reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No to ja raczej myślałam że ten peak wskazuje największy poziom LH i wtedy jest owulacja, ale jeśli nie jest tak i owulacja może przyjść dopiero po 36h to chyba starając się o dziewczynkę można śmiało zaprzestać seksu dopiero w dzień w którym wystąpi ten peak
No chyba, że jesteś w tym procencie kobiet, które mają owulacje po 8h od pozytywnego piku, a to może powiedzieć tylko monitoring u gina 🙂

reklama
Teraz dopiero przeczytałam instrukcje daną do moich testów
20231116_175812.jpg

O żurawinie z Wit c nie słyszałam chyba najbardziej chce wierzyć jednak w metodę Shettles'a i trochę w dietę mg wapń, a na chłopca Sod i potas. I tego się będę trzymac próbując. Nigdy nie próbowałam tez tych metod planowania płci. A mój starszy syn najprawdopodobniej został poczęty przed owulacją w 10 dc.
Trochę czasu spędziłam tez czytając wczoraj tu na tym wątku i był przypadek kobiety ktora miała trójkę dzieci różnych płci i wszystko sprzecznie z teoria Shettles'a.

O żurawinie z Wit c nie słyszałam chyba najbardziej chce wierzyć jednak w metodę Shettles'a i trochę w dietę mg wapń, a na chłopca Sod i potas. I tego się będę trzymac próbując. Nigdy nie próbowałam tez tych metod planowania płci. A mój starszy syn najprawdopodobniej został poczęty przed owulacją w 10 dc.
Trochę czasu spędziłam tez czytając wczoraj tu na tym wątku i był przypadek kobiety ktora miała trójkę dzieci różnych płci i wszystko sprzecznie z teoria Shettles'a.
Tylko uważaj z wapniem, w dużych ilościach jest szkodliwy

O ile testy pokrywają się z faktyczna owulacja 🙈
Musimy założyć że tak jest, inaczej nie ma sensu w ogóle próbować wpływać na tą płeć przed poczęciem . A wczoraj moja koleżanka dostała potwierdzenie płci na usg przez lekarza że będzie miała córkę, dopytałam podobno stosunek był 2 dni przed owu.

reklama
Musimy założyć że tak jest, inaczej nie ma sensu w ogóle próbować wpływać na tą płeć przed poczęciem . A wczoraj moja koleżanka dostała potwierdzenie płci na usg przez lekarza że będzie miała córkę, dopytałam podobno stosunek był 2 dni przed owu.
no ale nie ma sensu probowac wpływać na płeć przed poczęciem, ponieważ nie ma żadnych badań naukowych potwierdzających działanie jakiejkolwiek metody.

Do góry