reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

znalazłam jakis na allegro za 80zl. Stosowania go na 2 tygodnie przed okresem na różne części ciała tak jak tam jest napisane w opisie ? Widziałaś jakieś jego działanie?

reklama
Magic a co ewentualnie dodatkowo byś mi zasugerowała albo.mezowi ? Jakie suplementy dodatkowo? Szyszki chmielu,saw? co mogłoby rozkręcić sytuację ?Nie zastąpisz lekarza ,ale wrześniowa kontrola wykazała że wszystko z nami ok..może jakaś blokada psychiczną🤔
moze acard??? on pomaga w zagniezdzeniu z tego, co pisala Magic :)

znalazłam jakis na allegro za 80zl. Stosowania go na 2 tygodnie przed okresem na różne części ciała tak jak tam jest napisane w opisie ? Widziałaś jakieś jego działanie?
Mecenasowa27 ja płaciłam 99 zł z tej firmy NOW i tak jak Zaczęłam go stosować to ta truga faza była jak w zegarku i nie mialam już PMS
Anulka a robiłaś badania hormonów np w I fazie stosunek LH do FSH testosteron i estradiol czasami to może namieszać w jajeczkowaniu no i w 7dp progesteron
Do owu bierz acard i inozytol ale dawka 3g no i koniecznie Wit B6 + b- complex to cały cykl

Nie robiłam puki co badan, bo we wrzesniu podczas kontroli zrobione usg,dosc dokładnie i zewanatrz i wewnatrz pokazało,ze mam dosc znaczne tyłozgicie i to wg lekarza moze utrudnic zaplodnienie, brak śluzu nie pomaga i krotkie cykle też,ale puki co nie zlecił nic,bo liczył,ze sie uda. Jak to nzawał odpowiednia pozycja i bedzie dzidzius. Kupiłam juz aracd i saw palmetto, jak małpa przyjdzie to zaczne brac. 3 razy po 1 tabletce?

Ostatnia edycja:
Mecenasowa27 ja płaciłam 99 zł z tej firmy NOW i tak jak Zaczęłam go stosować to ta truga faza była jak w zegarku i nie mialam już PMS
Anulka a robiłaś badania hormonów np w I fazie stosunek LH do FSH testosteron i estradiol czasami to może namieszać w jajeczkowaniu no i w 7dp progesteron
Do owu bierz acard i inozytol ale dawka 3g no i koniecznie Wit B6 + b- complex to cały cykl
a to nie tabletki przeciw zakrzepisc i zawalowi serca? Czy jest jeszcze jakos inny acard? Chociaż mi Google tylko taki pokazuje ogólnie

Magic będzie miała dość tych wszystkich pytań od nas niedługo, jeśli już nie ma 😅

Magic to jest nasza Dr Quinn 😂😂
Oj dziewczyny 😂 spoko co wiem to podpowiem
Acard jest zalecany wszystkim kobietom które mają problemy z poczęciem lub donoszeniem ciazy na wczesnym etapie, zwiększa ukrwienie macicy przez co łatwiej zarodkowi się zagnieździć. Tego niestety pan Google na nie powie 😋 ale tak jest w praktyce
Anulka inozytol niestety działa dopiero po 2 miesiącach stosowania więc jak się nie uda to może w przyszłym cyklu ja dalej trzymam ✊
Saw palmetto jak masz 540mg w jednej tab wystarczy 1 do owu a Acard nie podczas miesiączki może ja nasilic jak się skończy zacznij od 2 tab dziennie do owu potem odstaw jeżeli nie wyjdzie to w nastepnym możesz co 2 dzien spróbować 3 tab
Ja też mam krótkie cykle ten wyliczał mi na 25 dni liczy się jak długa masz 2 fazę optymalnie jakby miała co cykl tyle samo ok 14 do max 16 dni i nie zapomnij mierzyć temp bo jak nie chodzisz na monitoring to nie będziesz wiedzieć dokładnie kiedy i czy w ogóle wystąpiła owu 😋😉

Ja pracuje na zmiany, raz nocki,raz południa,wiec regularność mierzenia temperatury odpada,. Tak orientacyjnie moge patrzec, ale raczej nigdy sie w to nie wczuwałam. Kochana ja dopiero od lipca regularnie sie przygladam cyklom, robie notaki, biore suple..magnez tylko to caly czas,. Bardzo bym chciała wierzyc ,ze sie uda,ale naprawde czuje sie jak przed okresem. (niestety) doł brzucha pobolewa, kłucia ,troche krzyz. tak miewam zwykle

reklama
Ja pracuje na zmiany, raz nocki,raz południa,wiec regularność mierzenia temperatury odpada,. Tak orientacyjnie moge patrzec, ale raczej nigdy sie w to nie wczuwałam. Kochana ja dopiero od lipca regularnie sie przygladam cyklom, robie notaki, biore suple..magnez tylko to caly czas,. Bardzo bym chciała wierzyc ,ze sie uda,ale naprawde czuje sie jak przed okresem. (niestety) doł brzucha pobolewa, kłucia ,troche krzyz. tak miewam zwykle
ja też pracuje na 3 zmiany więc nie ma opcji bym zmierzyła regularnie temp. Ja może w tym cyklu kupię testy owulacyjne jeszcze raz hmmm może już ostatni raz i postaram się podejść bardziej na luzie 🤔

Do góry