reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bershka to chyba dobre wiadomości, cieszę się że jesteś spokojniejsza :tak: zobaczysz że wszystko będzie dobrze :tak:najważniejsze że nie musisz wcześniej rodzić a synkowi jelitko się nie powiększa, będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki i modlę się za Was. Ściskam!
a co to za usg było takie realistyczne? :-)

reklama
Bershka to chyba dobre wiadomości, cieszę się że jesteś spokojniejsza :tak: zobaczysz że wszystko będzie dobrze :tak:najważniejsze że nie musisz wcześniej rodzić a synkowi jelitko się nie powiększa, będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki i modlę się za Was. Ściskam!
a co to za usg było takie realistyczne? :-)
Paula to specjalne usg do wykrywania wad płodu wiec musi być super wyraźne i takie tez było :szok: wszystkie te usg 4D to się tylko przy tym kryją. Gdybym wiedziała wcześniej, ze bede tak podglądywana nie wydawałabym 250zł na to 4D :eek:

Bershka no to dobre wiadomości kochana :tak: trzeba się cieszyć że nie będziesz musiała rodzić wcześniej, a u synka może obejdzie się bez interwencji chirurgicznej :tak: super! a jeszcze takie usg jak piszesz realistyczne, hah nawet nie wiedziałam że takie istnieje, ale musiałaś miec przezycie :-)

Dziewczyny a ja dziękuję za gratki za pierwsze ruchy, dziś po południu przekonałam się że to na pewno nasz maluszek się odzywa :-D Tak jak Madzia pisała że miała regularnie ruchy o tej samej porze dnia, tak samo ja, dzisiaj tez mniej wiecej o tej godzinie co wczoraj byłam w kinie, znowu wyczułam delikatne łaskotanie od wewnątrz :-) więc się ucieszyłam, właczyłam sobie muzykę, ale łaskotanie nie ustawało, więc usiadłam i położyłam rękę na podbrzuszu w nadziei że może coś wyczuję,a tu....łup! :szok: najpierw słabiej, a potem mocniej, aż się przestraszyłam i zabrałam rękę :szok::szok::szok: Dziewczyny poczułam kopniaczka :-) Heh, co to za dziwne uczucie! Szok normalnie :szok: że ktoś tam w środku się poruszył i to wyraźnie! Heheh, ale jaja..:-D:-D:-D

Pyszczek ja Ci jeszcze nie gratulowałam ruchów maluszka ale za to teraz mogę pogratulować kopniaczków :tak::-) to cudowne uczucie prawda :tak::-) ale poczekaj jeszcze będziesz miała ich dosyć jak będą mocniejsze ;-):-):-D

Bershka fajnie że mogłaś tak realnie zobaczyć synusia :-) silny chłopczyk i napewno obejdzie sie bez intermencji chirurgicznej :tak:

Bershka....cudne wiadomości...jak nic sie nie pogarsza to znaczy że nie jest źle...;-)
A specjalistyczne USG...to fakt...na to warto wydać kase...najważniejsze jest to ze dziecko zbadają dokładnie a do tego można podglądać maleństwo...:tak: Ja po moim przypadku wszystkich uczulam żeby robili USG specjalistyczne plus echo serca płodu!!! To niezmiernie ważne badania!
Pyszczek.....gratuluję ruchów...potem będą coraz częstsze...a kopniaczki coraz bardziej wyczuwalne i niedługo i tatuś je poczuje :tak: Ahh...sama tęsknie za tymi motylkami w brzuchu....:sorry:
Ja teraz idę spać..obejrzałam z mamą Juno-rewelacyjny film....polecam...
Jutro szykujemy sobie wieczór filmowy i tym razem Mamma Mia...:-D
Do jutra kobietki...
kolorowych snów...

Witajcie kobietki w ten pochmurny ranek!!!

Bershka-tak sie ciesze, ze stan Gabrielka sie nie pogarsza!!! To znaczy, ze wszystko bedzie dobrze! Nie mysl o zlym, nastaw sie pozytywnie a i synek to wyczuje:tak:Najwazniesze, ze nie beda przyspieszac porodu:-D

(...) Ja po moim przypadku wszystkich uczulam żeby robili USG specjalistyczne plus echo serca płodu!!! To niezmiernie ważne badania!
(...)

Ja dokladnie takie badanie mam miec robione na usg polowkowym za ok 2-3tyg. W klinice w Szczecinie, na super dobrym urzadzeniu. Ma to byc badanie z jakims barwnikiem i ma trwac dluzej niz zwykle(zwykle trwa ok 20minut). Kosztowac bedzie 240zl +80zl za 3D. Nie musialabym go robic, ale jak mam okazje i pieniadze to nie bede zalowac:tak:
Madziu, a czy Twoj synek mial problemy z serduszkiem?

reklama
Hej Kobietki! :-)

Witajcie z rana, u nas już upał na dworze,a tak duszno, że nie ma czym oddychać.

Paula dzięki za gratulacje :-)

Madzia mam nadzieję że tatuś tez niedługo będzie mógł poczuć te kopniaczki, wczoraj gdyby nie był w pracy na pewno tez by poczuł, bo były dosyc wyraźne :tak: A ja oglądałam "Juno" i tez mi się podobał :tak:

Pozdrawiam Dziewczyny, postaram się zaglądac, ale jutro egzamin mam więc dzisiaj muszę ostatecznie i porządnie przysiąść ;-) Miłego dnia!

Do góry