reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja tez miałam szczegółowe badanie z badaniem serduszka, nerek, wątroby, przedsionków, aorty etc pod kątem równiez zespołu downa, rozszczepu wargi i płaciłam tyle co wizyta czyli 70 zł :nerd: teraz mam podglądanie w kolorze i nie wiem czy tez będzie pokazywać wszystkie narządy czy tylko samą wizualizację dziecka ale koszt też nie mały za takie wynalazki 200zł :no: z tym, ze to badanie usg 4D jest u innego lekarza

Ostatnia edycja:
reklama
Jakbym chodzila prywatnie, to tez by pewnie wynioslo ok 150 zl, ale to jest w klinice i kosztuje ok 240zl+10zl za nagranie plytki+80zl za 3lub4d, wiec troche to kosztuje. Badaja tez echoserduszka czy jakos tak.. Ale ja chodze do publicznego gin, nie place za wizyty, wiec moge zaplacic za to szczegolowe usg. Ostatnio placilam 150 zl za badanie szczegolowe, bez echa i 3d(choc pokazal mi na minutke :)

Hej wszystkim! :-)

Patrysia jasne, że będę zaglądac - widzisz jestem :-D mam nadzieję że uda mi się wszystkie materiały pozbierać i zmieścić się w terminach oddawania kolejnych rozdziałów pracy. Ale wiesz, wolę teraz to pozałatwiać, niż potem pisać jak już bobasek będzie na świecie. Wtedy będę miała inne rzeczy do roboty :-)

Gosia już nie mam siły do swojego suwaczka - pokazuje jak chce :szok::-D ale taki już chyba jest. jak wczesniej pisałam żyje własnym życiem :-D
Co do biletów to rzeczywiście tanio, a my nie chcemy lecieć samolotem, bo samochód będzie nam potrzebny do poruszania się po Londynie i jeszcze wyjazdu do drugich znajomych w Birmingham. Samochód mamy duży i wygodny, już raz takim samym wracaliśmy z Londynu do Polski. No i po drodze można się zatrzymywać gdzie i kiedy się chce. Wtedy zaliczyliśmy Frankfurt nad Menem :)

Royanna już zapisuję przepis! Dzięki , ja lubię takie smaki i mój M też :tak::-)

Kiki jestem jestem, i wczoraj tez byłam, chyba przegapiłas mojego mega-posta. A ja Cię w nim chwalę i jeszcze pytanie zadałam :tak::-D

Bershka tak będę bronić pracę w przyszłym roku, ale chciałabym ją napisać jeszcze przed porodem. Powiedziałam o tym promotorce i siłą rzeczy, żeby się wyrobić, narzuciła mi taki harmonogram - pierwszy rozdział mam oddać do końca maja, drugi-do końca czerwca. A trzeci i czwarty zostaje mi na lipiec i sierpień, do tego wstęp i zakończenie i będę mogła jej oddać całość na początku września czy października. Chciałabym miec to jak najszybciej z głowy, póki w miare dobrze się czuję i mam siłę biegac po bibliotekach :) Ale bronić się będę normalnie z moim rokiem w maju lub czerwcu za rok. A studiuję filologię germańską na Uniwersytecie Marii-Curie Skłodowskiej w Lublinie.

Royanna, Gosia ja tez będę miała usg w podobnym do Was terminie. Heheh będziemy może już wiedziały u kogo synek a u kogo córeczka? :-);-) A ja za normalne usg płacę 72 zł i zawsze może mi w każdej chwili włączyć 4d jeśli tylko powiem :tak:

A ja zaraz sie kłądę na drzemkę. Wczoraj do 1.00 w nocy pisałam artykuł na zajęcia, a rano pobudka po 6 więc też senna jestem, prawie jak Patrysia :tak:

Buziaki!

A ja wam mówie że wstępnie juz mamy ustalone kiedy pojedziemy do ginekologa chcemy 18 to w poniedziałek wychodzi;-)
PYSZCZKU oj to nie miałaś tak jak ja spania:baffled:w sumie to fajnie będziesz mieć bo do wakacji napiszesz prace a na obrone bedziesz mieć czas aby sie przygotować:-)
ROYANNA ja w sumie tez powinnam iść na spacer z małym ale mi się taaaaaaaaaak nie chce:baffled::zawstydzona/y:

My bylismy godzinke na spacerze i wrocilismy bo slonko zaszlo, zachmurzylo sie i zaczelam marznąc-jakis zmarzluch sie ze mnie zrobil :)
Ciutke podjedlismy i moj Macio wykazal oznaki spania. Na pytanie czy chce spac stwierdzil tak, a to znaczy, ze jest padniety. I faktycznie, 10minut nie minelo jak zasnal-z moim policzkiem na twarzy :/. No to teraz mam 1-1.5godzinki dla siebie a wieczoru sam na sam z mezusiem zero :/

Ja też byłam na dworzu ze synkiem ale też nie długo bo wieje chłodny wiatr:baffled:i tez śpiący co włożyłam go teraz do wanienki i robi kąpu kąpu u mnie to zawsze skutkuje;-)no wole kąpać go o 19 no ale co zrobić jak wtedy mi zaśnie i jeszcze go budzic do kąpieli masakra dlatego wole teraz i się przebudzi i tak o 19 pójdzie spać:-)

reklama
:tak::tak::tak:
Jutro mam USG 4D mam stresiora
Ojoj to powodzenia!!! Trzymam kciuki zeb bylo zdrowe bo to najwazniejsze, ale rowniez zeby sie okazalo ze to jednak corcia:tak:;-):-)Superr ze udalo Ci sie z synusiem!!! Ja jeszcze nie praktykowalam Twojego sposoby, jak zrobie dam znac!!!:tak:

Jejku dziewczyny ale drogie te Wasze badania:szok::szok: nie no 350 zl to juz przegiecie!!!!!! Ja mialam tez badania narzadow wewnetrznych i badania czy dzidzius nie ma zespolu downa ale nic nie placilam!!!!!!!To znaczy tyle co zawsze 22, 50 euro z czego 80 procent zwraca ubezpieczenie!!:tak:

Dzis mialam natchnienie i zrobilam golabki, pomroze troche zeby mezus mial co jesc jak ja pojade na miesiac do Polski :-D:tak:A tak ogolnie to jak u Was z gotowaniem w ciazy???:confused:Ja z Olisiem wielka kuchara bylam ale teraz ojjj niecierpie gotowac!!!!!!!!!:-p:no:Wlasnie sie dziwie jak ja te golabki zrobilam, bo ostatnio nie chce mi sie nawet kanapek sobie zrobic:no::angry::zawstydzona/y:
Pozdrawiam Was serdecznie

Do góry