reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny dziś zainteresowałam się tematem czy przebyta toksoplazmoza może mieć wpływ na płeć dziecka i powiem wam że większość kobiet z tego forum na innym wątku dotyczącym toksoplazmozy urodziła chlopcow.

faktycznie, to bardzo ciekawe, że wśród par mających dwoje dzieci połowa ma chłopca i dziewczynkę, a połowa dwoje dzieci jednej płci 😅 to naprawdę zmienia postać rzeczy, jest wyjątkowo odkrywcze 😂

A jeszcze bardziej interesujące jest to, że facet może nie wiedzieć jak się obecnie rozkłada proporcja pomiędzy urodzeniami chłopców i dziewczynek, ale jego plemniki to wiedzą. I wiedzą, że musi wygrać plemnik, z którego będzie chłopiec, żeby proporcja została zachowana 😂🙈
To są tylko ciekawostki, możemy przeczytać nie koniecznie trzeba w to wierzyć...

Miałam się zacząć starać o dzidziusia w tym cyklu, jednak miesiączka spóźniła mi się 3 dni, kolejny problem taki który bardziej mnie martwi to przypałętał się jakiś wirus i od 4 dni leżę rozłożona, gorączki nie zbyt wysokie, ale mam wieczorem około 38 już 4 dzień, trochę boli gardło, osłabienie, i zupełny brak apetytu. Napewno z tego wyjdę.. ale starania już za parę dni zastanawiam się czy nie dać sobie spokoj w Tym cyklu, żeby dziecko napewno było zdrowe, może lepiej przeczekać i doprowadzić się do pełni zdrowia...

Miałam się zacząć starać o dzidziusia w tym cyklu, jednak miesiączka spóźniła mi się 3 dni, kolejny problem taki który bardziej mnie martwi to przypałętał się jakiś wirus i od 4 dni leżę rozłożona, gorączki nie zbyt wysokie, ale mam wieczorem około 38 już 4 dzień, trochę boli gardło, osłabienie, i zupełny brak apetytu. Napewno z tego wyjdę.. ale starania już za parę dni zastanawiam się czy nie dać sobie spokoj w Tym cyklu, żeby dziecko napewno było zdrowe, może lepiej przeczekać i doprowadzić się do pełni zdrowia...
Też myślę, że najrozsądniej dla spokojności lepiej przeczekać ten cykl. To tylko miesiac, a jak jesteś chora i osłabiona nie ma sensu ryzykować moim zdaniem. A grudzień będzie piękny w staraniach i może cosik z tego będzie 🥰 a tak odbiegając, robiłaś test? Skoro miesiączka się spóźnia 3 dni to może warto sprawdzić, chociaż mówiłaś, że tamten cykl się przesunął to pewnie dlatego

Też myślę, że najrozsądniej dla spokojności lepiej przeczekać ten cykl. To tylko miesiac, a jak jesteś chora i osłabiona nie ma sensu ryzykować moim zdaniem. A grudzień będzie piękny w staraniach i może cosik z tego będzie 🥰 a tak odbiegając, robiłaś test? Skoro miesiączka się spóźnia 3 dni to może warto sprawdzić, chociaż mówiłaś, że tamten cykl się przesunął to pewnie dlatego
.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry