reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witaj Kiki :-)
Ja to się zastanawiam czy u mnie to nie są jakieś migrenowe bóle, zanim zaszłam w ciążę byłam u neurologa z tymi bólami głowy, kazał mi tomografię lub rezonans magnetyczny zrobić, ale nie zdążyłam przed ciążą :) ale po moich objawach neurolog stwierdził że to własnie migrenowe bóle moga być..

reklama
Bershka ja gdzies kiedyś czytałam że nie powinno się wogóle malować paznokci do porodu, gdyż m.in. też po paznokciach poznaje się reakcje/stan organizmu u kobiety np. czy sinieją paznokcie....nie wiem na ile to jest prawda..... znam też jednak dziewczyny które malowały sobie paznokcie do porodu żeby ładnie wyglądać. Moim zdaniem lepiej nie malować a po powrocie ze szpitala zrobić się na bóstwo :tak:
tipsy mogą się połamać podczas wbijania paznokci w łóżku albo przyszłego tatusia ;-)ale to przy naturalnym porodzie :tak::-D

Gosiu w sobote po południu będe już nad morzem :tak::-):-) i bardzo bym chciała żeby pogoda się poprawiła :tak: a Ty tez chyba od lipca już wolne będziesz miała?

Bershka to może będziesz rodzić wtedy kiedy my z M mamy 5 rocznice ślubu t.j. 21 sierpnia :tak: i będziemy wtedy w Zakopanem :tak::-)

Royanna witaj :-)
tak ide 1 lipca do gina i juz wezme zwonienie ale przez ten pierwszy mc za ktory placy pracodawca bede musiala sie 2razy w tyg pojawiac w pracy na 3-4godz zeby pewne rzeczy porobic a od sierpnia calkowita laba:-)

WITAM:-)
Gosiu nie można mieć sztucznych pazurów ani biżuterii podczas cięcia bo ciało puchnie. Taką przynajmniej dostałam edukacje :-)

Nie mam wyznaczonej dokładnej daty CC, będzie w okolicach 20 sierpnia.

dokładnie ja też musiałam wszystko zdjąć tylko niestety spuchłam i obrączki nie mogłam zdjąć a że czasu nie było to szybko na stól z obrączką hehe co nie ściągneli:-pale teraz wiem że pojde do porodu już bez biżuterii bo widze jakie problemy są ze zdjemięciem podczas porodu:baffled:no i już nie długo urodzisz super :-)

dziekuje:-)musialam cos zmienic bo jest tyle slicznych suwaczkow ze szkoda miec jeden hehe:-)Fajnie Ci ze juz niedlugo bedziesz nad morzem..od jutro ma juz byc mega cieplo:-)[/B]
QUOTE]

hehe ja tez od czasu do czasu trzeba zmiany:-p

ANUFIFI twój post mi humor poprawił tak optymistycznie nastawiony tak trzymać:tak:
PYSZCZEK ja nie wiem ale ja mam wrażenie że ty będziesz mieć córeczke hmm bo wiesz co może się myle ale mówiono że jak ma się poranne wymioty to bardziej na dziewczynke a wieczorne na chłopca hmm mi się to sprawdziło bo ja miałam tylko wieczorne wymioty no raz czy dwa z rana i jest synek;-)no a teraz to ja mam śmiesznie bo mam tak że co dwa dni i jak rano mam wymioty to i wieczorem tez tego samego dnia potem cisza :confused:

POZDROWIONKA DLA WAS WSZYSTKICH:-)

Patrysiu hehe to jestes pierwsza która przeczuwa u mnie córeczkę :-) wszyscy z rodziny i znajomych myślą że synek bedzie u nas :) ale ja nie wiem, dowiemy się mam nadzieję 4go lipca :tak::-)
ja mam zawsze tylko rano wymioty, raz miałam tak kolo południa, ale wieczorem to jeszcze nigdy :szok::-D

zerwało :baffled: ale póxniej poprawiło mi się, byłam rano z M oddać krew i mocz do badania (krew to morfologia + antygen HBS) i teraz niedawno dopiero zjadłam śniadanko i też siedzę żeby tylko zbytnio się nie zruszyć :-D także widzisz jak to jest u mnie ;-)

oj Ty biedaczko nasza...a co to za badanie antygen HBS??i co Ty musisz co miesiac robic mocz i morfologie??

Gosia tak ja co miesiąc musze robic badanie moczu i morfologię :tak: a antygen HBS to badanie mające na celu wykrycie w krwi przeciwciał wirusowego zapalenia watroby typu B czyli żółtaczki. Ja byłam wiele lat temu szczepiona, więc powinnam mieć te przeciwciała, bo była to szczepionka w 3 dawkach chyba co pół roku i według aktualnych zaleceń tego szczepienia nie trzeba powstrzać.

reklama
Antygen HBs

W ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia.

Ale mi ginek kazał teraz to badanie zrobić :tak:

Do góry