reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hania4899 pierwszy raz mam do czynienia z testami owulacyjnymi. I od dziś zaczęłam robić jest to mój 14dc cykle mam długie 33 34 dniowe.kalendarzyk pokazuje mi że owulacja w sobotę.
Znów patrząc byłam u lekarza 9dc I nie widział pęcherzyka dominującego, że może być bez owulacyjny ale on myślał że cykle standardowe 28. Cuda się zdarzają 😉 biorę od tego czasu agnus Castus na poprawę cyklu i poprawę owulacyji może też coś to daje.
Tak czy inaczej mam zamiar próbować i starać się w tym cyklu plan przytulanki codzienne,o ile chłop mi nie padnie 😜😂

Anulka oj zaciskam kciuki 👍👍👍 który masz dzień cyklu?Może jakiś tescior zrób 😊ta plamka to może zagnieżdżenie 😊
Niestety ja zawsze z pęcherzem latam także u mnie nie było to widoczne.
W co celujesz?I jaki miałaś plan działania?

Przy tak długich cyklach to normalne, że mogło jeszcze nie być pęcherzyka dominującego. I wcale to nie oznacza cyklu bezowulacyjnego. Dziwię się, że ktoś na tej podstawie sugeruje cykl bez owulacji.
Działaj, odpocznie po owulacji 😁

Magic_87 super, że wszystko na właściwej drodze. A ja właśnie nie wiem, jak podnieść to pH, żeby jakieś normalniejsze było, bo u mnie 4,2 w szczycie śluzu w owulację. Muszę być zakwaszona, ale nie bardzo chce odstawić dietę.

reklama
Dziewczyny albo ja zaczynam świrować albo się udało 🤪od dwóch trzech dni mam problemy z pęcherzem ,latam do toalety jak nigdy. I dziś na bieliźnie różowa plamka ...okres dopiero na sobotę. Czy któraś miała coś takiego w początkach?
Gratulacje. Czekamy na info po testowaniu. U mnie niestety brak jakichkolwiek objawów😭 nie spieszno mi dl testowania bo przeczucie mowi mi że 2 kresek nie zobaczę. Nie mam w domu nawet testy. I poki co nie kupie😭

Gratulacje. Czekamy na info po testowaniu. U mnie niestety brak jakichkolwiek objawów😭 nie spieszno mi dl testowania bo przeczucie mowi mi że 2 kresek nie zobaczę. Nie mam w domu nawet testy. I poki co nie kupie😭
Ja sie boje tych objawów, bo juz dwukrotnie cos tam czułam,wydawło sie ze to ,,to,, i potem przychodziła miesiaczka i rozczarowanie. Umysł mamy pragnacej dziecka,płata figle. Bardzo bym chciała aby sie potweirdziły tym razem

Ja sie boje tych objawów, bo juz dwukrotnie cos tam czułam,wydawło sie ze to ,,to,, i potem przychodziła miesiaczka i rozczarowanie. Umysł mamy pragnacej dziecka,płata figle. Bardzo bym chciała aby sie potweirdziły tym razem
No a czasem te objawy się lekceważy właśnie przez, to że wcześniejszy cykl był nie udany. Tak czy inaczej kiedyś wkoncu musi zaskoczyc 🤗
Ja z każdym miałam inaczej jedynie co wymioty do końca ciąży przy każdym 🙉🙈 w dwóch pierwszych cycki jakby miały pęknąć senność,w trzeciej przez całą ciąże cycki nie bolały jedynie ciągnięcie gdy puściłam je na wolność ściągając stanik 😜
Z trzecim po 10 dpo zrobiłam test bo byłam akurat u gina dzień po owulacji i wiedziałam że z mężem daliśmy równo czadu na majowym weekendzie a to było 3 przed owulacja. No i test pozytywny był objawy to gdy siedziałam i wstawałam to ciągnięcie w dole brzucha jakby jakaś gumka się rozciągała,no i cycki jak pisałam wyżej.Potem.Po kolei brak okresu bóle podbrzusza,senność,wymioty.
W każdej ciąży inne zachcianki w pierwszej słodkie i kfc.W drugiej kwaśne chińszczyzna, trzeciej na nic,ootwierałam lodówkę i nic dla mnie tam nie było.

