reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nieee, juz raczej nie będziemy się starać o kolejne dziecko. 😊

Znalazłam taką ciekawostkę: "Co istotne, największe szanse na zajście w ciążę zachodzą nie w dzień owulacji, a dobę przed nią. Jest to związane z koniecznością dotarcia plemników do komórki jajowej – wędrują one do niej aż 5 godzin, dlatego też mogą dotrzeć do celu zdecydowanie za późno. Wpływa na to również żywotność plemników, które w pochwie mogą przetrwać od 3 do nawet 5 dni (w sprzyjających warunkach). Dlatego też podczas cyklu mówi się o 5 dniach płodnych...".
U mnie dziś na 90% była owulacja. Czułam ból w dole brzucha przez większość dnia, teraz się uspokoiło... od 10 rano do około 16 było najgorzej. Może wtedy pęcherzyk pękł...
No to trzymam kciuki za Ciebie w tym miesiącu 😁 ja już nie mogę się doczekać moich starań, chociaż mialam tak traumatyczny poród, że nie planowałam wiecej dzieci, ale jednak instynkt silniejszy haha 😄

reklama
U mnie niestety się nie udało w tym cyklu. Po pierwsze przyszła miesiączka, więc będę się starać za niedługo od nowa. Ten cykl był trochę pechowy, po pierwsze @ sie spóźniła, równorzędnie z nią byłam chora, przeziębienie mnie rozłożyło, po owulacji przyszła infekcja pochwy. Bałam się wziąć jakieś globulki, bo myślałam że mogę być w ciąży. Udało się jakoś sobie pomoc Tantum Rosa I Lactovaginalem. Potem kolejna infekcja - kaszel, już delikatniejsza ale jednak... brak możliwości wzięcia leku... Cały cykl towarzyszył mi brak apetytu, zdarzały się mdłości. Jedno co mnie nie zawiodło to owulacja była 13 dni temu wiem kiedy bo poprzedzone testem owulacyjnym.

No to ja raczej myślałam że ten peak wskazuje największy poziom LH i wtedy jest owulacja, ale jeśli nie jest tak i owulacja może przyjść dopiero po 36h to chyba starając się o dziewczynkę można śmiało zaprzestać seksu dopiero w dzień w którym wystąpi ten peak
Pik nie oznacza owulacji. Po piku owulacji może nawet nie być.

U mnie dzień po piku była owulacja. Był ból brzucha przez większą część dnia, w podbrzuszu, bóle jajnika... śluz itp. Zakładam że to musiało być to.
Niestety tylko monitoring potwierdza owulację 🤷🏼‍♀️ Ból może byc od samego naciągnięcia jajnika, a owu występuje później, różnie to bywa.

reklama
Niestety tylko monitoring potwierdza owulację 🤷🏼‍♀️ Ból może byc od samego naciągnięcia jajnika, a owu występuje później, różnie to bywa.
Okresu jeszcze nie mam. To tylko lekkie plamienie. Znowu mam nadzieję, już wyrzucałam sobie że niepotrzebnie wstrzymaliśmy się z seksem w dniu gdy wyszły 2 grube krechy na teście owu, mogły plemniki wyginąć... ale już sama nie wiem czy wierzyć w tą durną teorie że 2-3 dni przed owu i koniec.
A Ty jak sądzisz? Jesteś teraz w ciąży jak zrobiliście? I czy z synem potwierdziło się to że seks był w owu lub dzień przed?

Do góry