reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

DZIEN DOBRY:-)
U mnie słoneczko jest i cieszę się bo chce wkońcu iść na spacerek:tak:no ale ma padać tak w pogodzie powiedzieli no i wiem sama z doświadczenia że przyjdzie deszcz ale mam nadzieje że zdąże iść;-)

PYSZCZEK suuuuper bardzo się ciesze że już tak czujesz maluszka:-Dno i kciuki za jutrzejszy egzamin;-)
PAULA ajć jak ja nie lubie dentysty:baffled:ale teraz wolne wolne to sie tylko cieszyc:-)
BERSHKA jejku ale się ucieszyłam ze synus będzie mógł posiedzieć w brzuszku że nie jest aż tak xle z tym jelitkiem aby juz do porodu:-)bedzie dobrze:tak:wow no i kurka to super usg miałaś ja tez bym takie chciała:eek:hmm ale u mnie ja nie wiem gdzie takie jest hmm Trójmiasto to na pewno tu jest ale gdzie to nie wiem i ciekawe ile u mnie by kosztowało bo bardzo bym chciała zobaczyc dzidzie na takim usg:-)
GIEOSKA hmm ja chyba źle zrozumiałam z tym testem bo ja myślałam że teraz gdzie prawdopodobnie bym miała miec @ to zrobi ten test i wtedy zobaczyć czy słaba czy mocna:-pbo JARZĘBINKA pisze że wogóle przy testowaniu czy jest się w ciąży no to fakt u mnie też się nie sprawdza bo jak ze synkiem testowałam przy pierwszej ciąży to ja miałam 2 grube krechy a teraz jedna ta testowa słabsza tak jak widziałyście to wtedy nie wiem czy się sprawdza z tym testowaniem:sorry:

POZDRAWIAM KOBITKI:-)

reklama
BERSHKA super wiesci!!! bardzo sie ciesze!!!
masz zdjecia maluszka z tego super sprzetu?

pozdrowienia dziewczynki :-)

Madziu ze wzgl. medycznych i tej wady nie płace za takie usg, będe mieć je co tydzień wiec chyba bym zbankrutowała :-D poza tym to badanie nazywa się badanie echokardiochirurgiczne płodu wiec serduszko jest przebadane z góry na dół :tak:Madziu a co wykryli u Twojego synka ?

Patrysiu to są usg do wykrywania wad lub ich potwierdzania więc nawet nie szukaj takiego sprzetu, jak Twój prowadzący lekarz nic nie zauważy to nie szukaj nic na siłe ;-)

dziękuje dziewczynki

miłego dnia

Dziewczyny...mój mały urodził się z wadą serca, która bardzo trudno zobaczyć na zwykłym USG...mało który lekarz ją wykrywa przy standardowych badaniach.
Ja nie miałam specjalistycznego USG...właśnie dlatego ze jesteśmy młodzi, zdrowi, nie ma chorób w rodzinie...na USG nie było żadnych nieprawidłowości więc do specjalistycznego USG nie było wskazań. Mój synek urodził się z wadą serca- transpozycja dużych tętnic. Cieżka wada. Był operaowany w 2 dobie życia...wadę wykryto 2 godziny po porodzie....Na szczęście wszytsko skończyło się dobrze...ale byłoby lepiej gdybym wiedziała o wadzie, mogła się przygotować, wybrać ośrodek...

Dlatego wszytskich uczulam..że jesli mogą i ich stać to niech robią takie badania...bez wskazań nawet. Wiem jak mało wad jest wykrywanych nadal przy normalnym USG...:-(
A to za co u nas w PL trzeba płacić...w innych krajach jest normalnym badaniem....:crazy:

To tyle....

Teraz też bardzo sie martwię o kolejną dzidzie...o jej zdrówko....ale chcemy się starać o dziecko bo Filiopa wada nie jest genetyczna wiec nie powinna sie powtórzyć...alee....nigdy nie wiadomo.

