reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pyszczek niestety taki już nasz los. Jak sie ma dzieci to człowiek już się chyba będzie martwił zawsze. Poczynając od ciąży, póżniej niestety cały czas jakieś problemy bo niestety zycie to nie bajka i nikt nie obieca że cały czas będzie kolorowo. Ale z drugiej srony jaki sens zycia bez dzieci???????????żaden.
Ja nie miałam zaleceń do leżenia przy krwiaczku, lekarz powiedział że leżenie nic nie pomoże , ale oczywiscie miałam ograniczyć wysiłki fizycznei zrezygnować ze współżycia, a leki miałam odstawione około 14tc. Także uwazaj na siebie a napewno wszystko bedzie ok.A co do kopniaczków to zobaczysz szybko zleci i niedługo będziesz nam opisywać jak maleśtwo szaleje w brzuszku
Patrysia fajnie ze sie dogadaliście czerwiec już tuż tuz..............mam nadzieję że szybko dołaczysz do grona zafasolkowanych.
Anufifi i Kiki czekamy na relację z wizyt z niecierpliwością.............

reklama
Patrysia no widzisz nie ma to jak szczera rozmowa! Bardzo się cieszę :-) Czerwiec już niedługo, fajnie że zgodziliście się wspólnie na ten termin rozpoczęcia staranek :)

okruszynka zgadzam się w pełni z Tobą że dzieci stanowią sens naszego życia, mój M też tak uważa, więc teraz czekamy na nasze pierwsze :-) a z tym zamartwianiem to pewnie tak będzie że już zawsze będziemy się o nie martwić jak to mamy...:sorry: Co do krwiaczka to tez mój ginek nie kazał mi leżec plackiem, tylko właśnie nie przemęczać się, uważać na siebie bardziej niż dotychczas, nie możemy na razie współżyć i mam cały czas leki. Więc mam nadzieję że to pomoże :tak: Heheh no ja myślę że wkrótce będę Wam tu opisywać kopniaczki, czas szybko leci, żebym tylko zdążyła nacieszyć się ciążą, bo potem dojdą obowiązki...ale przyjmę je z radością i czekam na nasze małe szczęście ;-):-D

PYSZCZKU- TAK JAK PISZĄ DZIEWCZYNY...TO ZROZUMIALE ZE SIE TROSKASZ O SWOJE SZCZESCIE ROSNACE W BRZUSZKU...JAK CZYTAM CO PISZESZ TO JAKBY WIDZIALA SIEBIE Z OKRESU CIĄZY :))))
I UWIERZ MI ZE NAWET JAK BEDZIESZ CZULA KOPNIACZKI TO I TAK BEDZIESZ SIE DENERWOWAC BO NIE DAJ BOZE DZIECKO USNIE I NIE BEDZIE KOPAC TO TY JUZ SIWA BEDZIESZ CZY WSZYSTKO OK......A PRZYNAJMNIEJ JA TAK MIALAM :)))) tRZEBA BYĆ DOBREJ MYŚLI I CIESZYC SIE Z KAZDEGO DNIA :))))))

witam i ja znalazlam chwilke by zagladnac do was.bylam dzisiaj u ginekologa ale malutka siedziala na tylku i nic nie bylo widac,robil wszystkie pomiary i urosla jak powinna na 21 tydzien..

bereshka ja tez mam te ruchy takie slabe,czasami dwa dni nie czuje a lekarz mowi ze jest wszystko oki..

pyszczek bedzie dobrze krwiak sie wchlonie i zobaczysz jaka bedziesz miala zdrowa sliczna dzidzie..

anufifi gdzie jestes,daj znac co i jak-tulam mocno

beti u mnie przerabane bylo z tym szpitalem ale dzieki bogu juz jest dobrze,teraz prosic boga by ataki nie wystapily do porodu,,

ptasiorek bedzie dobrze pojawi sie dzidzia w najmniej spodziewanym momencie

okruszynko u mnie tez ta ciaza kosztuje mnie sporo nerwow.ile strachu musze przejsc zawsze cos sie dzieje..prosze boga by juz byl sierpien i dzidzia juz byla na swiecie..

patrysiu fajnie ze juz od czerwca staranka o bobasa to juz tuz tuz..

