reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No to ja raczej myślałam że ten peak wskazuje największy poziom LH i wtedy jest owulacja, ale jeśli nie jest tak i owulacja może przyjść dopiero po 36h to chyba starając się o dziewczynkę można śmiało zaprzestać seksu dopiero w dzień w którym wystąpi ten peak
No chyba, że jesteś w tym procencie kobiet, które mają owulacje po 8h od pozytywnego piku, a to może powiedzieć tylko monitoring u gina 🙂

reklama
Teraz dopiero przeczytałam instrukcje daną do moich testów
20231116_175812.jpg

O żurawinie z Wit c nie słyszałam chyba najbardziej chce wierzyć jednak w metodę Shettles'a i trochę w dietę mg wapń, a na chłopca Sod i potas. I tego się będę trzymac próbując. Nigdy nie próbowałam tez tych metod planowania płci. A mój starszy syn najprawdopodobniej został poczęty przed owulacją w 10 dc.
Trochę czasu spędziłam tez czytając wczoraj tu na tym wątku i był przypadek kobiety ktora miała trójkę dzieci różnych płci i wszystko sprzecznie z teoria Shettles'a.

O żurawinie z Wit c nie słyszałam chyba najbardziej chce wierzyć jednak w metodę Shettles'a i trochę w dietę mg wapń, a na chłopca Sod i potas. I tego się będę trzymac próbując. Nigdy nie próbowałam tez tych metod planowania płci. A mój starszy syn najprawdopodobniej został poczęty przed owulacją w 10 dc.
Trochę czasu spędziłam tez czytając wczoraj tu na tym wątku i był przypadek kobiety ktora miała trójkę dzieci różnych płci i wszystko sprzecznie z teoria Shettles'a.
Tylko uważaj z wapniem, w dużych ilościach jest szkodliwy

O ile testy pokrywają się z faktyczna owulacja 🙈
Musimy założyć że tak jest, inaczej nie ma sensu w ogóle próbować wpływać na tą płeć przed poczęciem . A wczoraj moja koleżanka dostała potwierdzenie płci na usg przez lekarza że będzie miała córkę, dopytałam podobno stosunek był 2 dni przed owu.

reklama
Musimy założyć że tak jest, inaczej nie ma sensu w ogóle próbować wpływać na tą płeć przed poczęciem . A wczoraj moja koleżanka dostała potwierdzenie płci na usg przez lekarza że będzie miała córkę, dopytałam podobno stosunek był 2 dni przed owu.
no ale nie ma sensu probowac wpływać na płeć przed poczęciem, ponieważ nie ma żadnych badań naukowych potwierdzających działanie jakiejkolwiek metody.

Do góry