reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziendoberek!

Dzisiaj sie mega wyspalam-Macio spal 12 godzin, bez wedrowke do nas! Prawie do 8! Luxus!!!:-D

U nas od rana pada, ale mam nadzieje, ze niedlugo przestanie. Tyle dobrego z tego deszczu, ze chociaz mialam w koncu motywacje aby podlogi pozmywac:-) bo starsznie mi sie nie chcialo. Wlasciwie inicjatywe przejal Macius a ja tylko skonczylam.

Dzieki za mile slowa po moim wczorajszym poscie-wiecie co, wczoraj milam jakies mega zdolowane popludnie. Z byle powodu plakalam-nawet ogladajac wiadomosci w tv-moj maz to mial ze mnie ubaw.

Teraz zastanawiam sie, jak zabrac sie do oduczania malego od nocnych pieluch...Czy mam wstawac co 3 godz? Kolezanka tak robila i dr jej powiedziala, ze wyrobila syndrom malego pecherza, ze to zle. Zelepiej jak dziecko sie kilka razy zsika a nauczy sie wolac...Jakies rady z Waszej strony? Anufifi-ty masz zlote srodki-jak radzisz? Co robic? Wiem tez co jest przyczyna, ze ma on zawsze pelnego pampaersa-kasza w butli:tak:, ale od tego go nie moge teraz oduczac-nie wszysko naraz.

reklama
witam sie i ja z wami..

gieoska fajnie ze krotki urlop sie udal.wszyscy szczesliwi i zadowoleni

bereshka ciesze sie ze cukier wyszedl dobry,,super wiadomosc

royanna smutne to co piszesz o rodzinie,no coz czasami tak bywa zycie to nie bajka czasami daje nam tyle cierpienia bolu i rozczarowania,glowka do gory bog wynagrodzil ci to wspanialym mezem slicznym zdrowym syneczkiem i do mala fasolinka pod serduszkiem

patrysia odpoczywaj duzo..fasolinka na fotce jaka malutenka..dbaj o siebie by bylo ci i fasolincwe dobrze

sonia serduszkuj od 13 dnia i uda sie chlopczyk ja mam 3 synow i tylko po jednym razie serduszkowalam zawsze 14 dnia i mam ich 3.tym razem jest dziewczynka..

betti a ty gdzie sie podziewasz?

anufifi co u ciebie jak dzieciaczki?

paula wyleczysz sie i bedziesz starac sie o dzoudziusia nawet sie nie obejrzymy i pochwalisz nam sie dwoma kreseczkami na tescie

pyszczek i u ciebie ruchy beda.ja mam juz 27 tyd a malutka bardzo spokojna,,kopie codziennie ale bardzo lekko.ja przy pierwszym dziecku taz czulam dopiero pierwsze ruchy kolo20 tyg

kicia a co u ciebie jak wyszedl test?

jarzebinko jak u ciebie samopoczucie?

czarodziejko witam

a gdzie nasza ania margarita i ptasorek wcale ich nie widac

agnieszko co u ciebie=?

madzia fajnie czuc kruszynke pod serduszkiem prawda..a wiesz juz co bedziesz miec?

Royanna jeżeli moge też wtrącić 2 słowa co do oduczania sikania w pieluchę w nocy...
na poczatku wstawałam 2razy w nocy do siusiania. Po czym po paru nockach założyłam ceratkę pod prześcieradło i tak się własnie Oliś oduczył. Kilka razy zesikał się ale zrozumiał, ze ma wstać i wołać siku :tak:

Royanna jeżeli moge też wtrącić 2 słowa co do oduczania sikania w pieluchę w nocy...
na poczatku wstawałam 2razy w nocy do siusiania. Po czym po paru nockach założyłam ceratkę pod prześcieradło i tak się własnie Oliś oduczył. Kilka razy zesikał się ale zrozumiał, ze ma wstać i wołać siku :tak:

Pewnie ze mozesz!!! Tak wlasnie musze zrobic, kilka nocek wstac do niego, a potem ceratka. Wlasnie przejrzalam na allegro podklady jednorazowe-chyba kupie z 10szt, aby ochronic materac w lozku-poscieli nie ochronie, ale choc materac nie bede wymieniac:tak:
co o tym myslicie:
PRZEŚCIERADŁA podkłady jednorazowe 210 x75 TENA (634377173) - Aukcje internetowe Allegro

Dzieki
narazie zmykam, bo wyszlo u nas sloneczko, wiec cos przekasimy o ok 12tej pojdziemy na spacerek :) szkoda siedziec w domu. papa

Bershka ..no to na bank kopniaczki :-) a co do imion zarowno Gabriel jak i Marcel sa bardzo ladne :tak: ..ja mam opcje jakbym miala kiedys 3 chlopca to bedzie wlasnie Marcel :sorry2:.. Ale Gabrys jest bardzooo ladne i Ci tez pasuje do Oliwiera :) Gabriel i Oliwer.. popatrz jak to pieknie brzmi :sorry2::zawstydzona/y:
Kiki.. Buziaczki Kochana ... a jak tam z M. wsioo juz ok? ..Caluje :zawstydzona/y:;-)

Witam się i zmykam do porządków :blink:

Kacper biega po podwóku z dziadkiem, więc ja musze ogarnąć trochę mieszkanie.

wiecie że mój zegar się całkiem przestawił, chodzę spać po 24 a wstaje po 9 nie wiem jak ja od poniedziałku będę wstawać o 5 rano i jak będe funkcjonować :szok::szok::szok:

Miłego dnia Wam życze!!! u nas dziś słoneczko :-)

reklama
I ja sie Witam
030105_emYA4_prv.gif

My juz po spacerze..na zewnatrz upał....
teraz kolejny punkt dnia- DRZEMKA

Do góry