reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej hej. Wpadłam się przywitać, bo dawno mnie nie było oj dawno. Pozdrawiam serdecznie. Dla przypomnienia. Mam 4 synów i jestem na początku piątej ciąży, która jest trochę niespodzianką. Chyba w końcu zaakceptowałam fakt, że nie zawsze spełnia się pragnienie konkretnej płci. Też wierzę, że Góra decyduje i ma w tym cel. Marzenie o córeczce najwyżej pozostanie tym niespełnionym a ja już staram się cieszyć córeczkami znajomych.
Kochana gratulacje:) trzymam kciuki za zdrowie maleństwa. Co ma być,to bedzie!

reklama
Magic, tak jak czułam. Ten cykl stracony znowu. Działamy dalej. Ale juz czekam na dostawę pogesteronu i saw palmetto. W skrócie podsumowujac z tego co mam przygotowane do tego cyklu: kwas +inozytol cały czas, wapno magnez d3 bierzemy regularnie , acard po okresie do owulacji, saw do owulacji (ja i mąż) szyszki dla męża (a co,spróbujemy;)) żurawit do owulacji oboje? progesteron po owulacji przed okresem odstawic, . Coś pominełam? wizyta dopiero 5 listopada ;(, wiec nie chciałbym do tego czasu kolejnego cyklu zmarnować. Ten cykl musi być mój💞💞💞😭

Ostatnia edycja:
A u mnie się oczywiście namieszało😳 chciałam zrobić 2-dniowy odstęp od owu, więc przytulanki były w piątek... no i owu zamiast dzisiaj była wczoraj...zobaczymy co z tego będzie 🤪🎀🎀🎀

Magic, tak jak czułam. Ten cykl stracony znowu. Działamy dalej. Ale juz czekam na dostawę pogesteronu i saw palmetto. W skrócie podsumowujac z tego co mam przygotowane do tego cyklu: kwas +inozytol cały czas, wapno magnez d3 bierzemy regularnie , acard po okresie do owulacji, saw do owulacji (ja i mąż) szyszki dla męża (a co,spróbujemy;)) żurawit do owulacji oboje? progesteron po owulacji przed okresem odstawic, . Coś pominełam? wizyta dopiero 5 listopada ;(, wiec nie chciałbym do tego czasu kolejnego cyklu zmarnować. Ten cykl musi być mój💞💞💞😭
Jeżeli się starasz kremu nie odstawiaj dziewczyny przez ginekologow miały go zapisanego nawet do 8tc

A u mnie się oczywiście namieszało😳 chciałam zrobić 2-dniowy odstęp od owu, więc przytulanki były w piątek... no i owu zamiast dzisiaj była wczoraj...zobaczymy co z tego będzie 🤪🎀🎀🎀
Domi pewności nie masz chyba że dzisiaj już był skok temp zresztą na tym forum było wiele dziewczyn które z owu mają dziewczynki także spokojnie

Jeżeli się starasz kremu nie odstawiaj dziewczyny przez ginekologow miały go zapisanego nawet do 8tc
Gdzieś czytałam wcześniej, ale nie mogę wrócić ,że jeśli miesiączka zaczyna się plamieniami to być może faktyczni to ma związek z prgestetonem tak? Tak u mnie dziś od rana właśnie i zwróciłam na to uwagę..wiem, że to okres bo zwykle tak mi się zaczyna.

Domi pewności nie masz chyba że dzisiaj już był skok temp zresztą na tym forum było wiele dziewczyn które z owu mają dziewczynki także spokojnie
Na razie to nawet nie wiem czy będzie z tego ciąża, więc nie myślę 😉 a jeśli będzie i okaże się ,że to chłopczyk to przyjmę to z pokorą 🙂 najważniejsze żeby było zdrowe 🙂

Gdzieś czytałam wcześniej, ale nie mogę wrócić ,że jeśli miesiączka zaczyna się plamieniami to być może faktyczni to ma związek z prgestetonem tak? Tak u mnie dziś od rana właśnie i zwróciłam na to uwagę..wiem, że to okres bo zwykle tak mi się zaczyna.
Plamienia na ogół świadczą o zbyt wysokiej prolaktynie a tym samym zbyt niskim progesteronem ale sam progesteron moze nie wystarczyc zbadaj sobie prolaktyne w tym cyklu jeżeli byłaby wysoka to może trzeba by było wdrożyć coś na jej zbicie np bromergon no ale to już jak naprawdę będzie wysoka

Kochana,ja zrobiłam doklanie to samo! Ale jestem zła na siebie. Zawsze mialam owu w 18-19dc,wiec sobie polpoludniu 16dc poszlalam...a wieczorem przyszedł mega bol owulacyjny

reklama
Magic udało mi sie kupić szyszki chmielu w tabletkach, co się najezdzilam (wszedzie jakieś nervomixy) mieszanka z dodatkiem szyszek.powiedz teraz jak to brać,bo czytałam że nie można prowadzić aut po tym. Ja i mąż? Ile teraz czy po okresie do owulacji?

Do góry