reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam

Bardzo bym prosila o wyjasnienie .

Bóle okolo owulacyjne ,śluz rozciągliwy to znaczy ze juz w tym dniu wystapi owulacja czy za pare dni , mamy juz z mezem synka i chcieli bysmy druga dziewczynke ( oczywiscie wazne jest aby zdrowe a nie plec) ale jesli mozna sie starac dlaczego nie ;-). Prosze poradzcie cos w tej kwesti :)

witam Was serdecznie w przedświatecznym wirze przygotowań, między porządkami a pieczeniem bab wielkanocnych ......... :tak::-D:tak:

a tak naprawdę własnie po 3 dniach leniuchowania w domku ( byłam troszke przeziębiona) wróciłam dzis do pracy i nadrabiam zaległości, bo w domku faktycznie odpoczywałam, z lekturką na fotelika na słonecznym balkoniku :tak::-D:tak: a przygotowania do świat, chociaż to nasze pierwsze świeta spędzone tylko w naszym gronie we własnym M, odeszły na plan dlaszy i jakos to będzie :tak::-D:tak:

Anuffi... przytulam :tak::tak::tak::tak: i " jutro będzie lepiej, wstanie nowy dzień "

a wszystkie Was serdecznie pozdrawiam i życze przyjemnego popołudnia :tak: a ja oczywiście zamiast w końcu zabrac sie za porządki ide dzisiaj z sąsiadami rozpocząć sezon grilowy, a co :tak::-D:tak:

Bóle okolo owulacyjne ,śluz rozciągliwy to znaczy ze juz w tym dniu wystapi owulacja czy za pare dni , mamy juz z mezem synka i chcieli bysmy druga dziewczynke ( oczywiscie wazne jest aby zdrowe a nie plec) ale jesli mozna sie starac dlaczego nie ;-). Prosze poradzcie cos w tej kwesti :)

to jest chyba indywidualna sprawa każdej kobiety: może się okazać, że ból owulacyjny = owulacja w danym dniu albo ból owulacyjny poprzedza owulację o dzień lub dwa ....... :-p

Witam i ja :)))
Ada- jarzębinka ma rację z tym bólem owulacyjnym,
U mnie taki ból pojawia sie na kilka dni przed owulką a wiem ze są kobiety ktore czują go danego dnia.

Jarzębinko- sezon grillowy to jest to :))))))
A tak w ogole kiedy idziesz na Usg? Wiadomo juz czy to synek czy coreczka w brzuszku mieszka? :))))

Anufifi- brak mi słów......dlaczego to cholerstwo znowu się zrobilo....?:angry::angry::angry:Ehhhhhh
Bardzo Cię przytulam moja Kochana...i nie łam się..mimo tych trudnosci nie poddawaj się.!!!! Nawet nie wiesz jak bardzo zycze Ci fasoleczki!!!!!Bede w okresie Swiat myslala o Tobie :)

Aniu- super ze znalazlas chwilkę by zajrzec..smutno tu bez ciebie...i wielki szacun ze mimo tylu zmian i tylu zajęc ty ogarniasz temat :)) Ucaluj Aniczke pewnie jest juz taka słodka:)

A czy nasza Sylwia to jeszcze czasem zaglada?

Witam po długiej przerwie :zawstydzona/y::-)

Anufifi bardzo mi przykro :-(przykro usłyszeć takie złe wiadomości ale jeszcze nie jest nic przesądzone, zawsze jeszcze jest nadzieja i wiara że sie uda :tak:
a co z tym torbielem? bedziesz go leczyć czy usuwać operacyjnie?
wierze że jeszcze kiedyś będziesz miała córeczkę tylko nie możesz sie poddać :tak:
będzie dobrze :tak:przytulam Cię bardzo mocno!

Dziękuje Wam dziewczynki za pocieszenie w sprawie toksoplazmozy :tak:i przepraszam że nic nie pisałam ale tak sie tym podłamałam że postanowiłam troche od tego odpocząć (za dużo sie naczytałam w necie).

Teraz już jestem trochę spokojniejsza.....

w poniedziałek byłam w przychodni chorób zakaźnych w W-wie u lekarza i on od razu przepisał mi antybiotyk narazie na 20 dni oraz zlecił mi ponowne badania, następną wizyte mam 20 kwietnia i modlę się żeby sie okazało że nic nie zagraża mojej dzidzi.

we wtorek byliśmy razem z mężem na pierwszym usg :-) poszłam prywatnie bo od ginki mam dopiero na początek maja, a musiałam wiedzieć czy wszystko jest wporządku....widzieliśmy naszą 18mm fasolkę i bijące serduszko :-) lekarz powiedział że jak na ten okres ciąży to wszystko jest wporządku :-) z usg wyszło że jest to 8 tydzień i 3 dni (we wtorek) i termin na 14 listopada :happy:
teraz jestem już spokojniejsza bo wiem że nasza dzidzia ma sie dobrze :tak::-)

w święta mamy powiedzieć Kacperkowi i najbliższej rodzinie :tak:

właśnie święta tuż tuż....a ja przez ten tydzień robie porządki...naszczęście w kuchni nic nie musze szykować bo w pierwszy dzień świąt idziemy do moich rodziców a w drugi jedziemy do mojej babci....

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco!!!!! :-)

Jarzębinko- sezon grillowy to jest to :))))))
A tak w ogole kiedy idziesz na Usg? Wiadomo juz czy to synek czy coreczka w brzuszku mieszka? :))))

i sezon grilowy otwary... mały tak sie wyszalał, że padł odrazu po przyjćiu do domku, dobrze, że zdążyłam go opłukać, bo by dzisiaj wstyd było w przedszkolu ...... :tak::-D:tak: a kolejne USG dopiero 27 kiwetnia, ale już wiek ciązy powinien pozwolić na poznanie płci ...... :tak:

a i moge sie pochwalić,że od wczoraj jeżdzę autkiem, dopiero pomalutku się rozkręcam i tylko z M, ale dzisiaj już sama wracam do domku ...... :tak:

miłego dzionka i znowu słonecznego oczywiście ..... :cool2::cool2::cool2:

reklama
:-)Witam dziewczynki !!!
Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych
pełnych wiary nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół
oraz wesołego "Alleluja".
Najlepsze Życzenia Dla Was i Waszych Rodzin.
Już pewnie nie bedę zaglądać przed Świetami bo wir swiątecznych przygotowań w toku ale pozdrawiam Was serdecznie.:-):-):-)

Do góry