reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam

Czarodziejko dziękuję za podpowiedź co do wyprawki, posprawdzam trochę na necie. Wiesz do szpitala też ale głownie chodzi mi o wyprawkę do domu :zawstydzona/y:;-)

Kiki i Anufifi fajnie, ze wpadłyście

witaj też Kinga po długiej nieobecności

Paula mnie już ten brzuch widać ale dopiero wczoraj kupiłam sobie typowo spodnie ciążowe :zawstydzona/y: z serii H&M MAMA. Kupiłam długi dżinsy i rybaczki dżinsowe, dwie bluzki ciążowe i torbę przez brzuch na wyjscia i 450 zł nie moje :szok::no: no ale za to wygodnie mi się dzisiaj w pracy siedzi i malutkiego czuję idelanie. Ma więcej miejsca na fikanie :-D:-)

Agniesiak a mnie siępodobało to Twoje zdjecie z M w avatarku :tak::tak::tak:

Wczoraj spędziłam miłe popołudnie z M i synkiem na podglądaniu naszej przyszłej działki budowlanej :-) ech..okolica piękna, zalesiona, z ulicami asfaltowymi i pięnymi nowymi budynkami. Rozmarzyliśmy się, nawet w drodze do domu obmyślaliśmy plan domku :-D:-D:-D takie znas waryjoty :zawstydzona/y::rofl2:

od września mieszkamy w nowym mieszkanku i chcemy się nim jeszcze długo nacieszyć, bo czekaliśmy na ten blok 2 lata zanim go wybudowali. Zakup działki to taka inwestycja i lokata kasy, a moze kiedyś M postawi mi tam domek :-D:-D:-D

obmyśliłam sobie plan na moje L4
mam te durne egzaminy na uczelni w czerwcu a mam ich aż 6 i tysiac zaliczeń więc muszę mieć wolne na naukę. między innymi :zawstydzona/y:;-) więc w maju chciałabym wziąść 3 tyg wrócić na m-c do pracy w czerwcu, pozamykać swoje sprawy i iść spokojnie na zwolnienie do porodu.
Wczoraj miałam zresztą rozmowę z moim naczelnym i pytał się czy chce wracać po macierzyńśkim do pracy. Powiedziałam, ze jeżeli dostane te same warunki jak do tej pory to wracam :-) powiedział, ze mam się o to nie martwić. Ale wiecie same, zostawić takiego maluszka 6 m-cznego w domu to serce krwawi. Nie wiem jak to bedzie z moim powrotem do pracy ale póki co nie palę sobie mostów za sobą.

Chciałam Wam wczoraj zrobić zdjęcie brzuchola ale niestety baterie mi padły w aparacie. Szukałam nawet jakiś alkaicznych w zabawkach małego :rofl2::-) ale nie chciay zadziałać aparacie f. Dzisiaj po pracy kupię i pstryknę jakieś zdjątko.

Ech.. się rozpisałam :eek:

Milego dziona !!!!

reklama
witaj Bershka a ile dalas w h&m za dzinsy i rybaczki ciazowe??

Ja tez odebralam mieszkanie tydzien temu ktore sie 2lata budowalo i tez chce sie nim troche nacieszyc...moj m kiedys tez kupil dzialke ale ona daleko od wrocka jest a ja jakos sobie nie wyobrazam zycia poza miastem:-)

Paula wiem wiem:-)

Aga dzieki za objasnienie gdzie te averteki sa a takiej dziewczynki jak Ty masz nie ma..skad ja masz??
Z własnego komputera:tak::-D
Możesz wrzucic nawet swoje zdjęcie z kompa. Zaznaczasz kropkę przy swoim dotychczasowym awatarku by nie pokazywano go a potem tylko klikasz na "przeglądaj" niżej niż te avatarki i wybierasz od siebie z dysku to co chcesz:tak:

Bershka dobry plan ułożyłaś sobie :tak::tak::tak: a działeczka to dobra inwestycja i zawsze to trochę bliżej spełnienia marzeń o domku :-)
Gratuluję udanych zakupów! ciuszki ciążowe niestety są strasznie drogie :-(dlatego ja kupuję przeważnie używane :tak:
jutro bez zdjęcia nam się nie pokazuj ;-);-);-) hehehe....żartuję oczywiście :tak:

