reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czy któraś z Was podczas ciąży miała nasiloną alergie? Mam taki katar alergiczny, że nie mogę od kilku dni normalnie funkcjonować. Przed ciążą brałam aleric i pomagało na około dobę. Może któraś z Was miała podobny problem i wie jakie leki można używać w ciąży. 😭😭
Tak miałam alergie w poprzedniej ciąży, u mnie to przypadał 3 miesiac akurat. Bralam Loratan, podobno najmniej szkodliwy, współczuję bo wiem jak to jest. Podczas karmienia synka też w okresie letnim miałam alergie i również ten loratan. Niby można wziąć leki ale wiadomo że pierwsze tygodnie... to najgorzej. Jednak gdy będzie już Ci bardzo źle... to może zaryzykuj... wiem że się męczysz, a masz jeszcze małego w domu .... pozdrawiam

Czy któraś z Was podczas ciąży miała nasiloną alergie? Mam taki katar alergiczny, że nie mogę od kilku dni normalnie funkcjonować. Przed ciążą brałam aleric i pomagało na około dobę. Może któraś z Was miała podobny problem i wie jakie leki można używać w ciąży. 😭😭
Ja teraz miałam 2 rzut. W pierwszym w marcu pomógł spray do nosa steryd i krople do oczu (recepta od alergologa). Za drugim rzutem w maju już nie pomogło i musiałam tydzień brać Claritine z zalecenia ginekologa.

Ja teraz miałam 2 rzut. W pierwszym w marcu pomógł spray do nosa steryd i krople do oczu (recepta od alergologa). Za drugim rzutem w maju już nie pomogło i musiałam tydzień brać Claritine z zalecenia ginekologa.
Dzięki dziewczyny, zapytam o te leki w poniedziałek swojej ginekolog ;) w ogóle oprócz tej alergii, nie mam żadnych innych objawów. Czuje się tak dobrze, mogę spacerować, wykonywać normalne czynności w domu i przy dziecku, mogę wszystko jeść . To jest dla mnie nowość, bo w poprzedniej ciąży od samego początku były same problemy i dolegliwości. Wiem, że to dopiero początek i te wszystkie dolegliwości mogą do mnie przyjść, ale serio czasami się zastanawiam, czy ja w tej ciąży w ogóle jestem 😱 i to mnie doprowadza do chwilowego stresu 😁

Dzięki dziewczyny, zapytam o te leki w poniedziałek swojej ginekolog ;) w ogóle oprócz tej alergii, nie mam żadnych innych objawów. Czuje się tak dobrze, mogę spacerować, wykonywać normalne czynności w domu i przy dziecku, mogę wszystko jeść . To jest dla mnie nowość, bo w poprzedniej ciąży od samego początku były same problemy i dolegliwości. Wiem, że to dopiero początek i te wszystkie dolegliwości mogą do mnie przyjść, ale serio czasami się zastanawiam, czy ja w tej ciąży w ogóle jestem 😱 i to mnie doprowadza do chwilowego stresu 😁
U mnie objawy zaczęły się nagle w 40 dniu cyklu i trwaly przez dobre 6 tygodni. To były mdłości, zawroty głowy, słabość, apetyt na słodkie, brak siły na wszystko, kręciło mi się w głowie gdy tylko podnosiłam ręce do góry żeby np włożyć naczynia do szafki, wrażliwość na zapachy.. tylko niektóre jedzenia dawały ulgę, coś o mocnym zdecydowanym smaku albo słodkie... gdy byłam lekko głodna od razu miałam mdłości. Nie wymiotowałam.

reklama
Ciesz się tym jak najdłużej :) Ja pamiętam, że będąc w pierwszej ciąży musiałam zjeść coś jeszcze zanim wstane z łóżka- biszkopta, banana, herbatnika cokolwiek. Bo bez tego miałam mdłości. Szybko przeszło :D
Daj znać jak po wizycie :) Planujesz robić testy typu NIFTY SANCO albo HARMONY? Ja w pierwszej ciąży robiłam Nifty. Poza badaniami pod kątem szeregu chorób, już w 10-11 tygodniu znałam pleć na 100% :)

Do góry