No to prawda ta dieta jest mocno monotonna niestety. No to trzymam kciuki mocno za powodzenie. A będziesz strzelać raz przed owu czy może codziennie od @ do 2-3 dni przed owu? Bo ja tu mam dylemat. Synka mam z 1 stosunku to może tym razem zrobie tzw "króliczki"Tez tak uważam.co do diety to również stosuje dietę magnez wapń, i mdli mnie już od tego jedzenia. Chcę się starać po 20.11 bo wtedy zaczną się dni płodne. Zobaczymy czy się uda.
reklama
W tym niestety problem ze nie wiem kiedy dokładnie przyjdzie owu, okres mi się spóźnił 3 dni. Ciekawe czy to może mieć wpływ na opóźnienie owulacji.. chyba nie... ale np mam 3 aplikacje na telefonie i jedna mi pokazuje owu 26.11, inna 28.11 nie wiem czy nie będę musiała pokierować się intuicja i co będzie to będzieNo to prawda ta dieta jest mocno monotonna niestety. No to trzymam kciuki mocno za powodzenie. A będziesz strzelać raz przed owu czy może codziennie od @ do 2-3 dni przed owu? Bo ja tu mam dylemat. Synka mam z 1 stosunku to może tym razem zrobie tzw "króliczki"
No raczej jak Ci się przesunął okres o 3 dni to poprzednia owulacja też się przesunęła o 3 dni. Ja miałam bardzo regularne cykle zanim zaszłam w ciążę, a po porodzie mam tak rozjechane wszystko, że testy owulacyjne pójdą w ruch. Aha i nie wiem czy to prawda czy nie, ale dziewczyny kiedyś pisały, że śluz kremowy nierozciągliwy (tzw niepłodny) sprzyja poczęciu dziewczynki, a ten jak jajko kurze (płodny) chłopczykowiW tym niestety problem ze nie wiem kiedy dokładnie przyjdzie owu, okres mi się spóźnił 3 dni. Ciekawe czy to może mieć wpływ na opóźnienie owulacji.. chyba nie... ale np mam 3 aplikacje na telefonie i jedna mi pokazuje owu 26.11, inna 28.11 nie wiem czy nie będę musiała pokierować się intuicja i co będzie to będzie
To by się zgadzało z teoria że na dziewczynkę trzeba się starać 2-3 dni przed owulacja. Z tym śluzem mniej płodnym.No raczej jak Ci się przesunął okres o 3 dni to poprzednia owulacja też się przesunęła o 3 dni. Ja miałam bardzo regularne cykle zanim zaszłam w ciążę, a po porodzie mam tak rozjechane wszystko, że testy owulacyjne pójdą w ruch. Aha i nie wiem czy to prawda czy nie, ale dziewczyny kiedyś pisały, że śluz kremowy nierozciągliwy (tzw niepłodny) sprzyja poczęciu dziewczynki, a ten jak jajko kurze (płodny) chłopczykowi
Tak może coś w tym jest. Ja mam dosyć sporo śluzu w całym cyklu i faktycznie ok 3-4 dni przed owu jest sporo śluzu kremowego, dopiero potem zaczyna się robić przeźroczysty i rozciągliwy. Może tak trzeba patrzyć. Przy synku pamiętam, że miałam baaardzo dużo płodnego śluzu, musiałam nosic wkładkiTo by się zgadzało z teoria że na dziewczynkę trzeba się starać 2-3 dni przed owulacja. Z tym śluzem mniej płodnym.
