reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam....i pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie.

Dziękuje Wam dziewczynki za pocieszenia!!! Nigdy nie myślałam że może mnie coś takiego spotkać...a jednak :-( nie znane są wyroki Boskie...chociaż w tym przypadku powinniśmy Bogu dziękować, bo dzidzia byłaby bardzo chora, jednak ja jeszcze nie potrafię....za wcześnie....moje serce wciąż cierpi....i pyta DLACZEGO?! :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Paula, na wszystko trzeba czasu...Teraz Ty tez go potrzebujesz aby sie z tym cierpieniem pogodzic...Ale bedzie dobrze, i za jakis czas ponowisz znowu staranka o zdrowiutka fasolke. Tulimy Cie mocno!!!

Paula kochana sttrasznie mi przykro:-(wiadomo czemu tak sie stalo??W ktorym tyg ciaza obumarla??cos Ci powiedzieli??

Ja narazie zmykam. Musze umyc wloski i wyciagnac Macia na spacerek-mysle, ze nie bedzie stawial oporow :)
A dzisiaj zauwazylam, ze on teskni za swoja opiekunka Basia-musze umowic sie z nia na weekend na kawke :)

WITAM SIĘ I JA:-)
Ach a mój synek dał mi koncert o 2 w nocy i tak do 3.20:-(bo pił mleczko i już wypił i zaczął przez to ryczeć a zarazem wrzeszczeć aż czerwony się robił i jak mu na nowo zrobiłam mleczko to już dupa ani mówić ani przytulić poprostu szalał w szał wpadł i on mi tak robi od czasu do czasu ja już nie wiem co ja mam robi ć dlaczego on tak robi myślałąm że to przez ząbki ale teraz już sama nie wiem
ANUFIFI mam pytanie bo nasze synusie są w podobnym wieku czy twój przesypia noce czy też tak cvzasem się zachowuje w nocy:confused:widze że też potrafi bo chce iść na dwór bawić się co tez mam czasem tak ale z ubraniem bo za cholere nie chce się dać ubrać pampersa itd.ja za nim biegam jak głupia:baffled:

i ja dorzucę jeszcze garśc ogromnych GRATULACJI :tak:

dziękuje:-)

Bershka chyba masz racje...wiesz co ja juz sie martwie ile dostane kasy na maciezynskim,jak sobie damy rade jak nie pojde do pracy po maciezynskim bo przeciez ja niechce takiego malego bobaska zostawiac samego z kims...a mamy kredyt i trzeba za cos zyc:-(moj m mowi zebym sie nie martwila ale ja jakos nie umiem.. trudno jak juz nie bedzie dla mnie pracy w tej firmie jakos to przezyje nie wiazalam z nia swojej calej przyszlosci...no zobaczymy!!

kochana u mnie tylko M pracuje i tak było od początku co też czasem było gorzej ale daliśmy rade teraz jest fajnie no ale wiecie dzidzia druga w brzusiu a ja i tak zostaje w domu i tez wiem że damy rade:tak:trzeba myśleć pozytywnie nie załąmywać się nie na tym kończy się świat kochana głowa do góry i do przodu:tak:

Witam....i pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie.

Dziękuje Wam dziewczynki za pocieszenia!!! Nigdy nie myślałam że może mnie coś takiego spotkać...a jednak :-( nie znane są wyroki Boskie...chociaż w tym przypadku powinniśmy Bogu dziękować, bo dzidzia byłaby bardzo chora, jednak ja jeszcze nie potrafię....za wcześnie....moje serce wciąż cierpi....i pyta DLACZEGO?!

witam cię kochana nie smuć sie będzie dobrze zobaczysz taka wola Boża i nawet może i lepiej bo jak piszesz dzidzia chora by się urodziła to lepiej i tu nawet dla dziecka że tak się stało:tak:

Patrysia mój Tomus jak jest zdrowy i wszystko jest ok to kapiel po 19 i międzu 20-21 do łózia no i zawsze budzi sie raz ok 1-2 ....dostaje pić lub( niestety czasem ) jedzonko i zasypia juz do rana ....choc ostatnie tygodnie nad ranem sie przebudza ale nie schodze do niego bo sam zasypia jeszcze i juz spi do 8 gdzieś .

Tylko u mnie jest zasad ze zawsze o tej 19 jesteśmy w domu i dzieci chodza o swojej porze spać. Tak planujemy wieczory zeby to było pewne. Nie ma zasypiania w samochodzie , w drodze poworotnej , i nie ma mozliwości spania bez kąpania, to jest zasada i złamaliśmy ja może 2 razy przy Tomusiu .
Z ubieraniem taz jest koszmar i da sie tylko na przewijaku , gdybym chciała to zrobic na łózku to wręcz niewykonalne bo ucieka :):) łobuzek.

