reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pyszczek to masz tak samo jak ja to usg..no widzisz skoro masz ladna cere to bedzie chlopak jak nic:-)ja jednak obstawiam ze bede miec babeczke:-)chodz chlopca chce hehe
A ja sie zapinam jeszcze w spodnie chodz czasami ciasno jest hehe:-)

reklama
GIEOSKA ty masz tak jak ja że np.jak ja mam synka to nawet jak nie byłam bądz jeszcze nie jestem w ciąży to juz obstawiam że będzie chłopak,a pewnie dlatego bo niechcemy sie rozczarować jak tak bedzie że jednak ten chłopak bo mi jakoś dziwnie uwierzyć że jednak uda sie dziewczynke:sorry2:

Patrysia heheh no tak się własnie mówi jak napisałaś że dobrze w ciązy wygląda się z chłopcami, a z dziewczynkami gorzej. U mnie w rodzinie też to się raczej sprawdzało, chociaz nie ma reguły :sorry2:

Oki wracam do swoich zajęć, bo znowu się zasiedzę z Wami i nie zdążę zrobić tego co zaplanowałam :-D

Buziaki!

Aha, Gosia czy Twoja ginka coś wspominała Tobie że już zaczęłaś II trymestr? Ja się dziwię, bo mój gin jakos to inaczej liczy. Już mi kilka razy mówił coś takiego np. "Do końca I trymestru czyli do 16go tygodnia..." lub " Już niedługo Pani skończy I trymestr, po 16 tygodniu odstawiamy leki.." itd. Czy lekarze mają jakiś inny system liczenia? Ja myślałam że ciąża dzieli się na 3 trymestry po 3 miesiące każdy, a on mi tu mówi że po 16tym tygodniu zaczyna się II trymestr :szok::sorry2: heh

Patrysia heheh no tak się własnie mówi jak napisałaś że dobrze w ciązy wygląda się z chłopcami, a z dziewczynkami gorzej. U mnie w rodzinie też to się raczej sprawdzało, chociaz nie ma reguły :sorry2:

Aha, Gosia czy Twoja ginka coś wspominała Tobie że już zaczęłaś II trymestr? Ja się dziwię, bo mój gin jakos to inaczej liczy. Już mi kilka razy mówił coś takiego np. "Do końca I trymestru czyli do 16go tygodnia..." lub " Już niedługo Pani skończy I trymestr, po 16 tygodniu odstawiamy leki.." itd. Czy lekarze mają jakiś inny system liczenia? Ja myślałam że ciąża dzieli się na 3 trymestry po 3 miesiące każdy, a on mi tu mówi że po 16tym tygodniu zaczyna się II trymestr :szok::sorry2: heh

zobaczymy jak to nam będzie bo jeśli chodzi o chłopca to mi sie sprawdziło :tak:a co do trymestru to ja uważam tak samo jak ty hmm 16 tydzień to w sumie juz drugi trymestr:confused2:

Pyszczek nie mi nic lekarka nie mowila ale jest tak jak Ty piszesz ze ciaza dzieli sie na 3etapy po 12tyg zaczyna sie drugi trymestr:-)nie wiem czemu Ci tak lekarz powiedzial??

Pyszczek milego dnia i wpadaj do nas czescie:-)buziaki

Ja juz obleciałam domek rano:tak:zawsze tak robie aby juz mieć z głowy;-)obiadek włąśnie też zjedliśmy i teraz relaks:-)

A ja kupiłam sobie takie fajne spodnie ciążowe bez pasa ciążowego tylko z takimi wsawkami po bokach i są super :tak: zresztą mi nie przeszkadzają spodnie ciążowe, bo lubię wygodę i nie lubie jak mnie coś pije. Mam też takie zakladane na brzuszek i wtedy mi tak ładnie brzuszek eksponuje :-) a ja lubię sie po nim głaskać :tak:

ja zauważyłam że w ciązy wyskakuje mi więcej syfków niż wcześniej a w poprzedniej ciąży nie miałam, no ale nie ma się czym sugerować...w sumie to ja już sama nie wiem co bym chciała mieć....zawsze chciałam mieć córeczkę ale teraz to sie jakoś boje, dla synka to wszystko mam, ubrania, zabawki a dla córeczki to bede musiała kupować....a jak będzie większa to będzie chciała mieć te wszystkie lale, wózki, przwijaki :szok: rany tyle tego jest.... że czasem myśle czy nie lepszy byłby drugi chłopiec ;-)

reklama
Do góry