To może testy owulacyjne? Gdybyś miała więcej czasu to zaproponowałbym mierzenie temperatury. Ja teraz wracam do mierzenia. Dzięki temu gdzieś po 3 miesiącach znam już dokładnie swój cykl i kiedy wypadać będzie owulacja.W tym niestety problem ze nie wiem kiedy dokładnie przyjdzie owu, okres mi się spóźnił 3 dni. Ciekawe czy to może mieć wpływ na opóźnienie owulacji.. chyba nie... ale np mam 3 aplikacje na telefonie i jedna mi pokazuje owu 26.11, inna 28.11 nie wiem czy nie będę musiała pokierować się intuicja i co będzie to będzie
A co sądzicie o metodzie babydust? Tam też chodzi o odstęp. Przed druga ciąża byłam nawet na grupie na facebooku gdzie dziewczyny starały się stosując tę metodę. Swoich statystyk tam nie prowadziłam ale autorka chwali się bodajże ponad 80% skuteczności.
Też o myślę o BD, ale na dziewczynkę trzeba jeden stosunek 2-3 dni przed owu I chyba nasienie musi być dosyć stare chyba z ponad 10 dni?To może testy owulacyjne? Gdybyś miała więcej czasu to zaproponowałbym mierzenie temperatury. Ja teraz wracam do mierzenia. Dzięki temu gdzieś po 3 miesiącach znam już dokładnie swój cykl i kiedy wypadać będzie owulacja.
A co sądzicie o metodzie babydust? Tam też chodzi o odstęp. Przed druga ciąża byłam nawet na grupie na facebooku gdzie dziewczyny starały się stosując tę metodę. Swoich statystyk tam nie prowadziłam ale autorka chwali się bodajże ponad 80% skuteczności.
Mi niestety różne kalendarze różnie pokazują owulacje, czy mam więcej czasu? Hmm teoretycznie mogłabym zrobic tak że przyjac że owu będzie w 13 dc (apki i kalendarze pokazują 13 lub 14 a nawet 15 dc) I według tego założenia się kochać 2 razy. Testy posiadam. Ale nadal obawiam się że mogę wstrzelić się w dzień przed owu ze stosunkiem. Bo gdyby test pokazał że dziś jest dzień przed owu - to by było dużo łatwiej.
Z synami było u mnie tak że pierwszy zostal poczęty spontanicznie, nic nie planowalismy z owczesnym partnerem. Drugi synek juz był planowany mój mąż chciał bardzo synka wiec kochaliśmy się w całym okresie płodnym. Udało się od razu. Teraz może na dziewuszkę trzeba trochę przyjrzeć się swojemu cyklowi, poobserwować, w którym dniu faktycznie będzie owu I gdyby się nie udało spróbować według tej zasady w grudniu
Z synami było u mnie tak że pierwszy zostal poczęty spontanicznie, nic nie planowalismy z owczesnym partnerem. Drugi synek juz był planowany mój mąż chciał bardzo synka wiec kochaliśmy się w całym okresie płodnym. Udało się od razu. Teraz może na dziewuszkę trzeba trochę przyjrzeć się swojemu cyklowi, poobserwować, w którym dniu faktycznie będzie owu I gdyby się nie udało spróbować według tej zasady w grudniu
Hmm wiesz co podobno są fioletowe testy clearblue ale są drogie, chyba koło 100 i one pokazują 3 dni przed owu z tego co czytałam, ale sama ich nie miałamMi niestety różne kalendarze różnie pokazują owulacje, czy mam więcej czasu? Hmm teoretycznie mogłabym zrobic tak że przyjac że owu będzie w 13 dc (apki i kalendarze pokazują 13 lub 14 a nawet 15 dc) I według tego założenia się kochać 2 razy. Testy posiadam. Ale nadal obawiam się że mogę wstrzelić się w dzień przed owu ze stosunkiem. Bo gdyby test pokazał że dziś jest dzień przed owu - to by było dużo łatwiej.
reklama
Czytałam o nich ale one chyba tylko pokazują najbardziej płodny dzien w dniu zrobienia testu. A Ty kiedy się będziesz starać o dzidzie?Hmm wiesz co podobno są fioletowe testy clearblue ale są drogie, chyba koło 100 i one pokazują 3 dni przed owu z tego co czytałam, ale sama ich nie miałam
Podziel się: