reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antygen HBs

W ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia.

Ale mi ginek kazał teraz to badanie zrobić :tak:

aha ja nie mam co miesiac moczu i morfologi tylko co dwa hmm...i jeszcze nie mialam takiego badania jak Ty te antyciala...to jest standardowe badanie??

reklama
Gosiu nawet nie wiem czy to jest standardowe badanie, ale raczej to jest ważne. Jak będziesz u gina możesz zapytać czy zaleca Ci zrobienie tego badania. Ja robię prywatnie badania i ono kosztowało u mnie w klinice 22,50, więc nawet mniej niż na tokso czy inne :)

Gosiu nawet nie wiem czy to jest standardowe badanie, ale raczej to jest ważne. Jak będziesz u gina możesz zapytać czy zaleca Ci zrobienie tego badania. Ja robię prywatnie badania i ono kosztowało u mnie w klinice 22,50, więc nawet mniej niż na tokso czy inne :)

nom musze zapytac...moze zleci takie badanie!!a ja jak zwykle juz panikuje ze czegos nie mam ehh!!urwe sobie glowe zaraz:-D:-D:-D:-D:eek::eek::eek::eek:

dziewczyny w ogole zastanawiam sie jaki sprzet do domku kupic chodzi mi o dobry odkurzacz,jakis blender robot kuchenny,garki dobre??bo ja sie nie znam a niedlugo musze zaczac wszystko kupowac!!poleccie cos!!

Gosia ja tez mam taki dzbanek Brita jaki Royanna :tak: i tez z ciemoniebieski i na filtry Maxtra. Własnie musze dokupić bo mi się zużył :)

Dziewczyny a ja własnie dostalam smsa od siostry ciotecznej z Niemiec :
"Urodziłam zdrowego synka. - 3,570 kg, 52 cm. Mamy się dobrze :-)"
Heheh ale się serce człowiekowi cieszy na takie wiadomości! Mały Beniamin jest już na świecie! :-D:-D:-D

reklama
Gosia ja tez mam taki dzbanek Brita jaki Royanna :tak: i tez z ciemoniebieski i na filtry Maxtra. Własnie musze dokupić bo mi się zużył :)

Dziewczyny a ja własnie dostalam smsa od siostry ciotecznej z Niemiec :
"Urodziłam zdrowego synka. - 3,570 kg, 52 cm. Mamy się dobrze :-)"
Heheh ale się serce człowiekowi cieszy na takie wiadomości! Mały Beniamin jest już na świecie! :-D:-D:-D

gratulacje dla siostry ciotecznej:-)moja bliższa koleżanka urodziła wczoraj synka:-)Oliwierka:-)

Do góry