reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dodatkowo martwie sie tym ksztaltem brzuchola:-(jutro zrobie zdjecie i wstawie!!bo oszaleje!!
Witam Dziewczynki:))))
Gieoska... przeciez nie jestes 1 raz w ciazy :szok: kazda kobitka ma inny ksztalt brzuszka.. kazdej w innym czasie go przybywa.. u jednych szybciej u innych wolniej.. nie rozumiem Twoich obaw..po co sie nakrecac ze jest zle!! Zreszta wiesz jak to jest w ciazy ,przerabialas to juz.. nie dziwilabym sie gdybys byla pierwiastka ..ale to Twoja 2 ciaza ;-).. nie wymyslaj tylko sie ciesz stanem blogoslawionym :-p
Pyszczku..czytalam kiedys ze jedynie w ciazy szkodzi henna ktora dawniej sobie babeczki wlosy farbowaly.. wiec idz smialo bo rozjasniac mozna.. zreszta sprawdzilam to na sobie w 2 ciazach :sorry2:
Bershka..Gratuluje zdanego egazminu :-)
Margaritka .. Kochana jestem jestem.. :-D.... melduje sie specjalnie dla Ciebie :zawstydzona/y::sorry2:... I napisze to co dziewczyny ..ze Coronie masz sliczne :-p
Pozdrawiam WSZYSTKIE :)))))))
Trzymam kciuki za testowanko :) i za dzidzie w brzuszkach ;)
My z Anufifi zaczynamy w koncu TEŻ ... a co !!!! :-D:-D:sorry2:

reklama
A jeszcze mam pytanie - Dziewczyny czy któraś z Was farbowała wlosy w ciąży?? Pytam bo słyszałam różne opinie na ten temat. Moja fryzjerka, która sama niedawno urodziła twierdzi że jakże to miałoby szkodzić dziecku! Farba musiałaby jakoś głęboko wnikać w skórę, a tak przeciez się nie dzieje. Ona sama robiła sobie odrosty dwa razy w ciąży.
Mnie tez chodzi o odrosty, wprawdzie mam swoje naturalne blond włosy,ale i tak farbuję na cieplejszy odcien blondu i teraz już nie mogę patrzeć na swoje odrosty, może niewiele widac, ale ja widzę :szok: A tu jeszcze wesele nam się za jakis czas szykuje więc chciałabym zrobić porządek z włosami, skrócić i w ogóle bo od początku ciąży nie byłam jeszcze u fryzjera :baffled: Co o tym myślicie?

Tak samo z henną - często nakładam na rzęsy, ale teraz w ciązy nie wiem, chyba nie powinna zaszkodzić?

Pozdrawiam

smiało farbuj ja farbowałam w pierwszej ciąży i w tej także przykład w sobote farbowałam:-)nic się nie dzieje ;-)my przecież musimy być piękne ciążówki no nie;-)super że maluszek tak kopie:-)

GIEOSKA a jak tam u ciebie dzidzia szleje:-)

My z Anufifi zaczynamy w koncu TEŻ ... a co !!!! :-D:-D:sorry2:

życze powodzenia :-)

Heh, Dziewczyny skoro wszystkie jak jeden mąż mówicie że farbowanie nie szkodzi to nie pozostaje nic innego tylko w to wierzyć :-) Cieszę się że rozwiałyście moje wątpiwości :-) Niedługo zapiszę się do fryzjera i do kosmetyczki za jednym zamachem :-D

Aga mozesz wrzucic tą swoja kartę wypełniona do dzisiaj ????
Momencik, zaraz wrzucę:tak:

Witam :-)

Agniesiak czyli w sobote jak @ nie przyjdzie to testujesz??? :tak: trzymam kciuki!:-)
Czuję, że nic nie wyszło z tych staranek bo tempka 36,80..:-(

Aga ja nie znam sie na tempce ale jak za 3dni masz testowac to dzis tez juz by wyszla krecha jak jest fasolka:-)moze zrobisz testa dla nas plizz:-)
Mojej koleżance spóźniała się tydzień i test negatywny dopiero jak powtórzyła za parę dni to byl pozytywny, także różnie to jest:tak:

witam - mam takie niesmiale pytanko...

