reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A ja wlasnie zagladam na moje konto i wsciekam sie, bo do 10go teoretycznie powinna wplynac mi premia za marzec, a dzis 12ty i nic!!! Kurcze, jak oni mnie wkurzaja z ta swoja nieterminowoscia!

reklama
A ja wlasnie zagladam na moje konto i wsciekam sie, bo do 10go teoretycznie powinna wplynac mi premia za marzec, a dzis 12ty i nic!!! Kurcze, jak oni mnie wkurzaja z ta swoja nieterminowoscia!

oj tak na terminy lepiej nie czekac bo nigdy niepotrafią się dopasować mają to w doopie:baffled:

Wlasnie napisalam maila do mojego kiero regionalnego i uslyszalam, ze w zwiazku ze zmianami naszych systemow sprzedazowych premie przeleja pod koniec tyg!! Kurcze, a ja chcialam kupic rolety na okna i jakies ciuszki ciazowe a nie wiem jaka gotowka dysponuje:(

Czesc dziewczynki
jestem po wizycie mialam robione ktg na ktorym wyszło ze wszystko wporzadku tylko wiedzialam ze tak bedzie ze w czasie tego ktg niebedzie tego skorczu co mam…. wiec dalej lekarz niewie co mi jest….
dostsałam zwiekszona dawke fenoterol do 3X1 i isoptin 3×1 i zobaczymy….
rozmawialam z lekarka czy moze to byc od tego z edzidzia sie prezy i wystawia np glowe lub pupke i przez to mi brzuch twardnieje powiedziala ze tez tak moze byc a tymbardziej przy mojej szczuplej budowie ciala…..
szyjka zamknieta….
Boziu aby dotrwac do konca 8miesiaca a potem moge juz rodzic….
Usmiałam sie na ktg bo mala tak skakała ze lekarz niemog zriobic mi tego ktg i mowi w brzuchu to napewno jest dziewczynka jak Pani ma twardnienia to juz wogole jestem przekonany….. a ja mowie ze zgadł Pan a on ze nie zgadałem tylko tak jest……. mowie mu ze pierwsza ciaze mialam bezproblemowa a teraz non stop cos…a on sie smieje a pierwsza to napewno byl chlopczyk…. a ja tak A On no wiem…… i sie smiał mowi ze ta teoria sie sprawdza…
dziewczyny dzieki za kazda wasza wypowiedz jakos trzeba wytrzymac
buziaki
;-)
go-sienka tak mieszkam w polsce:tak:

Agnieszka cieszę sie bardzo że wszystko w porzadku. Wiesz co cos w tym chyba jest ze ciąża z dziewczynka jesat trudniejsza przynajmniej w moim przypadku tez sie sprawdza.

Paula bardzo Ci wspólczuje, mam nadzieje że pozbierasz sie szybko.

Kiki tez bym chciała Cie "podgladnać" na Naszej Klasie ale jak???:blink:

Pozdrawiam wszystkie laseczki.
:-)

A ja wlasnie robie pozny obiadek dla mezulka bo za pol godzinki powinien byc w dmku :)
Nie mialam natchnienia co zrobic, az w koncu wpadlam na pomysl salatki kebabowej i frytek-oczywiscie wszystko domowej roboty, mniam, mniam :) Ciesze sie, ze juz wracaja mi smaki :)

Witajcie :-)

Dopiero znalazłam chwilę żeby napisać, ale czytam na bieżąco.

Paula bardzo Ci współczuję, nie sądziłam że Cię to spotka, mimo tej toksoplazmozy.... Ale tak jak sama piszesz, niezbadane są wyroki Boskie, a jeśli dziecko miałoby być bardzo chore to lepiej dla niego i dla Was że tak się skończyło...Bóg chce Wam dać kolejną szansę na zdrowe dziecko...Paula na pewno jest Ci ciężko ale postaraj się żyć dalej, robić plany na kolejne staranka i kolejną ciążę..wierzę że następnym razem się uda jak wyleczysz to paskudne choróbsko...trzymaj się ciepło. ;-)

Patrysia ojej na pewno męczą Cię takie akcje Dominisia ale musisz dzielnie przetrzymać i nie zamartwiać się bo nie jesteś sama z takim problemem, ja wprawdzie jeszcze nie wiem co to znaczy, ale widzisz co inne Dziewczyny piszą :tak:

Kiki ja tez widziałam zdjęcia na nk i naprawdę bardzo ładnie wyglądasz :tak: a komentarze synków jakie słodkie :-D a Twoje dzieci mówią tylko po niemiecku? czy po polsku też?