Agniesiak mi też sie bardzo podobało to Twoje zdjęcie z M w avatarku :tak:

Czesc Kobietki!!!
Dawno u Was nie bylam, bo od soboty ciagle jestem w robocie, a z rana robie wyniki krwi. W poniedzialek bylam robic morfologie, mocz. W koncu nie wiem, czy wr tez mialam na skierowaniu. Zaplacilam za grupe krwi i musialam isc 2x na klucie. Toxo nie chcieli mi zrobic wiec poszlam do innego laboratorium i tam zrobili. Wyniki mam miec jutro do odebrania u lekarza(oprocz toxo i grupy). Kurcze, mam nadzieje, ze wr tez mi zrobili, bo klucia mam narazie dosc. Jutro mam wole, wiec ide do lekarza i nareszcie bede miec karte ciazy:-), a w sobote wybiore sie na usg jak uda mi sie dostac:szok:. Na zwolnienie jednak planuje isc dopiero w maju, bo inaczej przepadnie mi moja premia marcowa(a to prawie podwojna pensja). Ciekawe, czy jak pojde do learza 30 kwietnia to bedzie mogl wypisac mi zwolnienie od 1go maja? To swieto. A od 2go? To sobota....Najwyzej pojde 5go.
Co do samopoczucia to ogolnie jest ok, ale z rana i czesto wieczorem brzusio mis ie napreza od srodka. Wczoraj moja mama mnie nastraszyla. Powiedziala, ze takie napiecia to sa skurcze, i ze ona na to w trzeciej ciazy lezala w szpitalu ostatnie 2 miesiace:szok:i ze mam isc do lekarza bo to zle, ze tak mam. Ja biore nospe, wiiec chyba bedzie ok.
Co do brzusia to zaokraglil sie troche, spodnie ledwie zapinam(z Maciem tez tak nie mialam)ale jeszcze nie nosze ciazowych ubran. Ale musze sobie cos sprawic:tak:Moja mama tez mi kupila juz jaks bluzeczke:-D

Pozdrawiam Was wsyzstkie i dobrego dnia zycze! Ja na 13ta do pracy, znow....
Buziaki!!!

Gosia za długie dżinsy dałam 178 zł a za rybaczki dżinsowe 128 zł

Paula sa drogie ale ja będę je użytkować 3-4 m-ce i sprzedam na allegro. Mam nadzieję, ze choć połowę odzyskam.

Gosiu a ja mam stamtąd też około 20 km do miasta ale ja sobie wyobrażam akurat żyć z dala od zgiełku ;-)

Agniesiak wstawiaj to zdjecie !!!!!! :-D;-)

Ja tez odebralam mieszkanie tydzien temu ktore sie 2lata budowalo i tez chce sie nim troche nacieszyc...moj m kiedys tez kupil dzialke ale ona daleko od wrocka jest a ja jakos sobie nie wyobrazam zycia poza miastem:-)

ja za to nie wyobrażam sobie życia w mieście :-)

Royanna fajnie że sie odezwałaś :-) trzymam kciuki za dobre wyniki i koniecznie napisz jak było na usg jeśli pójdziesz :tak: Jesli bierzesz nospe to wszystko jest wporządku :tak: mama niepotrzebnie Cie stresuje...

reklama
BERSHKA ja tak samo z M planujemy :-Djak nie teraz to za rok lub za kilka lat te plany się przydadza i wtedy tylko się robi a nie myśli;-):tak:np.z naszą łazienką i kuchnią planowaliśmy planowaliśmy i się przydało i teraz tylko robimy:tak::-)
GIEOSKA ty sie nie martw taka jedna dziewczyna była co znam ją tak troche i ona kończyła 3 miesiąc i ona nie miała brzucha i do tego jeszcze kości po bokach było widać co nie jest powiedziane że musisz:tak:jesteś szczupłą dziewczyną co widocznie się tak odrazu niezaokrąglasz;-)a jak przyjdzie czas to wystrzeli nawet niebędziesz wiedzieć kiedy to tak:tak:

Do góry