reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysia ja juz zauważyłam że przetrzymywanie nie jest dobre i wcale nie pomaga w spaniu w noc....ani to , że sie połozy spać później . takie dzieciaczki jak nasze musza jeszcze spac w dzień ...koniecznie .
Nie martw sie to sie samo ustabilizuje ....sa dzieci co szybko przesypiaja całą noc inne nie ... Mój Filip budziłl sie w nocy jak juz z Tomkiem w ciązy byłam i co najgorsze ...JADŁ ....!!!!!!!!! wołał ...MAMUŚ FLASZUNIA....a miał 4 lata!!!!! tylko ze on niejadek ...w dzien czasem niemal nic nie jadł wiec mu dawałam bo sie bałam ze sie zagłodzi ...z reszta juz sama lekarka nie zabraniała ....jakos się złozyło ze sie pochorował i nie mógł mleka i wtedy przestał ....bo wstawałabym do dwóch ....:):):)

reklama
ANUFIFI oj kochana to mnie uspokoiłaś bo ja już miałąm głupie myśli:zawstydzona/y:my ślałałam że w takim wieku to powinny dzieciaczki już spać tylko tam raz obudzić się do picia a tu prosze jaka niespodzianka:baffled:no ale już mi lepiej poprostu musze to przetrwać:tak:tylko mam nadzieję że mojej fasolce nie zaszkodzi oby było wszystko dobrze oby do tego II trymestru:tak:

Czesc dziewczynki
jestem po wizycie mialam robione ktg na ktorym wyszło ze wszystko wporzadku tylko wiedzialam ze tak bedzie ze w czasie tego ktg niebedzie tego skorczu co mam…. wiec dalej lekarz niewie co mi jest….
dostsałam zwiekszona dawke fenoterol do 3X1 i isoptin 3×1 i zobaczymy….
rozmawialam z lekarka czy moze to byc od tego z edzidzia sie prezy i wystawia np glowe lub pupke i przez to mi brzuch twardnieje powiedziala ze tez tak moze byc a tymbardziej przy mojej szczuplej budowie ciala…..
szyjka zamknieta….
Boziu aby dotrwac do konca 8miesiaca a potem moge juz rodzic….
Usmiałam sie na ktg bo mala tak skakała ze lekarz niemog zriobic mi tego ktg i mowi w brzuchu to napewno jest dziewczynka jak Pani ma twardnienia to juz wogole jestem przekonany….. a ja mowie ze zgadł Pan a on ze nie zgadałem tylko tak jest……. mowie mu ze pierwsza ciaze mialam bezproblemowa a teraz non stop cos…a on sie smieje a pierwsza to napewno byl chlopczyk…. a ja tak A On no wiem…… i sie smiał mowi ze ta teoria sie sprawdza…
dziewczyny dzieki za kazda wasza wypowiedz jakos trzeba wytrzymac
buziaki
;-)
go-sienka tak mieszkam w polsce:tak:

AGNIESZKA może faktycznie ta teoria się sprawdza bo ja pierwszą ciąże oprócz wymiotów to super i wesele w 9 miesiącu poskakałam:-Di jest chłopak a moja kumpela non stop miała coś no i tez wcześniaka urodziła a jest nim dziewczynke:confused:ps.cieszę się ze jest ok i kciuki aby do 9 miesiaca wytrzymać:tak:

Witam dziewczynki:-):-):-).
Piszecie o nieprzespanych nocach, że Wam maluchy wstają, a co powiecie o miom przypdku. Mój synek w piątek kończy 6 latek i co noc do nas przychodzi. Jesteśmy tym bardzo zmęczeni. Dawid mówi, że sie boi ciemności. Próbowałam różnych rzeczy ale na niego nic nie działa:-D.
Agnieszko, dobrze, że ktg wyszło ok. bądź spokojna, to twardnienie brzucha też miałam w poprzedniej ciąży. Grunt, to sie nie denerwować, a w razie czego to do lekarza, napewno będzie dobrze.:-)

witam dziewczyny u nas dzis slonko swieci ale chlodny wiaterek.pozalatwialam kilka spraw i mam chwilke czasu..

agnieszko ciesze sie ze oki jest wszystko u mnie tez 3 ciaze idealne a przy tej ciazy wiecznie cos,tej ciazy nigdy niezapomne ja jutro ide na usg d3.jestem ciekawa czy potwierdi dziewczynke..

anufifi moj danielek drugi syn do 5 lat pil mleko w nocy,jak urodzilam ercana to sie to zmienilo..a spi ercan do dzisiaj ze mne..

gie oska lec do londynu..odpocznij sobie..dziekuje za komplement ze ladnie wygladam

paula jest ci ciezko.bol i cierpienie,z czasem bedzie lepiej..pozniej jak sie wyleczysz to postaeasz sie o dzidziusia,,

Jeju kochane jak mi serduszko sie ucieszyło:-):zawstydzona/y:bo jak was czytam o waszych pociechach i nocnym spaniu to teraz juz niestresuje sie bo widocznie tak juz jest z naszymi pociechami że do pewnego wieku nie bedą spać jak byśmy tego chcieli hmm no chociaz są wyjątki no ale hmm chyba tak bardziej lepiej u dziewczynek z tym spaniem jest chyba z tego co tak obserwuje:dry::-)

Laseczki kochane ja uciekam do domku powoli!!

ja na szczescnie ze snem corki nie mam problemow przesypia mi prawie 3godz w ciagu dnia i idzie spac ok 21.30-22 i spi do ok 7 nic nie je ani nie pije w nocy...chyba jak miala polotry roku to juz przestala jesc w nocy a moze i wczesniej...juz nie pamietam...miala pewnie okres kiedy spala niespokojnie czesto plakala pewnie koszmarki jej sie snilo...moze faktycznie dziewczynki lepiej spia:-)

Milego popoludnia i do jutra!!

My juz po spacerku, a raczej po ponadgodzinnej wizycie w piaskownicy. Ale wiecie, zmarzlam! A wcale cienko ubrana nie bylam. Ale u nas sie chmurzy i pewnie w nocy deszcz bedzie. W sloncu goraco, ale w jak zawialo to brrr!

reklama
Laseczki kochane ja uciekam do domku powoli!!

ja na szczescnie ze snem corki nie mam problemow przesypia mi prawie 3godz w ciagu dnia i idzie spac ok 21.30-22 i spi do ok 7 nic nie je ani nie pije w nocy...chyba jak miala polotry roku to juz przestala jesc w nocy a moze i wczesniej...juz nie pamietam...miala pewnie okres kiedy spala niespokojnie czesto plakala pewnie koszmarki jej sie snilo...moze faktycznie dziewczynki lepiej spia:-)

Milego popoludnia i do jutra!!

no ja tez tak mysle bo wiem to po mojej kumpeli jak i jednej jak i od drugiej że nie maja problemów jeśli chodzi o spanie bo juz też od dłuższego czasu przesypia noce:tak:ba nawet jednej to nie chciała spać z nimi w łóżku bo się niewysypiała dopiero jak sama spała w łóżeczku dobre co:-Dno trudno nasze kochane dzieciaczki wkońcu będą spać całe noce i tego się doczekamy:tak:

Również życze miłego popołudnia:-)

Do góry