reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

agnieszko ja to spac nie moge prawie cala ciaze,malutka kopie brzuszek mi sie juz powieksza mozna juz zauwazyc ze jestem w ciazy..a ty kochana odpoczywaj duzo bys wytrzymala nam jak najdluzej..

reklama
Kochane czy to normalne ze ja mogę mieć płodny śluz:eek:zleciał mi rozciągliwy przezroczysty normalnie jak płodny:eek:i troche go zleciało:eek:hmm wiem ze leci śluz i nawet dużo go wciąży ale płodny nie wiem czy może lecieć:confused2:

Patrysia mi cały czas leci sporo śluzu i w większości jest to taki jaki kiedyś miałam płodny (jak udało mi się zauwazyć), ale różnie, raz taki, raz bardziej mętny, ale to normalne, ginek mi ostatnio sprawdzał ten śluz i mówił że jest ok :-) więc nie martw się ;-)

Patrysia mi cały czas leci sporo śluzu i w większości jest to taki jaki kiedyś miałam płodny (jak udało mi się zauwazyć), ale różnie, raz taki, raz bardziej mętny, ale to normalne, ginek mi ostatnio sprawdzał ten śluz i mówił że jest ok :-) więc nie martw się ;-)

ufffffffff:-)to sie ucieszyłam :-)

hej kobietki...
Pyszczek...gratuluję...to napewno ruchy dzidzi...u mnie z Filipem było tak że zaczęłam je czuć w 18 tyg i powtarzały sie w pierwszych dniach regularnie...czyli jak pierwsze poczułam rano przed wstaniem z łóżka...i na następny dzień tak samo...i potem już było tak regularnie :)
Agnieszka tez korzystam z tego kalendarzyka...i właśnie serduszkowaliśmy na 3 dni przed owulką i jest tam najwyzsza szansa na dziewczynkę...tylko czy te plemniczki dały radę przeżyć? hmm...tego się dowiem za tydzień,....
Bershka..mooocno trzymam kciuki za Twojego maluszka....:)

Miłego dnia kobietki....

Witam kochane :-)

Ja już po zabiegu, wróciłam obolała, opuchnięta :-(i szczerbata :rofl2: ale wzięłam ubuprom max i już mi lepiej :tak:przede mną tydzień wolnego i mam zamiar się tym cieszyć :tak::-)

Ale się ciepło zrobiło fajnie :-)

Buziaczki dla Was!

:tak:ps.chyba żle cytuję ale nie umiem tej ramki zrobić -sorki

na dole każdej wypowiedzi masz ikonkę : CYTUJ albo + i w zależności od tego czy chcesz cytować kilka wypowiedzi w swojej odpowiedzi, wtedy naciskasz ten + a jeżeli tylko jedną to naciskasz właśnie cytuj i przechodzisz automatem do okienka z odpowiedzia i masz w nim wypowiedz, ktorą chcesz zacytować .... jeżeli korzystasz z + to na końcu naciskasz ODPOWIEDZ i wtedy te wszystckie cytowane posty sa w twojej odpowiedzi :tak:

Jutro jade do szpitala, trzymajcie kciuki za dobre wieści

kciuki zacisniete ..... :tak:

Myślicie że to już moja dzidzia daje po cichutku znac o sobie? :szok::-D:-D Heheh, sama jestem ciekawa, ale przeżycie było super!

na tym etapie ciąży wszystko w tej kwestii jest możliwe :tak: wiec gratki na pierwsze ruchy malenstwa :tak:

A dziewczyny slyszalyscie o czym takim ze jak sie robi test w terminie okresu i jak druga krecha jest slaba to to moze oznaczac ze chlopiec??bo gdzies takiego slyszalam ale nie wiem czy ktorej z was sie to spelnilo??

pierwszy test przy Kacperku miałam dwie bardzo mocne krechy, w drugiej ciąży była słaba krecha :tak: a obydwie ciąże to chłopcy ......:tak:

reklama
No już biegnę z wiadomosciami....wygląda to tak :

dziecko nadal ma powiększone jelitko i to już się nie zmieni do końca ciąży. Dobre wiadomosci to takie, że nie robi się zwapnienie jelitka, nie ma potrzeby wcześniejszego porodu i ze jelitko nie rośnie większe. Będe rodzić jednak w Katowicach Ligocie najlepszym specjalistycznym szpitalu na śląsku. Na usg w Rudzie byłam w szoku ! Dziewczyny! już wiem dlaczego tam wysyłają pacjentki aż tak daleko na takie badanie. Widziałam na usg maluszka jak na zdjęciu :szok: Już wiem jaką będzie miał buźke i nawet widziałam bujną czuprynkę! ma pełno włosków !! :szok: ale jest śłiczny, ma taką kształtną buźke ! poza tym widziałam jak zamykał i otwierał oczy :tak::-D:-)
Co do tego jelitka to będa go od razu po porodzie udrażniać albo przez lewatywke a jak nie pomoze to chirurgicznie.... to chyba tyle

jestem po tej wizycie bardziej spokojna. Mówiła, ze mam o tym juz nie myśleć bo takie przypadki sie zdarzają jak smółka sie pojawia. Ech...muszę być silna

Ostatnia edycja:
Do góry