reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny :) wyczytałam z badań o embriologii ze męskie zarodki zagnieżdżają się szybciej niż żeńskie, szybciej się rozwijają i dzielą bo maja mniej materiału genetycznego (tylko jeden X który jest większy niż Y).
Stad moje pytanie: potraficie na oko ocenić kiedy miałyście implantację, ile DPO i jakiej płci było dziecko?
w tej ciąży miałam pozytywny test 8dpo a była to czułość 50 wiec podejrzewam ze zagnieżdżenie było 6dpo = syn jak nic 😂 ktoś obali? Potwierdzi? Z chłopcami zawsze miałam wyraźne II przed terminem miesiączki wiec może faktycznie...
Z synkiem test 5 dni przed spodziewana @. Bardzo szybko było widać zarodek na usg bo już w 6 tc, zawsze był większy niż tc. Dziewczyny pierwsza test dzień po terminie @ ale wcześniej nie robiłam, druga przed terminem chyba 3 dni. Na usg 5 tc widoczne tylko jajo płodowe bez zarodka, zarodek pojawia się dopiero 8 tc. Z synkiem test robilam 10 dpo, z ostatnia córka 12 dpo

reklama
Ja miałam z synem (13 dpo) wyraźniejszą drugą kreskę niż z córką (14 dpo). Ale to może zależeć też od jakości testu.

Elenaa teoretycznie mówią, że antybiotyki i infekcje sprzyjają dziewczynkom, ale ile w tym prawdy nie wiadomo.

Dzień dobry dziewczyny :)
Byłam tu kiedyś krótką chwilkę więc zapewne mnie nie pamiętacie. Wracamy do tematu starań po przerwie spowodowanej różnymi różnościami :rofl2: Rozmawiałam ostatnio z dziewczyną która zaplanowała płeć 3 swoich dzieci. Ostatnie rodziła w wieku 40lat. Chodzi o fazy księżyca. Czy pojawiał się tu taki wątek? Nie jestem w stanie przejrzeć 13522 stron :D. Dodam, że sprawdziłam moją pierwszą ciążę (staraliśmy się o synka, miałam monitoring owulacji i wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę) i się potwierdza z kalendarzem faz księżyca.

No to będę miala trzeciego syna 😂rest
Test pozytywny przy pierwszym synku parę dni przed spodziewana miesiączka, drugi synek też, teraz córka 8 dni po owulacji. Myślę że nie ma reguły.
Dzień dobry dziewczyny :)
Byłam tu kiedyś krótką chwilkę więc zapewne mnie nie pamiętacie. Wracamy do tematu starań po przerwie spowodowanej różnymi różnościami :rofl2: Rozmawiałam ostatnio z dziewczyną która zaplanowała płeć 3 swoich dzieci. Ostatnie rodziła w wieku 40lat. Chodzi o fazy księżyca. Czy pojawiał się tu taki wątek? Nie jestem w stanie przejrzeć 13522 stron :D. Dodam, że sprawdziłam moją pierwszą ciążę (staraliśmy się o synka, miałam monitoring owulacji i wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę) i się potwierdza z kalendarzem faz księżyca.
Mnie z córką faza księżyca się zgodziła. W ogóle jak czytałam tu na forum jonach, fazach księżyca to dużo czynników się okryło, np. podczas zapłodnienia tydzień były burze, bardzo wietrznie, padał deszcz, ja kupilam jakieś kamienie z jonami, lampę solna, olejki eteryczne nie pamiętam co jeszcze ale zwracałam na to uwagę. Wieczorem sprawdzę czy z chłopcami księżyc też się zgadza

Test pozytywny przy pierwszym synku parę dni przed spodziewana miesiączka, drugi synek też, teraz córka 8 dni po owulacji. Myślę że nie ma reguły.

Mnie z córką faza księżyca się zgodziła. W ogóle jak czytałam tu na forum jonach, fazach księżyca to dużo czynników się okryło, np. podczas zapłodnienia tydzień były burze, bardzo wietrznie, padał deszcz, ja kupilam jakieś kamienie z jonami, lampę solna, olejki eteryczne nie pamiętam co jeszcze ale zwracałam na to uwagę. Wieczorem sprawdzę czy z chłopcami księżyc też się zgadza
Mam lampę solną w sypialni. A czemu ona może/ma służyć przy staraniach ? (głupio to zabrzmiało:-p:rofl2:
A zdradzisz jakie to olejki? Rozumiem, że po 2 chłopcach staraliście się o dziewczynkę, tak?

Ogólnie ja nie wierze w takie rzeczy jak np; fazy księżyca, jony czy kalendarz chiński, patrząc na te czynniki jak wytłumaczymy bliźnięta - chłopiec i dziewczynka. Według mnie wszytko od organizmu zależy.

Dziewczyny :) wyczytałam z badań o embriologii ze męskie zarodki zagnieżdżają się szybciej niż żeńskie, szybciej się rozwijają i dzielą bo maja mniej materiału genetycznego (tylko jeden X który jest większy niż Y).
Stad moje pytanie: potraficie na oko ocenić kiedy miałyście implantację, ile DPO i jakiej płci było dziecko?
w tej ciąży miałam pozytywny test 8dpo a była to czułość 50 wiec podejrzewam ze zagnieżdżenie było 6dpo = syn jak nic [emoji23] ktoś obali? Potwierdzi? Z chłopcami zawsze miałam wyraźne II przed terminem miesiączki wiec może faktycznie...
Ja z ostatnia córa miałam pozytywny, ale słabe krechy, w 23dc/na28... I dziewczynka... ale u mnie tylko na dziewczynki forma(mam4)
No i mała wg wszelkich chinski kalendarzy miała być chłopcem [emoji12], na szczęście jest dziewczynką.
Z bliźniaczkami w 5t były juz serduszka wiec też musiało być szybko, ale test robilam dopiero 2dni po @.

reklama
Dziewczyny tydzień temu był to 12 tydz 0 dni moja ginekolozkq powiedziała że chłopiec na 95 procent. Sugerując się tym widokiem usg.
Dzisiaj byłam na prenatalnych (12tyg6dni) i lekarz powiedział że dziewczynka. Nie mam zdjęcia z dziś. Czy którejś z Was płeć zmieniła się na połówkowych? Obstawiałam jednak chłopca.

Załączniki

• IMG-20201212-WA0009.jpeg
    IMG-20201212-WA0009.jpeg
    244,9 KB · Wyświetleń: 91
Do góry