Agnieszko to dobrze że na ktg wyszło wszystko ok, ufff! :tak: a skoro dostałas zwiększoną dawkę leków to powinnaś lepiej się czuć :tak: pozdrawiam ciepło :-)

Anufifi podziwiam Cię za Twoje metody wychowawcze, które opisujesz, dotyczące kąpieli przed snem, karmienia, usypiania, spania itd. :-):tak: ja będę się starała być tak konsekwentną mamą jak Ty :tak: bo widać efekty! a zresztą nasi bliscy znajomi stosują podobne zasady u swoich dzieci i też się to sprawdza w 100 %. młodsza córka od urodzenia spała w swoim łóżeczku, potem jak budziła się w nocy i płakała to znajoma tysiąc razy ją uspokajała i usypiała i mała zawsze spała u siebie, a nie z rodzicami w sypialni :tak: teraz ma już 4 lata i bez problemu śpi w swoim pokoju razem ze starszą 9-letnią siostrą ;-)

Bershka gratuluję małego sukcesu! :-) małymi kroczkami do celu :tak: a na zdjęciach z chrzcin wyglądasz kwitnąco! Super :)

Gosia ja tez się zastanawiam nad wyjazdem do Londynu, chcieliśmy latem odwiedzić naszych znajomych właśnie z Londynu, ale my jechalibyśmy samochodem w tę i z powrotem także nie wiem sama :confused: trochę sie boję tak daleko jechać, jeszcze pomyślę..a jak nie to na urlop nad morze gdzies na tydzień..:)

A ja zabiegana ostatnimi dniami, kiedy się dowiedziałam od mojej promotorki że do końca maja mam napisać pierwszy rozdział pracy mgr, a do końca czerwca drugi :baffled: w sumie dobrze, cieszę się taką mobilizacją, ale trochę się stresuję czy mi się uda napisać, a w międzyczasie pozdawać egzaminy - na szczęscie tylko 4 i 1 zaliczenie. Więc pracy mam sporo, jeszcze latanie po bibliotekach za materiałami do pracy, eh męczące to wszystko. Staram się i tak rozkładać na kilka dni żeby za bardzo się nie forsować, bo po takim wytężonym dniu czuję się teraz baaardzo zmęczona, jak nigdy :confused: A bobasek najważniejszy :tak:

Będę pewnie mniej czasu teraz na bb spędzać, ale zaglądac będę na bieżąco.

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim Koleżankom! :-)

Royanna fajny pomysł na obiadek :tak: Mmmmm...mniam :-) A ja dzisiaj robię mielone ze swojskiego mięska. Już zmieliłam wczoraj kupioną maszynką do mielenia :-D:tak:
A jak tą sałatke robisz? Jakie składniki?

Pozdrawiam!

• Witaj Pyszczku
Ja zagladam do Was laseczki na chwilkę. U nas dzis pogoda naprzemienna, Troszke słóonka, troszkę deszczu....chyba jak na wiosnę przystalo:) buziaczki lasczki

reklama
A ja wlasnie robie pozny obiadek dla mezulka bo za pol godzinki powinien byc w dmku :)
Nie mialam natchnienia co zrobic, az w koncu wpadlam na pomysl salatki kebabowej i frytek-oczywiscie wszystko domowej roboty, mniam, mniam :) Ciesze sie, ze juz wracaja mi smaki :)

oj tak jedzonko domowej roboty mniam mniam:-)ja jak narazie też mam apetyt ciekawe jak na długo;-)

Do góry