reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Royanka bardzo mi przykro z powodu brata/braci i rodziców. Czasami lepiej się rozwieźć niż żyć jak kot z psem. W mojej rodzinie niby wszystko ok ale nie do końca....brat po rozwodzie na szczęscie z pierwszą żoną nie mieli dzieci, teaz ma drugą żonke i córeczkę 3 m-czną a moi rodzice....tato bardzo nie szanuje mojej mamy ale skoro jej to odpowiada to ja nic na to sama nie poradzę :-(

Paula trzymaj się !!!! już niedługo będziesz mogła starać się o dziecko

W pierwszej ciąży czułam lekkie smyrnie w okolicach 16 tyg ale w 13 tym ? :confused::-D;-)moze im coś w brzuchu bulgocze :D

jak powiedziałam tak zrobiłam...pojechałam do przyjaciółki i wróciłam dopiero godzinę temu :zawstydzona/y::-) Oli padł w aucie i został przetransportowany do swojego łożeczka, na brudaska ;-)

Witam Dziewczynki:)
Co do kopniakow to mozliwe Bershka..:tak:ja w 2 ciazy mialam ostatnia @ 6.06 a pierwsze ruchy 10.10 .. wiec i u Ciebie pewnie to juz one :-);-) a mowia ze w 2 ciazy czuje sie je szybciej :-)
Pozdrawiam Wszystkie zafasolkowane i trzymam kciuki za starajace sie :sorry2:
Milego Dnia:)

hej dziewczyny!!

Royanka nieciekawie masz z ta rodzina ale czasami tak sie zdaza...moja tez nie jest idealna!!

paula kochana bedzie dobrze czas szybko leci wazne zebys to wstetne chorubsko wyleczyla!!

Bershka my tez wczoraj worcilismy o 23do domu i Maja na brudaska poszla spac:-)wyszalala sie u dziadkow hehe:-)

A mi sie dzis tak strasznie chce spac ze masakra:-(ja nie wiem czy to jeszcze niewyspanie po Londynie czy po wczorajszym wyjsciu??dzis ide spac o 21 bo tak sie nie da funkcjonowac:-(Meczy mnie wszystko powoli zastanawiam sie czy nie isc na l4 chodz na tydzien zeby troche odpoczac??

Hej Dziewczyny :-)

Ja dzisiaj na chwilę przed uczelnią. Też już mnie męczy to jeżdżenie autobusem w tę i z powrotem, a jeszcze musze spacerować trochę do przystanku..

Paula zupka mi się chyba udała bo wyszła dobra :tak:

Gosia mam pytanko do Ciebie - czy Ty masz jeszcze poranne mdłości?? Bo ja własnie mam, może nie codziennie, ale jejku myślałam że w II trymestrze już nie będzie, a tu nadal są :baffled:
A zdjęcia nie wkleję bo nie mam chwilowo aparatu, już kiedyś pisalam że nasz aparat się zepsuł i przymierzamy się do kupna nowego. Brzuszek już trochę mam :tak:

Ja po Waszych wczorajszych postach zastanawiam się kiedy ja poczuję pierwsze ruchy? Heheh nawet nie wiem co to za uczucie, czy ja te ruchy rozpoznam w ogóle? :-D To już w sumie 16ty tydzień, więc może już niedługo bobasek da znać o sobie?

Pozdrowionka dla wszystkich!

Pyszczek ja zadnych mdlosci nie mam czasami jest mi slabo tj dzis rano:-(ruchy napewno niebawem poczujesz:-)w pierwszej ciazy moze to byc od 18do 22tyg:-)

WITAJCIE KOCHANE:-)
Nie było mnie ostatnio na forum i nie będzie przez najbliższe dni:-(niestety moje obawy o ciąże się potwierdziły w niedziele zaczęłam plamić dobrze że M był przy mnie co odrazu zadzwonił do mojego ginekologa i powiedział mu że jeżeli plamienie było jedno i potem jest spokój to mam w poniedziałek do niego przyjechać(w niedziele nie mógł bo kończył remont w gabinecie)a gdyby zaczęła krwawić dużo nieustannie to do szpitala no więc tak patrzeliśmy co chwile na majtki czy są czyste i było ok to jechaliśmy wczoraj do gina i okazało się że moja ciąża jest zagrożona:-:)-:)-(ale jest fasolka na swoim miejscu co ginekolog powiedział że będziemy ratować ciąże tak się ucieszyłam tak więc mam dupohstan i folik taki inny specjalny do brania razem z duphostanem no i w nagłym przypatku mocnego bólu brzucha no-spa

Patrysia - jak masz mozliwosc, zmierz sobie poziom progesteronu - ja w 6 tygodniu tez zaczelam plamic i, mimo tego ze jeszcze przed zajsciem bralam duphaston, okazalo sie, ze progesteron jest o 2/3 za niski jak na ten tydzien ciazy, wiec od razu moja gin potroila dawke tabletek, ale ze doszly wymioty, dostalam jeszcze zastrzyki (kaprogest) i bralam je przez 5 tygodni - jestem niemalze pewna, ze tylko dzieki takiej reakcji mojej gin udalo sie i mamy teraz przesliczna coreczke :-) u Ciebie tez bedzie ok, ale czasem trzeba sobie pomoc :happy2: powodzenia i pisz jak sie czujesz jak tylko bedziesz mogla!

Witam

Dzięki Syla, tylko to nie o mnie chodziło z tymi ruchami. Ja już czuję doskonale :tak:w końcu 25 tydzień mam ;-)

Pyszczku jeszcze z 2-3 tygodnie i poczujesz maleństwo ;-)

Dziewczyny ja mam cały czas zatoki zatkane. Kataru nie mam, ale jak tylko nockę prześpię to masakra. Wstaję z otwartą buzią. Woda morska nie pomaga na lepsze oddychanie a nie chce cały zcas brać kropli do nosa. Macie jakieś sprawdzone pomysły ?

reklama
Chodzą mi po głowie jeszcze dwa imiona dla chłopczyka
Gabriel i Marcel

co o tych imionach sądzicie ? tak serio :tak:

Do góry