reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No lekarz też będzie zdziwiony, mój mąż nie wierzy w to badanie za dużo dzwonili i przepraszali i na szybko wczoraj w nocy pisali do labu o jak najszybsze wyniki bo do mnie dzwonili. Frakcja jak a ten tydz też wyszła bardzo wysoka nie wiem skąd jak ja to badanie robiłam w 11 +6 a frakcja jakby juz 20tc był ale dziewczyny wolę już przestawić tor myślenia szkoda mi tylko starszego synka bo od roku modlił się o siostrzyczkę i jak mu nadmieniłam że raczej braciszek to wpadł w rozpacz że przecież tak bardzo prosił.
Dziewczyny jak mu to wytłumaczyć bo staram się go nastawiać powoli ale chyba będzie ciężko może macie jakieś pomysły
Jestem w szoku, ze mimo tylu staran Ci się nie udało ucelować wymarzonej płci, ale to tylko potwierdza tezę, ze możemy robić wszystko a decyduje nasza rozwydrzona komórka jajowa, która sobie wybiera adoratora a my nie mamy nic do gadania niestety. Dlatego ja tez odpuściłam... na prawdę, najważniejsze ze dzidzia będzie zdrowa❤️ Moje prawie dwuletnie starania o ciąże bardzo zmieniły moje podejście do wyboru płci, co nie zmienia faktu, ze w głębi serca wciąż mi się marzy nieco różu w tym moim siusiakowym życiu ;) Ale nie mam na to wpływu!

reklama
Ja bym tłumaczyła, że nie mamy wpływu na takie rzeczy jak płeć czy wyglad dzidziusia, że nie możemy o tym decydować, że jakby nie było, to urodzi się ktoś najbliższy dla synka i połaczony z nim na zawsze i dzieki temu nigdy nie bedzie sam
Moje chłopaki tez chcą tylko siostrę i koniec ale od początku staran im mówiłam, ze to nie sklep i nie można wybrać ;) wiec są pogodzeni z losem tak jak i my :D

@Magic_87 - jestem w szoku, poczekaj do kolejnego usg. Już nawet nie chodzi mi o to jak się przygotowałaś przed ciążą, bo prawda jest taka że recepty nikt nie napisał i tak naprawdę nie wiemy co działa a co nie, ale nub jest płaski, teoria nuba też zostanie obalona ? trzymaj się mocno i rośnijcie zdrowo. Niestety moja córka też chce rodzeństwo konkretnej płci, zaczęłam często z nią rozmawiać, że to nie od nas zależy i staram się jej pokazywać, że siostrzyczki też są fajne, ciężko idzie ale zawsze coś do przodu.

@Domi33 - Tobie również życzę zdrowej ciąży 😘
No właśnie mu tłumaczyliśmy to już wiele razy i jak to dziecko: rozumiem ale i tak chce 😋 bo bardzo proszę
Teraz dzieci mają więcej jak my i jak proszą dlugo to w końcu dostaja chyba z tego ten upór wynika 😉
Następna wizytę mamy w styczniu dopiero więc może między świętami cos uda się wcisnąć albo tuż przed tak żeby już nie było watpliwosci to już będzie 15 tydz

@princess_88 - ogromnie się cieszę ! życzę Ci zdrowej ciąży, a przy okazji różowej 😘 może to bliźniaki ? czego też Ci życzę 😍 zaglądaj do nas ze swoimi nowinkami. Piękny prezent dostałaś na święta :) oprócz niezdecydowanej mnie jest jeszcze @milla1982 która gdzieś się chowa 😜
No dziewczyny, nie obijać się @milla1982 ❤️
u mnie szanse na bliźniaki bliskie zeru, no chyba ze jednojajowe bo pęcherzyk był tylko jeden ;)
Na prawdę to taka wyczekała ciąża i to w dodatku na swieta! Ahhh ✨normalnie gdybym mieszkała w PL to nazwałabym tego synka Mikołaj ;) jeżeli będzie chłopcem, ale w Japonii będzie za trudne i mąż już wybrał imię Kenzo 😂 dla córki imienia nie mamy wybranego, jakoś tak ciężko mi uwierzyć ze dziecko to nie = chłopiec Haha

Nifty może się mylić w ok 1%.
Ja czytałam kiedyś ze ten test może się mylić w druga stronę tylko, czyli stwierdzi płeć żeńska a będzie jednak chłopak. Bo czasami jest za mało dna dziecka we krwi i wychwyci płeć żeńska matki i tylko takie pomyłki baaaardzo rzadko ale się zdarzają... ale w sumie jak będzie na prawdę okaże się po porodzie :D

Możliwe, że istnieje po prostu jeszcze inny czynnik o którym nie wiemy :))) Mnie to trochę wkurza, że wszystkie moje koleżanki maja córeczki. Rozumiem złość i tęsknotę w tym zakresie. Dlatego sama mam metlik w głowie czy decydować się na kolejne. Maz chce 3 niezależnie od plci...