Dziewczyny albo ja zaczynam świrować albo się udało 🤪od dwóch trzech dni mam problemy z pęcherzem ,latam do toalety jak nigdy. I dziś na bieliźnie różowa plamka ...okres dopiero na sobotę. Czy któraś miała coś takiego w początkach?
Ja powiem tak, oczywiście trzymam mocno kciuki zeby sie udało :) ale zatestuj... Ja przed ciąża miałam co miesiąc objawy :) a poźniej łzy w poduchę. Problemy z pęcherzem ja osobiście miałam dopiero znacznie poźniej :) a w cyklach bezowocnych zdarzały mi sie czerwone plamki przed @. Czekamy na tescik i trzymamy kciuki! 💞

Pierwsze przytulanie po ok.24h a drugie juz nie pamiętam, ale chyba wiecej niz 48 :) chyba 72 ale to i tak było bez nastawienia - starania się :) w owocnym cyklu obiecalam sobie, ze odpuszcze by nie zwariować :) czyli testy owu owszem zrobilam, przytulanie w owu takze, troszke to zaplanowalam bo moj mąż nawet nie wiedzial, ze to te dni 😝 :) ale pozniej pełen luzik czyli tulenie spontantaniczne 😊😊. Nie zwazalam tez na to jaki jest dzień.. teoretycznie w czasie zagniezdzania wyjechalam z mezem na rowery 50 km wiec na tych polnych i lesnych drogach chyba mnie tak wytrzeslo ze zaskoczylo 😂😂 ale do tego doszłam dopiero później... Nie doszukiwalam sie tez żadnych objawów ciąży i dobrze, bo tak na prawde wcale ich nie było :) test zrobilam w dniu @ chyba z przyzwyczajenia 😄 byl na nim cien cienia a ja go buch do kosza 😂

1 przytulanko 24h po pozytywnym? Czy 1 przytulanko 24h i drugie 48h?
Dziewczyny ja się zastanawiam nad Wami w staraniach chłopczykowych czy czasami nie przesunęłabym się na 12h po piku bo czasami owu występuje między 12 a 24h po piku i jak zadziałacie np 12h po owu to chyba przekręca sie na korzyść dziewczynki bo jak analizowałam wszystkie staraczki z tego forum to czasami pisały ze w samo owu no ale przecież nikt nie ma że sobą usg żeby akurat moment owu wychwycić a bóle mogą być mylące
Hania przypomnij mi ty startujesz na chłopca? A próbowałaś podnieś pH z rana woda + cytryna i dużo soków pomarańczowych

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja się zastanawiam nad Wami w staraniach chłopczykowych czy czasami nie przesunęłabym się na 12h po piku bo czasami owu występuje między 12 a 24h po piku i jak zadziałacie np 12h po owu to chyba przekręca sie na korzyść dziewczynki bo jak analizowałam wszystkie staraczki z tego forum to czasami pisały ze w samo owu no ale przecież nikt nie ma że sobą usg żeby akurat moment owu wychwycić a bóle mogą być mylące
Hania przypomnij mi ty startujesz na chłopca? A próbowałaś podnieś pH z rana woda + cytryna i dużo soków pomarańczowych
Ja startuje na kogokolwiek, może być chłopiec lub dziewczynka, aby natura sama zrobiła swoje. 🙏 I tak chciałam troszkę wyrównać szansę, zobaczyć na jaką płeć mam z marszu szansę. Była właśnie woda z cytryną i wiesiołek i DHA. Ale w porywach 4,4 i nie wiem czy to akurat równe szanse są, czy już pod dziewczynkę. Czuje, że to wina diety i metforminy, bo to zakwaszacze, ale odstawić tego nie mogę.
Testujcie, czekamy aż sypnie deszcz dwóch kreseczek. 🥳
Kevinka ja w każdej ciąży mam ten problem, że wszystko w lodówce jest nie dla mnie. 😀 Chociaż nie z własnej woli. Aż jak widzę kobiety w ciąży na lodach, albo jedzące normalna kanapkę to mi smutno, że nigdy tego nie przeżyje. Takiej czystej przyjemności i radości oczekiwania, no ale potem mam chociaż cudowne dzieci. 😍🤗

Ostatnia edycja:
reklama
Hania myślę że ten zestaw co bierzesz wystarczy dorzuć jak możesz acard (ułatwia zagnieżdżenie) i inozytol on też naturalnie wyrównuje poziom glukozy i podobno ułatwia zajście w ciążę no i obniża testosteron ja go piję już rok z przerwami mi bardzo służy 🙂

Do góry