u mnie cylke jak w zegarku sa 26 dniowe od ...nawet nie pamietam kiedy...
25 wieczorem mam lekkie plamienie i rano wstaje @ juz jest rozkrecona..
i tak bylo, ze 25 po przytulanskach w nocy bylo lekkie plamienie...rano wstalam pewna, ze juz jest@...i cisza...dzis moj 27 dc...czyli wyjatkowo@ ma dzien spoznieniaczuje sie okresowo, ale @ nie ma...co to za plamienie bylo kurcze...jakas skolowana sie czuje..bo pierwszy raz cos takiego mam........
Doczytałam teraz, że @ przylazła.. przytulam Kochana

Oto moja karta..

Załączniki

• karta.jpg
    karta.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 33
Royanna .. Patysia... nie dziekuje by nie zapeszyc ;-)
Agniesiak... tempke masz ok. jak na razie.. widzialam wykresy z tepmka duzo nizsza a zakonczone plusikiem :tak: tempka wcale nie musi byc bardzo wyskoa.. Wiec glowa do gory.. do terminu @ jeszcze troszke wiec poki nie ma @ to jest nadzieja :-p..
Milego wieczorku :)

witam

anufifi ale siwe ciesze ze u cibie wszystko oki i ze znowu zaczynasz staranka o bobaska..jak sie ciesze..urlop dobra sprawa bedziesz wypoczeta to klapnie szybciutko..trzymam kciuki

sylwia za ciebie rowniez trzymam kciuki..by szybciutko sie udalo..

Aga wykres masz rewelacyjny ....tempka wysoka , pamietasz pisałam ci ze nie jest istotne czy tempka jest 36, 7 czy 37 ale ze jest wyższa od tej z I fazy cyklu , a u ciebie tak jest...
moim zdaniem jesteś 10 dni po owu wiec wyszedłby test niebieski ....a to ze koleżance nie wyszedł świadczy tylko o tym ze jej sie owu przesuneła ....test mozna robić dziesiec dni od owu , tak tez lekarze wysyłaja na bete ...czasem dziewczyny robia test tydzien po terminie @ i nie wychodzi bo miały późno @ ...jesli sie zna termin @ mozna robic...
nie namawiam bo wiem ze w tej kwestii jestes nieugięta ...czego nadal nie rozumiem co prawda ale informuje dla jasnosci tylko....
no ale w sobote chyba juz zrobisz.....

Dziękuje wam za miłe słowa :)

to będzie mój 15 cykl starań ...emocje opadły i nauczyłam sie pokory
zdobyła też ogrom wiedzy w kwestii planowania ciazy , poznania swojego organizmu i to mnie cieszy ...
trzymajcie kciuki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-)

Coraz bliżej urlopu ale fajnie :-):-):-)

u nas dziś słoneczko się przebija :tak:ale są też chmury....

Anufifi trzymam kciuki jak zawsze mocno!!! :tak: zobaczysz że niedługo będziesz miała fasolkę pod swoim serduszkiem :tak::-)

R.usałaka przykro mi że się nie udało tym razem ale nie poddawaj się i dalej się starajcie, wkońcu napewno się uda! :tak:

Pyszczek jak dzisiaj samopoczucie? oby było lepiej niż wczoraj :tak:
co do farbowania to nie ma przeciwwskazań, ja też farbowałam w ciąży z Kacperkiem :tak:

Gosia ładnie odświeżyłaś swoje paseczki :-) i ten bobas jest świetny jakby uciekał przed mamą ;-)

Sylwia trzymam kciuki za staranka!!! :tak: a dlaczego miałaś przerwe? bo chyba coś przegapiłam :confused::zawstydzona/y:

Agniesiak a ja coś czuje że u Ciebie jest fasolka :tak::-) temperaturka ładnie wzrosła:tak:

Kiki pozdrawiam! :-)

I wszystkie pozostałe babeczki gorąco pozdrawiam! :-)

Miłego dnia!!!:-):-):-)

Do góry