Możliwe, że istnieje po prostu jeszcze inny czynnik o którym nie wiemy :))) Mnie to trochę wkurza, że wszystkie moje koleżanki maja córeczki. Rozumiem złość i tęsknotę w tym zakresie. Dlatego sama mam metlik w głowie czy decydować się na kolejne. Maz chce 3 niezależnie od plci...
Właśnie takie podejście jest najlepsze. Ja pytałam sama siebie czy chce trzeciego synka. Odpowiedz brzmiała: od biedy niech będzie i synek. A potem się zaczela jazda z niepłodnością, koniec końców dano małe szanse na ciąże w ogóle i proponowano in vitro i wtedy zrozumiałam. Jaka ja byłam wybredna itp a tu się okazuje ze możliwe ze już więcej dzieci w ogóle mieć nie będę... i teraz te dwie kreski na teście cieszą tak bardzo, tak bardzo doceniam to, ze się udało :) Po tylu zastrzykach, lekach, wyteskniona ciąża! obojętnie kto mnie wybrał na swoją mame, z radością się tej roli podejmę! Chociaż pewnie pchając trzeciego synka w wózku na widok małej dziewczynki jeszcZe nie raz zakłuje w sercu, ale inaczej na to wszystko patrzę teraz :) mi te moje przeboje bardzo poukładały w głowie. Ale absolutnie nie krytykuje pragnienia dziecka danej płci bo każda z nas takie pragnienia ma. Warto tez gonić swoje marzenia i pomagać szczęściu ale trzeba pamiętać, ze koniec końców to nie my decydujemy :) tęsknota będzie zawsze...

Magic to wprost nie do uwierzenia. Kto jak kto,ale Tobie za to poswiecenie i starania i przygotowania i tak dopilnowane wszystko w 100% należy się cora jak talalla..może jeszcze faktycznie wszystko się okaże. Jeśli nie, no to mamy pewność ,że z Bogiem i Matka Natura nie ma co wchodzić w ingerencję..mają swój plan wobec nas. Też jestem tego przykladem. Trzymam kciuki za każdą przy nadziej ,za wasze spostrzeżenia wymarzone córeczki syneczki . Rosnijcie zdrowo 🥰

No lekarz też będzie zdziwiony, mój mąż nie wierzy w to badanie za dużo dzwonili i przepraszali i na szybko wczoraj w nocy pisali do labu o jak najszybsze wyniki bo do mnie dzwonili. Frakcja jak a ten tydz też wyszła bardzo wysoka nie wiem skąd jak ja to badanie robiłam w 11 +6 a frakcja jakby juz 20tc był ale dziewczyny wolę już przestawić tor myślenia szkoda mi tylko starszego synka bo od roku modlił się o siostrzyczkę i jak mu nadmieniłam że raczej braciszek to wpadł w rozpacz że przecież tak bardzo prosił.
Dziewczyny jak mu to wytłumaczyć bo staram się go nastawiać powoli ale chyba będzie ciężko może macie jakieś pomysły
Magic_87, rozumiem, że bardzo chcialas mieć dziewczynke, więc rozumiem, że jesteś zawiedziona...To naturalne. Jednak najważniejsze, że dziecko jest zdrowe, ma kochających rodziców i starszego brata. Jeśli chodzi o Twego synka, to moja córka, też modlila się o siostrę, ale nie doczekala. Jeśli jesteś wierzący, jak to wczesniej podkreslalas, to możesz powiedzieć, że Bozia może dac chłopca albo dziewczynke. A jeśli da chłopczyka, to co, nie będziemy to kochać? Wyrzucimy? A tak będziesz mógł pomagać mi robić zakupy dla Niego. Pomożesz mi wybrać smoczek i kocyk? Jaki w samochody, koparki? Itd.:-).
Moja córka ma nadal żal do mnie, że nie dałam Jej siostry, ale tłumaczę, że chcialam, jednak Bozia dała co innego. A teraz np.mozesz się bawić z braćmi. A chyba fajnie się czasami z Nimi bawić?;-). To oczywiście pytanie kierowalam do Niej, przywracając fajne chwilę. Co możesz najlepszego, to nie zaprzeczaj uczuc syna, niech to wyrazi, nawet jeśli jest to niezadowolenie i zapytaj, czy może Ci pomóc w przygotowaniach do narodzin:-). Jak wspomniałam, smoczek, kocyk lub może pomoc w urządzaniu kącika dla dzidziusia. On stanie się w tym wszystkim zauwazony i doceniony, a już plec...Nie będzie taka ważna;-). Zobaczysz. A ja trzymam kciuki za oswajaniem się z całą sytuacja i pamiętaj, po burzy słońce świeci. Zobaczysz, że Bóg da Ci wspaniałego, grzecznego syna;-).

reklama
Magic tak czy inaczej chłopaki fajne są i każda z nas o tym wie 😁tylko my takie spragnione tej córki jesteśmy. Z perspektywy czasu, patrząc na moich chłopaków to fajnie miec rek samej zorty. Ciuchy jeden po drugim czyli finansowo taniej to wychodzi. Ten sam klimat nadawania na tych samych falach, zgodność. A mam trzech synów w wieku 15,11,6 🤗
To moje chlopaki 🤗

Załączniki

• Screenshot_20201212-194138_Gallery.jpg
    Screenshot_20201212-194138_Gallery.jpg
    616,1 KB · Wyświetleń: 92
Do góry