reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A ja zabiegana ostatnimi dniami, kiedy się dowiedziałam od mojej promotorki że do końca maja mam napisać pierwszy rozdział pracy mgr, a do końca czerwca drugi :baffled: w sumie dobrze, cieszę się taką mobilizacją, ale trochę się stresuję czy mi się uda napisać, a w międzyczasie pozdawać egzaminy - na szczęscie tylko 4 i 1 zaliczenie. Więc pracy mam sporo, jeszcze latanie po bibliotekach za materiałami do pracy, eh męczące to wszystko. Staram się i tak rozkładać na kilka dni żeby za bardzo się nie forsować, bo po takim wytężonym dniu czuję się teraz baaardzo zmęczona, jak nigdy :confused: A bobasek najważniejszy :tak:

Będę pewnie mniej czasu teraz na bb spędzać, ale zaglądac będę na bieżąco.

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim Koleżankom! :-)

no fakt masz pracy teraz dużo ale jak piszesz taka mobilizacja to tylko sukces i niedługo będzie juz po :tak:tylko nieprzemeczaj się za dużo bo maluszek tego nie lubi;-)zagladaj jak znajdziesz czas:-)

reklama
hej dziewczyny!!

Royanka ale mi ochoty z rana na kebaba zrobilas:-)wspolczuje ze tak dlugo musisz czekacna wyplate!!

Pyszczek znowu Twoj suwaczek wariuje hehe ale on chyba tak ma ze ok 4dnia tyg dodaje sobie tydzien u mnie tez tak sie dzieje:-)Fajnie ze masz duzo zajec przynajmniej sie nie nudzisz:-)Ja bym sie na jazde autem do Anglii nie zdecydowala za daleko i zbyt meczaco!!Czemu samolotem nie chcecie leciec??
My mamy taka promocje na bilety ze za 3bilety w 2strony placimy 12zl z wszystkim hehe niezla cena co??

Czesc:)

Pyszczku, salatka kebabowa to bomba kaloryczna, ale pyszna... :)
Biore pol słoiczka majonezu(mozna dac smietane, ale dla mnie jest wtedy za luzne), dodaje polowe tej ilosci ketchupu pikantnego i mieszam. Dodaje 3 wycisniete zabki czosku, jedna pokrojona spora cebulke w kosteczke, i kilka pokrojonych ogorkow. Powinny byc korniszony, ale ja dodaje kiszone, a ostatnio nawet nie kroje, tylko mam takie na zime porobione w sloiczki na zupke-tarte, wiec dodaje ok 2 lyzek:). Calosc mieszam. Biore kapuste pekinke i w zaleznosci od wielkosci, ok 1/2 kroje w cienkie, male kawaleczki. Mieszam z sosem i dodaje puszke kukurydzy. Dotego potrzebne jest miesko, wiec biore ok 2 piersi z kurczaka, kroje na malutkie kawaleczki i smaze na patelni przyprawiajac mocno przyprawa kebab-gyros firmy Prymat(chyba;) ). Jak miesko ostygnie wrzucam do misy z kapusta i sosem, mieszam, doprawiam-sol, pieprz i wsadzam do lodowki aby sie dobrze przegryzlo. Mnie najlepiej smakuje zimne, z frytkami, lub pieczywem-buleczkami :) mniam, mnia, jesli ktos lubi takie smaki :)

Witam :-)
No,no, sałatka pycha, chyba się dziś koło takiej zakręce, mniam:-D.
W sumie to sama nie wiem co bym zjadła na śniadanie, nie podchodzi mi nic prócz słodyczy:-D, ale przecież na czekoladkach żyć nie mogę.
A tak w ogóle to zaczęła mi się zgaga, okopieństwo:no::szok:. Może któraś wie co na nią jest dobre.
Mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn, które są po 17-tym tygodniu ciąży: kiedy u Was wyskoczyły brzuchy? U mnie jest coś bardzo malutkiego, mój mąż mówi, że to nie wygląda na ciążę ale jakbym się ojadła. Zresztą mój lekarz też się trochę zaniepokoił.
No i rano to o żadnym brzuchu mowy nie ma, dopiero jak porządnie zjem objad.

DZIEŃ DOBRY:-)
A ja nie jestem wyspana bo z M szłam spać o 23.30 gdzie juz o 1 się obudziłam bo Dominis chciał sie bawic i tak do 2.30 gdzie jeszcze o tej 2 tak mnie mdliło że myślałąm że spotkanie z klozetem zalicze ale tak sobie leżałąm że przeszło co jestem zmeczona bo juz o 8.30 pobudka co za dużo to nie pospałąm:wściekła/y:

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE:-)

Mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn, które są po 17-tym tygodniu ciąży: kiedy u Was wyskoczyły brzuchy?

Madziu, to indywidualna sprawa. 18tydzien to koniec 4miesiaca? Corka mojej niani od synka, ktora urodzila tydzien temu, w piatym miesiacu nie miala zadnego brzucha i miescila sie w normalne ciuchy:tak:Moze u Ciebie tez tak bedzie, ze na razie zaokragli sie tylko, bedzie jedrniejszy a wyskoczy jak balonik w 5-6miesiacu:-D. Moze sporo schudlas na poczatku ciazy i dlatego go nie widac:tak:

Madziu mi lekarka powiedziala ze jak ktos jest szczuplu to brzuszek moze wyskoczyc dopiero w 20tyg!jesli bobas sie rozwija dobrze to jest ok:-)Ja tez nie mam prawie brzuszka:-)

Patrysia wspolczuje takiej nocy:-(

reklama
Dzięki dziewczyny, ale ja taka szczupła znowu nie jestem. Mnie się wydaje, że brzuch zamiast do przodu to idzie tak w boki trochę, nie wiem czy sie dobrze wyraziłam. w pierwszej ciąży brzuszek mi wyskoczył już w 13 tyg. i rósł bardzo szybko. A wtedy to dopiero byłam chudzina. No i mówią, że w drugiej ciąży to szybciej wychodzi, ale u mnie to sie nie sprawdza. Jak będe miała czym to zrobię zdjęcia.

Do góry