reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

agnieszko ja mam 4 ciaze i nie mam takich objawow,i wczesniej tez nie mialam.nie mam pojecia czemu tak jest,jezeli masz lekarstwa to powinno byc lepiej..byle do jutra i bedziesz spokojniejsza jak lekarz cie przebada...ja mam na 25 sierpnia termin a ty o ile pamietam na 15 tylko 9 dnie wczesniej..ja nie mam prawie wcale brzuszka a ty agnieszko..

reklama
Ja Kochane się witam:tak:
Jestem padnięta, od samego rana u Filipka a potem u lekarza załatwiac zaświadczenie bo potrzebne mi by złozyc dokumenty na wymarzone stanowisko pracy:-D Jeszcze oczywiście nic nie załatwiłam bo za późno przyszłam..eh..
Jutro mojego M wyśle do południa to mi zalatwi.
Przepraszam,że nie odpisuję każdej no ale nie dam rady.
Do mojego M przyszedł kolega i sobie siedzą i gadają:)
DObrze.. może jednak przeczytam kilka stron by byc na bieżąco:-p
Aj a u mnie 11dc a my jeszcze nie fikaliśmy... tak jakoś, a to goscie a to to, a to tamto...eh, muszę dziś mojego M przycisnąc bo potem to dupa zbita.

kiki ja przed ciazą wazyłam 47kg przy zwroscie 172cm jestem strasznie szczuupła .....
teraz waze 55kg, brzusio juz tez mam pokazny...
ja mam tak cienka skore ze jak mi sie dzidzia prezy to bez problemu umiem okreslic gdzie jest głowka nózki itd... moze to jest przyczyna ze jestem taka chuda...
niewiem boje sie jutra ale chce juz wiedziec co sie dzieje...
pozdrawiam

AGNIESZKA nie stresuj sie bo przez to tylko mogą się pogłębiać te skurcze(jesli to s ą skurcze ale tak to nazwie ok)bedzie dobrze dzidzia kopie i to jest najważniejsze:tak:

kiki ja przed ciazą wazyłam 47kg przy zwroscie 172cm jestem strasznie szczuupła .....
teraz waze 55kg, brzusio juz tez mam pokazny...
ja mam tak cienka skore ze jak mi sie dzidzia prezy to bez problemu umiem okreslic gdzie jest głowka nózki itd... moze to jest przyczyna ze jestem taka chuda...
niewiem boje sie jutra ale chce juz wiedziec co sie dzieje...
pozdrawiam

Bedzie dobrze Kochana, trzymam kciuki:tak:
Daj znac jak wrócisz od lekarza:tak:

Piękna pogoda Jarzębinko,prawda :-)

a ja byłam w Twoich terenach na majówce ;-) w Podlesiu za Poznaniem, niedaleko Murowanej Gośliny, pięknie tam :tak::tak::tak:

jak zdecydowalismy sie na zakup własnego M, to właśnie w Podlesiu chcielismy kupic chatke, ale nie wyszło, bo i troszke za dalego na codzienne dojazdy do Poznnaia, ale faktycznie okolica wspaniała ...... :tak:

Kochane to mój test nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam aż się popłakałam nie mogę uwierzyć że się udało:-D

i ja dorzucę jeszcze garśc ogromnych GRATULACJI :tak:

a mnie sie dzisiaj śniło że zobaczyłam dwie kreski na teście....czy to znaczy ze sie nie spełni??:(

wyśnione, wymarzone... więc sie spełni, czego oczywiście życze :tak:

Gosia, co do obliczania macierzynskiego to nie mam pojęcia, ale chyba biora jakąś średnia za ostatni rok przepracowany :tak: a co do wychowawczego, to zależy jakie masz dochody, jeżeli masz teraz rodzinne, czyli Wasze dochody nie przekraczaja tych 507 zł ( bodajże) to masz szanse na zasiłek wychowawczy chyba w wysokości ok. 400 zł na miesiąc + rodzinne w wysokości 48 zł na dziecko ... czyli zależy wszystko od dochodów .......... ( tak mi sie przynajmniej wydaje )

pozdrawiam WAS wieczornie i życze spokojnej nocki ...... i witam nowe koleżanki marzące o II kreseczkach i życze oczywiście sukcesu II kreseczek .....:tak::-D:tak:

