reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Raz jeszcze dziękuje...:tak:

Agnieszko ale śliczna buzia Twojej córuni :sorry2: super zdjecia !! a jaka pamiątka
ja takiej nie mam :baffled: ;-)

mój chłopczyk też est ułożony miednicowo póki co mój lekarz nie robi z tego nic. Może u Ciebie dlatego, ze masz te skurcze

Chlebek mi wyszedł...za drugim razem :-)

reklama
Bardzo proszę oto przepis :blink:

Zupa serowa z makaronem

2 serki topione kremowe (bez dodatków)
2 marchewki
por
2 łyżki mąki
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 drobiowe kostki rosołowe
vegeta, sól, pieprz
gruby makaron

Oczyszczonego i dokładnie umytego pora i marchewki kroimy w krążki i gotujemy w wywarze z kostki rosołowej (ok. 1,5 litra) 15-20 minut.
W szklance (w słoiku) ciepłej wody (wywaru) rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy, mieszając. Doprawiamy do smaku vegetą (ja nie dawałam), solą i pieprzem. Do zupy dodajemy ugotowany oddzielnie makaron i obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem (ja dałam szczypiorek).
Najlepszy do zupy serowej jest makaron typu kolanka, muszelki lub świderki.

Smacznego :-)

Bardzo proszę oto przepis :blink:

Zupa serowa z makaronem

2 serki topione kremowe (bez dodatków)
2 marchewki
por
2 łyżki mąki
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 drobiowe kostki rosołowe
vegeta, sól, pieprz
gruby makaron

Oczyszczonego i dokładnie umytego pora i marchewki kroimy w krążki i gotujemy w wywarze z kostki rosołowej (ok. 1,5 litra) 15-20 minut.
W szklance (w słoiku) ciepłej wody (wywaru) rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy, mieszając. Doprawiamy do smaku vegetą (ja nie dawałam), solą i pieprzem. Do zupy dodajemy ugotowany oddzielnie makaron i obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem (ja dałam szczypiorek).
Najlepszy do zupy serowej jest makaron typu kolanka, muszelki lub świderki.

Smacznego :-)

Brzmi pysznie:-D
Po weekendzie ugotuję:tak::-)

Jestem z zakupów :tak:pogoda do doopy:baffled:
AGNIESIAK płodny sluz to wtedy wszystko możliwe jest co staranka i staranka :tak:
AGNIESZKA śliczne zdjęcie:-)to odliczmy już do porodu;-)
PYSZCZEK ja tez lubie gadać o porodach itp.:-)
BERSHKA wszystkiego najlepszego!!!dużo zdrowka pieniążki i jeszcze więcej szczęścia!!!udanego porodu!!!

Jestem z zakupów :tak:pogoda do doopy:baffled:
AGNIESIAK płodny sluz to wtedy wszystko możliwe jest co staranka i staranka :tak:
AGNIESZKA śliczne zdjęcie:-)to odliczmy już do porodu;-)
PYSZCZEK ja tez lubie gadać o porodach itp.:-)
BERSHKA wszystkiego najlepszego!!!dużo zdrowka pieniążki i jeszcze więcej szczęścia!!!udanego porodu!!!

No Kobietko nareszcie wróciłas do nas z tych zakupów:-D
Już się balam, że zaginęłas między półkami;-):-)

agnieszko jestem pod wrazeniem jak widac wanese,sliczna dziewczynka ja tez chce taka fotke mi ostatnio moja corcia nie chciala sie pokazac teraz mam termin w srode o 13 to moze zobacze jak wyglada moja derya..odpoczywaj duzo agnieszko,dbaj o siebie byle jak najduzej wytrzymac..

reklama
Oj.. uważaj na siebie i maleństwo, pierwsze miesiące najważniejsze Kochana..:tak:

Ja uciekam z BB bo M wrócił z uczelni!! Trzymac kciuki!!:tak::-D

tak wiem i dlatego już z M mówiliśmy że dopuki mam te bóle no chyba że gin powie we wtorek że to nic takiego to M sam będzie jeździć na większe zakupy:tak:

Do góry