Paula kochana sttrasznie mi przykro:-(wiadomo czemu tak sie stalo??W ktorym tyg ciaza obumarla??cos Ci powiedzieli??

Gosiu najprawdopodobniej to toksoplazmoza była tego przyczyną :-( na wypisie ze szpitala napisali tylko ciąża obumarła 12 tydzień :-(

Dziękuje Wam dziewczynki...wiem że będzie dobrze....musi być....już nie mogę się doczekać kiedy będziemy mogli zacząć się starać....ale najważniejsze teraz to muszę wyleczyć się z toksoplazmozy!!!!

Staram się żyć normalnie i dzięki Kacperkowi nie mam za dużo czasu na myślenie, ale jednak przychodzą jeszcze chwile kiedy jest mi bardzo ciężko :-(

Gosiu ja smaruje Fissanem ale to cholerstwo jest takie tłuste :no: pomaga bo pomaga ale ja czuje dyskomfort po tym smarowaniu. W pierwszej ciązy używałam mustelle i nie miałam rozstępów i nie była tłusta. Muszę sobie ją kupić znowu.

W londynie byłam w 2 m-cu

Paula piszę już ktoryś raz do Ciebie i marzę co napisałam, napisze tylko, że nie wiem jak mozesz się teraz czuć ale bądź dzielna i trzymaj się Słonko

Ostatnia edycja:
reklama
Patrysia mój Tomus jak jest zdrowy i wszystko jest ok to kapiel po 19 i międzu 20-21 do łózia no i zawsze budzi sie raz ok 1-2 ....dostaje pić lub( niestety czasem ) jedzonko i zasypia juz do rana ....choc ostatnie tygodnie nad ranem sie przebudza ale nie schodze do niego bo sam zasypia jeszcze i juz spi do 8 gdzieś .

Tylko u mnie jest zasad ze zawsze o tej 19 jesteśmy w domu i dzieci chodza o swojej porze spać. Tak planujemy wieczory zeby to było pewne. Nie ma zasypiania w samochodzie , w drodze poworotnej , i nie ma mozliwości spania bez kąpania, to jest zasada i złamaliśmy ja może 2 razy przy Tomusiu .
Z ubieraniem taz jest koszmar i da sie tylko na przewijaku , gdybym chciała to zrobic na łózku to wręcz niewykonalne bo ucieka :):) łobuzek.

także u mnie kąpanie 19 i jak nie spi na dniu to odrazu lub tak o 20.00 idzie spać i jest ok pośpi sobie nawet do tej jak u ciebie 1 no ale budzi się i potem o 3 i potem 5-6 i wiedy to juz wstaje 8 lub 8.30 no ale to są super noce bo kurka czasem jest tak że nawet jak robie żeby nie spał to zaśnie na dniu i wtedy klops zasypia 23-23.30 i budzi sie tak jak pisałam hmm tylko wiesz jest to że tak co 3 dzień te napady swoje takie ma a ja jestem wtedy bezsilna bo nie wiem co mam zrobić bo rzuca sie a ja nie mogę patrzeć jak tak płacze:-(

Gosiu najprawdopodobniej to toksoplazmoza była tego przyczyną :-( na wypisie ze szpitala napisali tylko ciąża obumarła 12 tydzień :-(

Dziękuje Wam dziewczynki...wiem że będzie dobrze....musi być....już nie mogę się doczekać kiedy będziemy mogli zacząć się starać....ale najważniejsze teraz to muszę wyleczyć się z toksoplazmozy!!!!

Staram się żyć normalnie i dzięki Kacperkowi nie mam za dużo czasu na myślenie, ale jednak przychodzą jeszcze chwile kiedy jest mi bardzo ciężko :-(

o jejku no tak toksoplazmoza to jest tak że u niektórych antybiotyki i dzidzia rodzi się zdrowa i w swoim terminie a u niektórych jak u ciebie nasza PAULO :-(wylecz toksoplazmoze i staranka zaczniecie i zaowocujecie i zdrowo ciąże przejdziecie bez tego chorubska:tak:kochana dobrze że w 12 tygodniu odeszłą dzidzia a nie np. w 20 gdzie już zaczyna się czuć ruchy czym mniej kontaktu z maleństqwem tym lepiej znieść rozstanie kochana trzymaj się mocno:tak:

Do góry