teraz już nie mogę patrzeć na swoje odrosty, może niewiele widac, ale ja widzę :szok: A tu jeszcze wesele nam się za jakis czas szykuje więc chciałabym zrobić porządek z włosami, skrócić i w ogóle bo od początku ciąży nie byłam jeszcze u fryzjera :baffled: Co o tym myślicie?

Tak samo z henną - często nakładam na rzęsy, ale teraz w ciązy nie wiem, chyba nie powinna zaszkodzić?

Pozdrawiam

w ciazy mozna wlosy farbowac ja ide w sobote bo juz patrzec na sibeie nie moge..mysle ze henna tez nie zaszkodzi!!

w ciazy mozna wlosy farbowac ja ide w sobote bo juz patrzec na sibeie nie moge..mysle ze henna tez nie zaszkodzi!!

a ja właśnie idę do fryzka w sobotę farbować moje odrosty blond :-)
Robię to regularnie co 2 m-ce tak samo jak i hennę. Poza tym z Olisiem też farbowałam i chłopak jak dąb :-D:-D:-D nie szkodzi :happy2:

Pyszczku,spokojnie pofarbuj sobie wloski:) Ja w pierwszej ciazy kilka razy rozjasnialam, robilam balejaz(nie wiem czy poprawnie napisalam) i malenstwo urodzilo sie zdrowe, nie chorowalo, ja milam super wyniki. Teraz nie farbowalam jeszcze i wyniki mam kiepskie;) pora odwiedzic fryzjera, hihihi

Ufff, ale u nas goraco!!! Wiem, ze u Was juz tak bywalo, ale u nas chyba jeszcze nie...Slonce grzeje az milo :) Jest wprawdzie bardzo silny wiatr ale to dobrze, bo bylam z malym prawie 3 godziny w piaskownicy i gdyby nie wiatr to bym sie ugotowala! Niestety nad samym morzem jest chlodno przez ten wiatr(wiem od taty, bo rozmawialam wlasnie).
Teraz wcinamy przekaske, a synek chyba zaraz mi padnie.

a ja właśnie idę do fryzka w sobotę farbować moje odrosty blond :-)
Robię to regularnie co 2 m-ce tak samo jak i hennę. Poza tym z Olisiem też farbowałam i chłopak jak dąb :-D:-D:-D nie szkodzi :happy2:

no to idziemy razem:-)ja na 9.30:-)i chyba grzywke sobie zrobie bo musze sobie cos zrobic...poza tym przez ta pogode nic mi sie nie chce i dodatkowo martwie sie tym ksztaltem brzuchola:-(jutro zrobie zdjecie i wstawie!!bo oszaleje!!

reklama
Pyszczku,spokojnie pofarbuj sobie wloski:) Ja w pierwszej ciazy kilka razy rozjasnialam, robilam balejaz(nie wiem czy poprawnie napisalam) i malenstwo urodzilo sie zdrowe, nie chorowalo, ja milam super wyniki. Teraz nie farbowalam jeszcze i wyniki mam kiepskie;) pora odwiedzic fryzjera, hihihi

Ufff, ale u nas goraco!!! Wiem, ze u Was juz tak bywalo, ale u nas chyba jeszcze nie...Slonce grzeje az milo :) Jest wprawdzie bardzo silny wiatr ale to dobrze, bo bylam z malym prawie 3 godziny w piaskownicy i gdyby nie wiatr to bym sie ugotowala! Niestety nad samym morzem jest chlodno przez ten wiatr(wiem od taty, bo rozmawialam wlasnie).
Teraz wcinamy przekaske, a synek chyba zaraz mi padnie.

oh jak ja Ci pogody zazdroszcze...u mnie leje strasznie plakac sie chce:-(

Do góry