reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie dochodzi do mnie. Planowaliśmy po nowym roku… mam 29dc,a druga kreska wyszła naprawdę mocna. Cykle mam 31-dniowe,wiec ewidentnie musiałam mieć wyjątkowo owulacje tydzień wcześniej,niż zwykle 🤦‍♀️Maz w szoku,ja chyba w większym. Przez ostatnie 20lat była to moja forma antykoncepcji…ehhh
A jesteś pewna że w ciąże nie zaszłaś w poprzednim cyklu? 29-30 dnia kreski są jednak raczej dalej blade. Mi mocna - taka jak testowa - pokazuje się przy becie kilka tysięcy.

reklama
I całe szczęście że się zaszczepiłaś - i Ty i maluch będziecie przez to o wiele bezpieczniejsi. Drugą dawkę dadzą Ci pewnie w 2 trymestrze - znów maluch skorzysta bo dostanie przeciwciała.

Te peaki LH czasami pokazują się przez kilka godzin - robiąc testy raz dziennie mogłaś go nie wyłapać.
Wydaje mi się,ze był dzień wcześniej,niż zaczęłam robić. W 14dc miałam już druga jasna kreskę,wiec to było po peaku LH prawdopodobnie 🤦‍♀️ Ale nic nie czułam wcześniej,dlatego nie robiłam testów.

A jak u Ciebie?

U mnie za chwilę zacznie się 37tc. Ta ciąża ucieka mi jak szalona. Badania poki co wszystkie ok. Niestety nie dane mi było zobaczyć buźki malutkiej, tak się schowała ;)
Mam cichą nadzieję, ze urodzę szybciej .. bo czuję się już gorzej fizycznie i psychicznie (jestem już znacznie częściej rozdrażniona, ciężko mi się spaceruje itd)z

Do tego od 3tyg męczę się ze strasznym kaszlem i katarem. I nic nie pomaga :/

Dziewczyny wpadliśmy 🙈 Nie mogę w to uwierzyc. Całe życie twierdziłam,ze wpadka jest niemożliwa! Mamy dwóch zaplanowanych synów. Całe życie bez zabezpieczenia tak dobrze znałam swój organizm. Zawsze miałam owulację w 18/19 dc,a teraz nawet nie wiem kiedy miałam :( Robiłam testy od 14dc i ciagle były negatywne. Myślałam,ze to był cykl bezowulacyjny.
Jestem załamana,bo pare dni temu miałam gastroskopie w znieczuleniu…tydzień temu zaszczepiłam się pierwsza dawka na covid (tata ma raka o zrobiłam to wyłącznie dla Niego). A tu taka niespodzianka. Do tego maz leży chory z covidem :(
a no poniekąd u nas tez ciąża trochę z zaskoczenia i w podobnym stylu tj zawsze 18-19 dc owulacja a w trafionym cyklu test pokazał pozytywna juz w 13 dniu no i zoonk bo kochaliśmy się w 11 dc i strzał w 10😉 będzie dobrze , ja tez długo nie mogłam w to uwierzyć . Najlepiej porozmawiaj z lekarzem o swoich obawach, na pewno uspokoi

a no poniekąd u nas tez ciąża trochę z zaskoczenia i w podobnym stylu tj zawsze 18-19 dc owulacja a w trafionym cyklu test pokazał pozytywna juz w 13 dniu no i zoonk bo kochaliśmy się w 11 dc i strzał w 10😉 będzie dobrze , ja tez długo nie mogłam w to uwierzyć . Najlepiej porozmawiaj z lekarzem o swoich obawach, na pewno uspokoi
A w którym jesteś teraz tygodniu?

U mnie za chwilę zacznie się 37tc. Ta ciąża ucieka mi jak szalona. Badania poki co wszystkie ok. Niestety nie dane mi było zobaczyć buźki malutkiej, tak się schowała ;)
Mam cichą nadzieję, ze urodzę szybciej .. bo czuję się już gorzej fizycznie i psychicznie (jestem już znacznie częściej rozdrażniona, ciężko mi się spaceruje itd)z

Do tego od 3tyg męczę się ze strasznym kaszlem i katarem. I nic nie pomaga :/
Tak,końcówka to przyjemności nie należy,kojarzę ten stan. W pierwszej ciąży lepiej znosiłam,bo pracowałam do 8 miesiąca,byłam sama w domu. A w drugiej ciąży,zagrożonej,ledwie chodziłam,a na pokładzie był jeszcze szalony niespełna dwulatek. Byłam wykończona :) Teraz mam już dwoje starszych dzieci. Będę się mogła nawet zdrzemnąć w ciągu dnia ;)

reklama
Dziewczyny wpadliśmy 🙈 Nie mogę w to uwierzyc. Całe życie twierdziłam,ze wpadka jest niemożliwa! Mamy dwóch zaplanowanych synów. Całe życie bez zabezpieczenia tak dobrze znałam swój organizm. Zawsze miałam owulację w 18/19 dc,a teraz nawet nie wiem kiedy miałam :( Robiłam testy od 14dc i ciagle były negatywne. Myślałam,ze to był cykl bezowulacyjny.
Jestem załamana,bo pare dni temu miałam gastroskopie w znieczuleniu…tydzień temu zaszczepiłam się pierwsza dawka na covid (tata ma raka o zrobiłam to wyłącznie dla Niego). A tu taka niespodzianka. Do tego maz leży chory z covidem :(

Moje gratulacje !!! Rośnijcie zdrowo 💞 😘 i dobrze wiesz czego Ci życzę 😉

Do góry