Witam się Kochane i od razu się chwalę małym postępem :-)

w sprawie usypiania oczywiscie :-D bo to nie spędza mi snu z powiek

Zrobiliśmy razem z juniorem popołudniu kolorową tubę, do której wróżka ;-)
będzie mogła wrzucać prezenty po wyspanej samodzielnie nocce przez synka. Olis pokolorował tubę, narysował domek dla wróżki etc, po czym o dziwo położył się spać w sowim łozeczku. Dodam, że synek cały czas musiał mnie przy zasypianiu trzymać za rękę bo inaczej nie zasnął. Teraz modliłam się, żeby sobie o tym nie przypomniał. Przeczytałam mu bajkę, zgasiłam światło dałam misia do tulenia i po godzinie :szok: zasnął. Cały czas się pytał kiedy wróżka przyleci :-) Nie wiem jak to będzie z wytrwałoscią do ranka ale i tak jestem z niego i siebie dumna. Oli spróbuj ta metodę moze i Tobie pomoże i nie pamiętam która z dziewczyn też miała taki problem, chyba Patrysia ;-)

Napiszę rankiem jaki był efekt, aż się boję :shocked2::sorry2:

Kiki co do tych wyprysków to nie są zabobony, sam mi lekarz mówił, ze kobiety które mają dziewczynki mają jakieś nasilenie hormonów czy jakoś tak i dlatego tak się dzieje ale sa i też wyjątki jak np nasza Gosia :-)

Agnieszka spieszę z odpowiedzią. Mam takie same skurcze jak Ty. Czuję je już wszędzie np w sklepie.Kiedyś tylko wdomu jak odpoczywałam. Dzisiaj przy kasie macałąm się po brzuchu :-D ale faktycznie był twardy jak kamień i czułam taki dziwny tępy ból przy tym. Musze chyba zakupić no-spę. Agnieszka robiłaś już tą krzywą cukrową ? Ja muszę w tym tygodniu :dry:

Beti, Paula odezwijcie się

Ostatnia edycja:
hej laseczki dzis sloneczko swieci i jest supper:-)
Kiki jako kolejna dala mi nadzieje na chlopca jako ze w 3ciazach tez miala wypryski:-)Kiki widzialam zdjecia na naszej klasie wygladasz rewelacyjnie:-)cera bez zadnej krostki tylko pozazdroscic:-)No i kochana Bershka tez wierzy ze bede miec synka abyscie mialy racje:-)

A powiem Wam dziewczyny ze ja przy corce mialam duzo lepsza cere niz teraz!!

Agnieszka12 nie denerwuj sie napewno bedzie dobrze!!Aga Ty mieszkasz w polsce??

Bershka jak noc synka minela??spal sam??

Jarzebinko dziekuje za objasnienie!!Napewno nie kwalifikuje sie na zasilek wychowawczy:-(

Dziewczyny a ja mam dylemat bo w czwartek mialam Leciec do Londynu,ale nie wiem czy leciec a bo jak sie zle poczuje to co wtedy??Z drugiej strony maz,Maja i znajomi z Londynu nalegaja zebysmy przyjechali i jestem w kropce:-(doradzcie!!

Czesc dziewczynki

mam do was pytanie a najlepiej do Tych ktore sa mniejwiecej w tym samym tygodniu co ja KIKI, Bersha, okruszynka macie twardnienia brzucha bo mi dosc czesto sie zdarzaja wczoraj naliczyłam nawet 18razy na dzien a wsumie cały czas lezałam i zastanawiam sie czy to twardnienia czy dzidzia sie tak napina..... bo wiecie chodzi mi o takie stwardnienie brzucha ze robi sie jak piłka twardy....
strasznie sie boje bo mam juz leki przeciw skorcza biore je a nadal to paskudztwo jest.... dzzwonilam do lekarza powiedzial ze po tych lekach niepowinnam miec juz tego i ze mam jutro przyjechac zrobia mi ktg, tak sie boje.....
napiszcie cos bo do jutra niewytrzymam...

Witam dziewczynki

Agnieszka nie wiem co Ci powiedzieć z tym twardnieniem bo ja w pierwszej ciazy dostałam takie leki jak Ty ale to był 29 tc ja nie czułam ruchów i pojechałam do szpitala i pani stwiedziła że skraca sie szyjka dali mi te leki tydzien leżałam w szpitalu potem kazali brac leki w domu i wszystko juz było ok. Teraz czasem czuje jakies twardnienia ale rzadko własnie wtedy kiedy sie przeforsuję albo zdenerwuje wtedy biorę nospę kłade sie i przechodzi.Jak wrócisz od lekarza z ktg to koniecznie sie odezwij ale napewno wszystko bedzie ok. :-):-):-)

reklama
Cześć dziewuszki:)
u nas dzisiaj pochmurno
Mój Tomek jak mmozna było przewidziec chory....od kilku dni nie da siee do domu go zapędzic deszcz wichura on musi na polu byc i taki efekt ....wczoraj tak plakał ze chce na pole ( a burza była) ze az sie zaniósł i zasnal z tego wszystkiego bez kolacji...no masakra poporstu ...jak nie będzie pogody to nie wiem co ja zrobie ;(

Bershka ....czekam na relacje...

Do góry