reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hania4899 pierwszy raz mam do czynienia z testami owulacyjnymi. I od dziś zaczęłam robić jest to mój 14dc cykle mam długie 33 34 dniowe.kalendarzyk pokazuje mi że owulacja w sobotę.
Znów patrząc byłam u lekarza 9dc I nie widział pęcherzyka dominującego, że może być bez owulacyjny ale on myślał że cykle standardowe 28. Cuda się zdarzają 😉 biorę od tego czasu agnus Castus na poprawę cyklu i poprawę owulacyji może też coś to daje.
Tak czy inaczej mam zamiar próbować i starać się w tym cyklu plan przytulanki codzienne,o ile chłop mi nie padnie 😜😂

Anulka oj zaciskam kciuki 👍👍👍 który masz dzień cyklu?Może jakiś tescior zrób 😊ta plamka to może zagnieżdżenie 😊
Niestety ja zawsze z pęcherzem latam także u mnie nie było to widoczne.
W co celujesz?I jaki miałaś plan działania?

Przy tak długich cyklach to normalne, że mogło jeszcze nie być pęcherzyka dominującego. I wcale to nie oznacza cyklu bezowulacyjnego. Dziwię się, że ktoś na tej podstawie sugeruje cykl bez owulacji.
Działaj, odpocznie po owulacji 😁

Magic_87 super, że wszystko na właściwej drodze. A ja właśnie nie wiem, jak podnieść to pH, żeby jakieś normalniejsze było, bo u mnie 4,2 w szczycie śluzu w owulację. Muszę być zakwaszona, ale nie bardzo chce odstawić dietę.

reklama
Dziewczyny albo ja zaczynam świrować albo się udało 🤪od dwóch trzech dni mam problemy z pęcherzem ,latam do toalety jak nigdy. I dziś na bieliźnie różowa plamka ...okres dopiero na sobotę. Czy któraś miała coś takiego w początkach?
Gratulacje. Czekamy na info po testowaniu. U mnie niestety brak jakichkolwiek objawów😭 nie spieszno mi dl testowania bo przeczucie mowi mi że 2 kresek nie zobaczę. Nie mam w domu nawet testy. I poki co nie kupie😭

Gratulacje. Czekamy na info po testowaniu. U mnie niestety brak jakichkolwiek objawów😭 nie spieszno mi dl testowania bo przeczucie mowi mi że 2 kresek nie zobaczę. Nie mam w domu nawet testy. I poki co nie kupie😭
Ja sie boje tych objawów, bo juz dwukrotnie cos tam czułam,wydawło sie ze to ,,to,, i potem przychodziła miesiaczka i rozczarowanie. Umysł mamy pragnacej dziecka,płata figle. Bardzo bym chciała aby sie potweirdziły tym razem

Ja sie boje tych objawów, bo juz dwukrotnie cos tam czułam,wydawło sie ze to ,,to,, i potem przychodziła miesiaczka i rozczarowanie. Umysł mamy pragnacej dziecka,płata figle. Bardzo bym chciała aby sie potweirdziły tym razem
No a czasem te objawy się lekceważy właśnie przez, to że wcześniejszy cykl był nie udany. Tak czy inaczej kiedyś wkoncu musi zaskoczyc 🤗
Ja z każdym miałam inaczej jedynie co wymioty do końca ciąży przy każdym 🙉🙈 w dwóch pierwszych cycki jakby miały pęknąć senność,w trzeciej przez całą ciąże cycki nie bolały jedynie ciągnięcie gdy puściłam je na wolność ściągając stanik 😜
Z trzecim po 10 dpo zrobiłam test bo byłam akurat u gina dzień po owulacji i wiedziałam że z mężem daliśmy równo czadu na majowym weekendzie a to było 3 przed owulacja. No i test pozytywny był objawy to gdy siedziałam i wstawałam to ciągnięcie w dole brzucha jakby jakaś gumka się rozciągała,no i cycki jak pisałam wyżej.Potem.Po kolei brak okresu bóle podbrzusza,senność,wymioty.
W każdej ciąży inne zachcianki w pierwszej słodkie i kfc.W drugiej kwaśne chińszczyzna, trzeciej na nic,ootwierałam lodówkę i nic dla mnie tam nie było.

