reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nadrobiłam :-)

przepraszam, że nie odpisze osobno, ale dopiero wróciłam, ale się nasprzątałam przed jutrzejszym dniem,plecy mi padają :baffled:

ale powiem Wam,że mój małżonek dziś sprawił, że zaniemówiłam na całego, sprzątam sobie spokojnie, a ten do mnie dzwoni i mówi:kochanie zostałaś szczęśliwą posiadaczką autka :szok: zwariowałam, na co mój m, stwierdził, że właśnie kupił mi samochód :szok::szok:
ale jeszcze go nie widziałam :-):-):-)
to chyba po ostatniej wojnie kto zabiera samochód :-):-):-)

lece sie szorować, widze winko kupione,może chce mi sufit pokazać:-):-):-)

dobranoc kochane,do jutra :-):-):-)
buziole

reklama
Dzien Dobry:)))))
Ale u nas ładnie i slonecznie:)))))
Az chce sie zyc:tak::tak::tak::tak:
Milego dnia babeczki dla Was:))))
sloneczniki.jpg

DZIEŃ DOBRY!!!
Umnie także piękne słońce a do tego cicho nie ma tak wiatru co jest poprostu pięknie wiosennie:-D:-D
BETI super autko ja tak samo się ucieszyłam jak mój M kupił samochód ale dla nas bo ja prawka nie mam:-Dco też się nie śpiesze;-)
KIKI bądz dobrej myśli:tak:
Dzisiaj wybieramy się do mojej teściowej(jak ja to kocham:confused:)żartuje:-D:-D:-D
BUZIAKI PRZESYŁAM:happy2:

Cześć Dziewczyny..........przepraszam że mnie nie było ale moje samopoczucie tragedia..........i mój stan tragedia.........:-:)-:)-:)-:)-(

Nie czytałam co u Was bo nie mam siły.......

Wczoraj cały dzień wymiotowałam, kilka godzin spędziłam w łazience na podłodze :-( albo siedziałam albo leżałam bo cały czas mnie zrywało, a byłam sama w domu, do tego potężny ból głowy..........wzięłam paracetamol po czym zaraz go zwróciłam, potem musiałam brać drugi...

Piewszy posiłek wczoraj zjadałam około 19 wieczorem, chyba się odwodniłam bo nie miałam siły nawet z łózka wstać

A dzisiaj byłam na usg i widziałam i słyszałam serduszko - Boże co to za piękne uczucie...widziałam zawiazki rączek i nożek...

A potem gin mi mówi że mam krwiaka..........:-:)-:)-:)-:)-(

"Po stronie prawej widoczny krwiak pozakosmówkowy o wym. 16 na 8 mm."

:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Lekarz powiedział że z dzieckiem wszystko ok, że dobrze się rozwija że duże jak na ten wiek ciąży, a potem jak zobaczył tego krwiaka to powiedział że ciąża zagrożona poronieniem....................zwiększył mi dawkę luteiny, zabronił współżycia i kazał się oszczędzać.................

Całą drogę powrotną płakałam............

Dziewczyny czy to już wyrok dla mnie? Czy moje dziecko umrze??? Boże tak mi smutno, jestem załamana...................:-:)-:)-(

czesc dziewczynki:-)

kiki ale przeszłaś oby juz było wszystko ok.... ja taki atak miałam tylko raz tez byłam na pogotowiu chcieli mnie zostawić w szpuitalu ale powiedziałam ze na wlasna reke wychodze... bo jak tam weszłam to poprostu odrazu przestało mnie boleć chyba ze strachu.... kazali mi brac nospe nawet jak nieboli tylko juz niepamietam przez ile dni i pic 3 razy w tygodniu rumianek.... i tak zrobiłam i pomogło juz niemiałam tych ataków....
tulam Cie mocno dobrze ze u dzidziusia wszystko ok bo mam nadzieje ze usg CI zrobili...

Pyszczek najwazniejsze to teraz zebys sie niedenerwowała bo to napewno nie jest wskazane przy Twoim stanie pij herbatke z melisy ja duzo pije takiej herbaty.... uspokoi CIę
zastanawiam sie tylko dlaczego lekarz nie dał Ci duphastonu zamiast luteiny moj gin uwaza ze luteina i duphaston to niby to samo ale bardziej skuteczny jest napewno duphaston a on też uwazał ze u mnie jest ciąza wysokiego ryzyka i kazał brać duphaston jeszcze mi mowił ze wie ze jest drozszy od luteiny ale naprawde mam mu zaufać ze jest lepszy.... moze zadzwon do niego .... co do jego innych polecen to musisz sie juz zastosowac i mysle ze jak bedziesz sie oszczedzac to niema powodów do strachu :)))
co do bólóów głowy to też je przechodze pytałam lekarza co wtedy robic mowi ze jak boli bardzo to brać paracetamol bo napewno mniej zaszkodzi niż mocny ból...
a ktory to miesiąc, tydzięń?
uwazaj na siebie duzo odpoczywaj.... a bierzesz witaminy np. feminatal i kwas foliowy?

Beti to udanego popołudnia życze... powodzenia

PYSZCZKU nie martw sie nie stresuj się odpoczywaj dużo lekarze czasami tak straszą ale to nie znaczy że juz koniec tak nie wolno myśleć trzeba być optymista będzie dobrze:tak:moja koleżanka miała łożysko odklejone i odwrócone miała mocne skurcze na początku ciąży też dużo gadali a teraz ma śliczna córeczke Aurelcie jest śilna i zdrowa nie zamartwiaj się tak mocno chociaż wiem że łatwo się mówi, ale trzeba być dobrej myśli :tak:

A druga koleżanka miała przez cała ciąże torbiela co była cały czas zagrożona i już gadali jej że nie donosi tej ciąży a co Fabianek jest dzis z nią i ślicznie rośnie ma już 5 miesięcy,no tak trzeba słuchać lekarza co i jak ale nie zamartwiać sie na zapas przecież sam lekarz mówi że dzidzia dobrze się rozwija i tak trzeba myślec:tak:

AGNIESZKA, nasz PYSZCZEK jest pod opieką jednego z najlepszych ginekologów w Lublinie... i skolei on twierdzi, że to luteina jest lepsza od duphastonu :tak::confused: i to nie o cenę tu chodzi... bo sama wizyta, to wydatek kilku opakaowań dupka...
Także opiekę lekarską ma PYSZCZEK baardzo dobrą... jestem pewna, że jakby luteina była za słaba, to ten lekarz, by ją wymienił na inny lek...
PYSZCZKU, odpoczywaj i nie rób żadnych świątecznych porządków... :tak:

ptasiorek rozumiem tylko mam porównanie bo pierwszą ciaze lekarz uważał za niezagrożoną ale że jestem szczupła kazał brać luteine a druga teraz uważa za zagrożoną i kazał brać duphaston stąd moje pytanie.... .
co do wizyty to mnie kazda wizyta kosztuje 100zł więc uważam że niemało a u nas jest On uważany za najlepszego specjaliste w tym mieście...

reklama
jest jeszcze jedna rzecz ktoej lekarze mogą sie trzymać mam na myśli ze może mają podpisane z jakims producentem u mnie mój z duphastonu a U Was z luteiny i poprostu proponują to co im każa a tak naprawde to dwie takie same rzeczy;-)

Do góry