Royanna super ze masz takie badanie....napewno cię uspokoi- po to przede wszystkim one mają być robione:tak:
Bershka...będzie dobrze z maluszkiem....napewno :)

Już kiedyś wstawiałam na forum linka z naszą historią...
Ale jeśli któraś z was ma ochotę poczytać...to proszę:
Fundusz na rzecz dzieci z wadami serca

P.S. Nie wklejam tego po to zeby kogoś straszyć....absolutnie....nie mniej jednak uważam że w czasach kiedy mamy dostęp do specjalistycznych badań ktore mogą pomóc powinniśmy je wykonywać każdej ciężarnej.
Buźka

witam dziewczyny...

bereshka super wiadomosci,nasze modlitwy pomogly i dobry aniolek was dobrze chroni przed zlem.tak sie ciesze ze malutkiego syneczka tak dobrze widzialas i ze jest taki sliczniutki..napisz mi prosze gdzie to jest w rudzie slaskiej adres jak masz prosilabym od ciebie,chce pojechac do polski na kilka dni to bym tam podjechala sobie na te usgd4..tulam cie mocno i trzymam kciuki by bylo wszystko dalej oki..

pyszczek to maluszek daje znaki juz poczulas twojego dzidziusia i bedzie to teraz coraz czesciej..

paula jak samopoczucie boli jeszcze czy juz nie?

No i jestem po spacerku:-)ale pogoda tylko się cieszyc:-)szkoda ze nie mogę tak wogóle iść sobie na miasto ale to nic najważniejsze aby dzidzia sie rozwijała zdrowo i bezpiecznie:tak:no a synek sobie pobiegał nie ma co:-D

Patrysiu to są usg do wykrywania wad lub ich potwierdzania więc nawet nie szukaj takiego sprzetu, jak Twój prowadzący lekarz nic nie zauważy to nie szukaj nic na siłe ;-)

to mam nadzieję że nie bede potrzebowac wtedy takiego usg:tak:

MADZIA przykre co synek musiał przejść takie małe a juz spotyka się z operacją:-(oby druga dzidzia nie musiała tego przejść:tak:mojm zdaniem dobrze ze dla Filipka będzie drugie dziecko zawsze raźniej niz samemu;-)i nie wolno sie już zamartwiac ze i drugi dzidzuś może też tak mieć trzeba myśleć pozytywnie:tak:

Madziu, naprawde duzo przezyliscie w pierwszych dniach zycia synka! Ja wiem, ze zwykle usg jest malo widoczne-w Zgorzelcu to nawet synka nie widzialam, tylko ogolny ksztalt i bijace serduszko, ale wtedy nie bylo nas stac na nic innego. Teraz jest finansowo troszke lepiej, nie chodze prywatnie na wizyty, wiec to co zaoszczedzam postanowilam wydac na usg na naprawde dobrym sprzecie u lekarzy profesjonalistow(te 3 usg wyniosa mnie tyle ile prywatne wizyty przez 9miesiecy)aby byc spokojniejsza o zdrowie malenstwa.

U nas dosc cieplo, ale zadna rewelacja i caly czas sie chmurzy. Narazie nigdzie nie ruszam sie z domku, bo wlasnie wlaczylam na dluuugie pranie bale ciuszki po synku-te co mi zzolkly-mam nadzieje, ze duza dawka plynu i odplamiaczy pomoze, bo szkoda byloby wyrzucic te rzeczy...A zalozyc maluszkowi nawet na 3 minuty to wstyd.

Kiki to nie jest ultrasonograf do badania dziecka bez wskazań. Musisz mieć od lekarza skierowanie na żóltym kuponie (recepcie) z konkretnie wykrytą lub z podejrzeniem wady wtedy mozesz tam pójśc i nie slyszałam, zeby w szpitalu robili takie badania prywatnie ale oczywiście za tydzień się popytam. Poza tym tam sa takie kolejki od kilku tygodni do przodu, ze ja musiałam i muszę rżnąć głupa, ze mam wizytę na 7.45 a nie jak inne pierwsze dziewczyny mają na 8.00 :eek: no tak mi sama lekarka mówiła, ze mam mówić, bo inaczej nie miałabym sznas zeby tam się dostać. Dziewczyny by mnie zlinczowały :eek: to usg jest w klinice w Rudzie śląskiej na patologii i głownie sa tam pacjentki, które leżą w tym szpitalu

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry