reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja bóli owulacyjnych nigdy nie mam, ale np. zauważyłam że szczyt śluzu występuje u mnie przed samą owulacją.
Ale chciałam Was zapytać o dietę. Bo dużo mówi się o diecie kobiety, a wpływie na płeć, ale czy dieta mężczyzny też jakoś na to wpływa? Że może produkuje więcej plemników x albo y? Czy coś wiecie na ten temat?
Nie wiem jak to jest z dieta mężczyzny:) myślę że można spróbować też suplementowac go mg/wapń. Ja zazywam magnez b6 2x dziennie, jeden wapń I kwas foliowy od miesiąca.
Chyba z ta dieta to jest tak że jest ona po to żeby środowisko pochwy uczynić bardziej zasadowym a to niby ma spowodować że plemniki dłużej w nim przetrwają.

reklama
Nie wiem jak to jest z dieta mężczyzny:) myślę że można spróbować też suplementowac go mg/wapń. Ja zazywam magnez b6 2x dziennie, jeden wapń I kwas foliowy od miesiąca.
Chyba z ta dieta to jest tak że jest ona po to żeby środowisko pochwy uczynić bardziej zasadowym a to niby ma spowodować że plemniki dłużej w nim przetrwają.
I jak @?

U mnie już po miesiączce. Będziemy się starać od środy w 10 i 11 dc. Owu powinna być w sobotę. Mam sporo obaw że znowu się nie uda, może jednak powinniśmy starać się też w 12 dc, dzień przed owu? Bardziej prawdopodobne dla mnie ze plemniki wytrzymają. Co zrobić?

U mnie już po miesiączce. Będziemy się starać od środy w 10 i 11 dc. Owu powinna być w sobotę. Mam sporo obaw że znowu się nie uda, może jednak powinniśmy starać się też w 12 dc, dzień przed owu? Bardziej prawdopodobne dla mnie ze plemniki wytrzymają. Co zrobić?
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która jest w ciąży i też bardzo jej zależy na córeczce, bo ma już synka. Skorzystała z metody kilka dni przed owulacją. Udało się w pierwszym miesiącu starań, więc jest szansa. Ale jaka płeć, to jeszcze nie wie. Chodzi o to, że starali się kilka dni przed owulacją i się udało zajść w ciążę . :) ja chyba próbowałbym 10,11 DC, a jak nie będzie wychodziło po jakimś czasie można ten dzień zbliżyć do owulacji

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która jest w ciąży i też bardzo jej zależy na córeczce, bo ma już synka. Skorzystała z metody kilka dni przed owulacją. Udało się w pierwszym miesiącu starań, więc jest szansa. Ale jaka płeć, to jeszcze nie wie. Chodzi o to, że starali się kilka dni przed owulacją i się udało zajść w ciążę . :) ja chyba próbowałbym 10,11 DC, a jak nie będzie wychodziło po jakimś czasie można ten dzień zbliżyć do owulacji
Wspaniałe że jej się udało. Ja może jestem trochę niecierpliwa... jednak mam presję wieku, 38 lat skończyłam więc pewnie płodność jest już mniejsza. Powinnam się cieszyć gdy się w ogóle uda zajść w ciążę.
Moja koleżanka zaszła w ciążę - 2 dni przed owulacją się starali i mają mieć córeczkę - potwierdzone na usg polowkowym.
Natomiast ja pierwszego syna poczęłam na pewno przed owulacją i raczej 3 dni przed bo w 10 dc, ale to było prawie 16 lat temu i płodność też pewnie inna niz po 30. Ale napewno jest z 7.11 a 29.10 była ost @.

reklama
To co podpowiada Ci intuicja :)

Do góry