Dziewczyny albo ja zaczynam świrować albo się udało 🤪od dwóch trzech dni mam problemy z pęcherzem ,latam do toalety jak nigdy. I dziś na bieliźnie różowa plamka ...okres dopiero na sobotę. Czy któraś miała coś takiego w początkach?
Ja powiem tak, oczywiście trzymam mocno kciuki zeby sie udało :) ale zatestuj... Ja przed ciąża miałam co miesiąc objawy :) a poźniej łzy w poduchę. Problemy z pęcherzem ja osobiście miałam dopiero znacznie poźniej :) a w cyklach bezowocnych zdarzały mi sie czerwone plamki przed @. Czekamy na tescik i trzymamy kciuki! 💞

Pierwsze przytulanie po ok.24h a drugie juz nie pamiętam, ale chyba wiecej niz 48 :) chyba 72 ale to i tak było bez nastawienia - starania się :) w owocnym cyklu obiecalam sobie, ze odpuszcze by nie zwariować :) czyli testy owu owszem zrobilam, przytulanie w owu takze, troszke to zaplanowalam bo moj mąż nawet nie wiedzial, ze to te dni 😝 :) ale pozniej pełen luzik czyli tulenie spontantaniczne 😊😊. Nie zwazalam tez na to jaki jest dzień.. teoretycznie w czasie zagniezdzania wyjechalam z mezem na rowery 50 km wiec na tych polnych i lesnych drogach chyba mnie tak wytrzeslo ze zaskoczylo 😂😂 ale do tego doszłam dopiero później... Nie doszukiwalam sie tez żadnych objawów ciąży i dobrze, bo tak na prawde wcale ich nie było :) test zrobilam w dniu @ chyba z przyzwyczajenia 😄 byl na nim cien cienia a ja go buch do kosza 😂

1 przytulanko 24h po pozytywnym? Czy 1 przytulanko 24h i drugie 48h?
Dziewczyny ja się zastanawiam nad Wami w staraniach chłopczykowych czy czasami nie przesunęłabym się na 12h po piku bo czasami owu występuje między 12 a 24h po piku i jak zadziałacie np 12h po owu to chyba przekręca sie na korzyść dziewczynki bo jak analizowałam wszystkie staraczki z tego forum to czasami pisały ze w samo owu no ale przecież nikt nie ma że sobą usg żeby akurat moment owu wychwycić a bóle mogą być mylące
Hania przypomnij mi ty startujesz na chłopca? A próbowałaś podnieś pH z rana woda + cytryna i dużo soków pomarańczowych

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja się zastanawiam nad Wami w staraniach chłopczykowych czy czasami nie przesunęłabym się na 12h po piku bo czasami owu występuje między 12 a 24h po piku i jak zadziałacie np 12h po owu to chyba przekręca sie na korzyść dziewczynki bo jak analizowałam wszystkie staraczki z tego forum to czasami pisały ze w samo owu no ale przecież nikt nie ma że sobą usg żeby akurat moment owu wychwycić a bóle mogą być mylące
Hania przypomnij mi ty startujesz na chłopca? A próbowałaś podnieś pH z rana woda + cytryna i dużo soków pomarańczowych
Ja startuje na kogokolwiek, może być chłopiec lub dziewczynka, aby natura sama zrobiła swoje. 🙏 I tak chciałam troszkę wyrównać szansę, zobaczyć na jaką płeć mam z marszu szansę. Była właśnie woda z cytryną i wiesiołek i DHA. Ale w porywach 4,4 i nie wiem czy to akurat równe szanse są, czy już pod dziewczynkę. Czuje, że to wina diety i metforminy, bo to zakwaszacze, ale odstawić tego nie mogę.
Testujcie, czekamy aż sypnie deszcz dwóch kreseczek. 🥳
Kevinka ja w każdej ciąży mam ten problem, że wszystko w lodówce jest nie dla mnie. 😀 Chociaż nie z własnej woli. Aż jak widzę kobiety w ciąży na lodach, albo jedzące normalna kanapkę to mi smutno, że nigdy tego nie przeżyje. Takiej czystej przyjemności i radości oczekiwania, no ale potem mam chociaż cudowne dzieci. 😍🤗

Ostatnia edycja:
reklama
Hania myślę że ten zestaw co bierzesz wystarczy dorzuć jak możesz acard (ułatwia zagnieżdżenie) i inozytol on też naturalnie wyrównuje poziom glukozy i podobno ułatwia zajście w ciążę no i obniża testosteron ja go piję już rok z przerwami mi bardzo służy 🙂

Do góry