Czarodziejka święta racja taki już nasz los matek martwić się bedziemy zawsze.
Pyszczek piszesz że to wasze pierwsze dzieciatko a staranka były jakos na okresloną płeć czy jest Ci wszystko jedno????

Kiki super ze wszystko ok z dzidzią mówię Ci napewno będzie dziewczynka!!!!!!! Z tego co widze to mamy bardzo zbliżone terminy porodu. Na kiedy masz konkretnie? Ja jutro kończę 20tc.Bardzo Ci wspólczuję tego szpitala i przeżyć, ale tera trzeba mieć nadzieję że ataki nie wrócą i druga połowa ciąży będzie spokojniejsza.
Pozdrawiam wszystkie i Dobrej Nocki życzę

znów porażka:-:)-(….Torbiel…nie ma szans najmniejszych w tym cyklu:no::no::no:….powiedziałam ginowi jeszcze przed monitoringiem ze to mój ostatni cykl…po… prosił żebym mu dała jeszcze jeden i żebym poświeciła jajka w sobote tak by i na mnie kapnęło ….:) ….widział ze sie załamałam to go na żarty wzieło….
widać tak ma byc……:-:)-:)-(

dziekuję dziewczyny że myslałyscie o mnie

Hej Dziewczyny!
Wpadłam tu po długiej nieobecności bo dowiedziałam sie że KIKI po 3 synach wreszcie bedzie miała królewnę!!!!! KIKI ogromne gratulacje i wiem jak się cieszysz bo sama tego doświadczyłam. Trzymam kciuki zeby mała była zdrowa i czasem nie zmieniła płći do porodu;-):rofl2::-D
A u mnie to zaczęło się dziać.....dostałam nową pracę, byłam tydzień w Warszawie na szkoleniu i od poniedziałku zaczęłam pracę. Istny meksyk, bo nie chciałam tak wcześnie iśc do pracy, ale jak sie tak szybko trafiła to nie mogłam jej puścić bo potem mogłabym nie dostac. W każdym razie od poniedziałku zapiepszam ostro i czasu nie mam już dla siebie wcale. Mam tylko nadzieje że sobie to jakos poukładam po swojemu i zacznę o normalnych godzinach wracać do domu.
Buziaki Dziewczynki i postaram się w święta wkleic jakies zdjęcia mojej królewny bo to juz spora pannica....

DZIEŃ DOBRY!!!
ANUFIFI jak mi przykro:-(możę dasz szanse sobie jeszcze,wiem że masz już tego dosyć słysząc wiadomości smutne już cię męczy i odbiera nadzieje,ale może jednak tak do skutku co,wiem że mi się łatwo gada,ale zawsze ta nutka nadzieii jest co nie można się poddawać:tak:

Dzień Dobry Dziewczynki

ANUFIFI mnie też jest bardzo przykro, rozumiem że znów bardzo sie rozczarowałaś ale moze warto posłuchac lekarza i spróbować jeszcze jeden cykl???Przemyśl sobie może warto spróbować a nóż widelec moze tak Ci jest pisane że to ma być ten cykl!!!!!!!!!!

reklama
hej!!

Aniu bardzo mi przykro ze zle wiesci lekarz Ci przekazal...a nie mozecie pare mcy odczekac Ty sie wyleczysz z torbiela i wtedy sprobowac jeszcze raz??

Patrysia super ze Twoj m zgodzil sie na dziecko tj chcialas...rozmowa to podstawa!!

Kiki napewno bedziesz miec coreczke skoro na usg wstydzila sie pokazac co ma to musi byc babeczka:-)

Pyszczek nom przydaloby sie abysmy juz zaczely sie smarowac jakimis oliwkami/balsamami dla babek ciezarnych!!Ale ja wczoraj w dwuch sklepach nie moglam znalesc tego balsamu...chyba musze isc do jakiejs hurtowni dzieciecej a przy okazji wozeczki sobie poogladam:-)nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo:p

a ja wczoraj kupilam sobie dwie bluzeczki juz na ciaze od dziewczyny z bb i dostalam dodatkowo krem perfecta mama:-)a dzis patrzylam na allegro na sukienki i sliczne sa juz dwie sobie upatrzylam:-)no i tuniki:-)maz mnie zabije jak znowu nakupuje ciuchow hehe:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

P

Do góry