reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mojej corki byl taki nub, powiedziałabym ze mega dlugi i grubasny, ale plaski :-)
Zobacz załącznik 1215301

U mnie w kazdej ciazy pozno bylo widac brzuch (okolo 18-20 tc) ale jestem wysoka i pewnie dlatego. W kazdej ciazy mialam brzuch identycznego ksztaltu i identycznej wielkości, i dzieci wszystkie podobnych gabarytow +4 kg i 60 cm.

A czytalam jeszcze ze ocenia sie plec po położeniu pechęrza. Jak pecherz jest pod nubem to chlopczyk a jak obok to dziewczynka.
U mnie ten nubek może cieńszy niż u ciebie ale też długi i mega płasko ułożony nawet lekarz mi sam zaznaczył na usg

reklama
Cześć dziewczyny :) niewiele z Was mnie pewnie pamięta, bo stram się już od 20 cykli. To mój drugi cykl z potwierdzona owulacja, stymulowana letrozolem i gonadotropinami i UDAŁO SIĘ! :D w końcu!
mam już dwóch synków I celowalam w córeczkę, ale moje starania trafił szlag, kiedy się okazało ze w ogóle nie mogę zajść :/ w udanym cyklu brałam inofem i wapń z magnezem i wit D3 w płynie. Tylko tyle :D staranka 4 dni przed owu, dwa dni przed, dzień przed i w owulke. Pozatym byłam nafaszerowana hormonami. Generalnie w staraniach z chłopcami oboje są ze złotego strzału, wiec teraz robiliśmy na odwrot ;) stosunków było dużo. Jestem tez dużo starsza a to tez niby działa w stronę różu..
Chiński kalendarz pokazuje dziewczynkę - z chłopakami mi się sprawdziło, ale traktuje to z przymróżeniem oka.
musze mieć bardzo wysoka betę bo Japonii testy maja czułość 50 🤦🏼‍♀️ A mimo tego od 7 dpo wychodzą pozytywne. Teraz, 10 dpo krechy są już bardzo wyraźne ^^ marzy mi się ta córeczka ale biorę co dają, byle by było zdrowe ❤️ Będę robiła test nifty w 10 tc wiec będę szybko znała płeć ;) @Megi_Meg teraz Twoja kolej :)
Ale cudownie!!! Gratuluję kochana! Trzymam kciuki za zdrową i spokojną ciążę!!!

Magic_87 i PragneSyna sprawdzalyście moze płeć zgodnie z teoria Ramziego? Mama ginekolog o tym pisała.
Mamaginekog obaliła ta teorie bo prowadziła własne statystyki i wyszlo 50 na 50 zresztą tu była martosia i jej z ramzi synek wychodził a urodziła córeczkę
Jedyne co to mamaginekog potwierdziła skutecznosc teorii Nuba

Dokładnie, Ramzi to tak 50/50, nub już dużo bardziej wiarygodny. Chociaż u Martuusi chyba też nub był 50/50, bo zdania były podzielone 😉 a jest dziewczynka

U mnie ten nubek może cieńszy niż u ciebie ale też długi i mega płasko ułożony nawet lekarz mi sam zaznaczył na usg
A patrzylas na pecherz? Gdzie znajduje się w odniesieniu do nuba?
A Ty robilas nifty tak? Takich badań nie wykonuje się w polskich laboratoriach? Ja to zielona w tym temacie :-) a moze skoro ta frakcja taka wysoka, to moze rzeczywiście cos z tą próbka bylo nie tak. Chyba pozostalo cierpliwie czekać i zobaczycie na kolejnych usg. A jak lekarz bedzie przekonany ze dziewczynka to bym złożyła jakąś reklamację na tamto badanie.

Nifty wykonują u mnie w prywatnej przychodzi i wynik dostaje się do 5 dni. Ja na miejscu @Magic_87 żądałabym zwrotu pieniędzy, zero profesjonalnego podejścia. Według mnie to badanie może być niewiarygodne po takim czasie i akcjach. Po jednym piśmie prawniczym miałabym zwrot gotówki. Nie chodzi mi tu o płeć ale o zdrowie dziecka, bo badanie głownie robi się pod tym względem.

Badanie można zrobić w wielu placówkach ale próbka wysyłana jest w przypadku nifty do Chin a w przypadku sanco do USA u nas nie mają tej technologi sekwencjonowania
Megi_Meg nawet mi zaproponowali jakąś rekompensatę ale do teraz ani widu ani słychu podobno ponownie przeszkolili pielęgniarkę która pobierała próbkę i zadzwonili do kuriera ale od kuriera wiem że wina leżała po ich stronie już drugi raz nie zdecydowałabym się na to badanie przynajmniej nie w ten sposób

A patrzylas na pecherz? Gdzie znajduje się w odniesieniu do nuba?
A Ty robilas nifty tak? Takich badań nie wykonuje się w polskich laboratoriach? Ja to zielona w tym temacie :-) a moze skoro ta frakcja taka wysoka, to moze rzeczywiście cos z tą próbka bylo nie tak. Chyba pozostalo cierpliwie czekać i zobaczycie na kolejnych usg. A jak lekarz bedzie przekonany ze dziewczynka to bym złożyła jakąś reklamację na tamto badanie.
Elena tak na 100 % nie pamiętam ale cos pokazywał obok tak jakby lekko powyżej Nuba no ale zajęta byłam tym czy dzidzia zdrowa bo miałam mega stresa i 5 razy pytałam o przeziernosc 😋 chłopakom jak nagrywałam to już nie opowiadał o narządach a o nóżce główce oczkach rączkach tak jak dla dzieci 🙂 malutkie było spokojne więc wszystko pokazał trzymało rączkę na główce 🥰

reklama
Badanie można zrobić w wielu placówkach ale próbka wysyłana jest w przypadku nifty do Chin a w przypadku sanco do USA u nas nie mają tej technologi sekwencjonowania
Megi_Meg nawet mi zaproponowali jakąś rekompensatę ale do teraz ani widu ani słychu podobno ponownie przeszkolili pielęgniarkę która pobierała próbkę i zadzwonili do kuriera ale od kuriera wiem że wina leżała po ich stronie już drugi raz nie zdecydowałabym się na to badanie przynajmniej nie w ten sposób

Nie zaproponowali i nie zaproponują, o swoje niestety trzeba walczyć. Trzymam kciuki za zdrowego dzidziusia i aby ciąża przebiegała książkowo.

Do góry