reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Teraz, rozumiem 😘🤗 dziękuję za odpowiedź 🤗 😘

To jak mam na, to patrzeć.
pierwszy test dziś o 11.45
Drugi zrobiłam bo pisałaś najlepiej robić między 17 a 20. Ten drugi robiony był chwilę przed 19.
Zakładając, że test jest zrobiony poprawnie to spodziewalabym się piku jutro. Chociaż bywa tak, że test nie wychodzi pozytywny, bo nie wyłapie się piku, a on jest i owulacja też. Bywa tez niestety tak, że po piku nie ma owulacji. A korzystałas z tych testów w poprzednim cyklu ?

Dziewczyny albo ja zaczynam świrować albo się udało 🤪od dwóch trzech dni mam problemy z pęcherzem ,latam do toalety jak nigdy. I dziś na bieliźnie różowa plamka ...okres dopiero na sobotę. Czy któraś miała coś takiego w początkach?

Hania4899 pierwszy raz mam do czynienia z testami owulacyjnymi. I od dziś zaczęłam robić jest to mój 14dc cykle mam długie 33 34 dniowe.kalendarzyk pokazuje mi że owulacja w sobotę.
Znów patrząc byłam u lekarza 9dc I nie widział pęcherzyka dominującego, że może być bez owulacyjny ale on myślał że cykle standardowe 28. Cuda się zdarzają 😉 biorę od tego czasu agnus Castus na poprawę cyklu i poprawę owulacyji może też coś to daje.
Tak czy inaczej mam zamiar próbować i starać się w tym cyklu plan przytulanki codzienne,o ile chłop mi nie padnie 😜😂

Anulka oj zaciskam kciuki 👍👍👍 który masz dzień cyklu?Może jakiś tescior zrób 😊ta plamka to może zagnieżdżenie 😊
Niestety ja zawsze z pęcherzem latam także u mnie nie było to widoczne.
W co celujesz?I jaki miałaś plan działania?

Hania4899 pierwszy raz mam do czynienia z testami owulacyjnymi. I od dziś zaczęłam robić jest to mój 14dc cykle mam długie 33 34 dniowe.kalendarzyk pokazuje mi że owulacja w sobotę.
Znów patrząc byłam u lekarza 9dc I nie widział pęcherzyka dominującego, że może być bez owulacyjny ale on myślał że cykle standardowe 28. Cuda się zdarzają 😉 biorę od tego czasu agnus Castus na poprawę cyklu i poprawę owulacyji może też coś to daje.
Tak czy inaczej mam zamiar próbować i starać się w tym cyklu plan przytulanki codzienne,o ile chłop mi nie padnie 😜😂

Anulka oj zaciskam kciuki 👍👍👍 który masz dzień cyklu?Może jakiś tescior zrób 😊ta plamka to może zagnieżdżenie 😊
Niestety ja zawsze z pęcherzem latam także u mnie nie było to widoczne.
W co celujesz?I jaki miałaś plan działania?
Test robiłam wczoraj z niecierpliwoac, negatywny. Celowalam w dziewczynkę dwukrotnie, miałam straszne parcie, ale nie udało się .Chciałam przed owulacja,ale coś nie pykalo. Więc w tym miesiącu odpuściłam. Po prostu było wtedy kiedy chcieliśmy zbliżenia. Oczywiście w dni płodne ale nie sugerowalam się czy przed czy po. Po prostu bardzo chce zostać po raz 3 mama . Mam już prawie doroslych chłopaków i po raz ostatni chce poczuć to ,,coś,, w sobie, ta magię macierzyństwa. Chcemy miec maluszka w domu. Więc teraz bez znaczenia płeć.

Wczytywalam się w posty, w jakieś doświadczenia dziewczyn z grupy, testy owulacyjne, suplementy wyczytane gdzieś w sieci,dni płodne,mniej bardziej...oczywiście celując na córkę. Ale do trzech razy sztuka i w tym miesiącu zdałam sobie sprawę że poczęcie dziecka ma wynikać z miłości a nie bilogi i schematów. I tak działaliśmy. Zobaczymy czy ze skutkiem pozytywnym.

Ale naskrobalyscie dziewczyny 🙂😋
Kevinka ja mam 2 chłopców teraz planuje zadziałać jak się uda na 40 48h przed owu i do tego czasu wstrzemiezliwosc. A jak masz problemy z interpretacja testów owu polecam ci clearblue ja mam 2 rodzaje jedne wykrywsja sam pik a drugi to monitor i tu już wykrywa wzrost estrogenu także z porannego moczu się robi i pokazuje że w ciągu 12 24 h nastąpi owu oraz pokazuje max dni płodne 3 dni przed owu
Hania cieszę się że samo z siebie pH mam niskie ale nawet ostatnio w owu miałam takie 4.00 do max 4,5 i przez to mam nadzieję że nie będzie problemu z zajściem. Teraz odebrałam wyniki moje i męża i kurcze jestem zadowolona 😋😋😋🙂🙂🙂

Dziewczyny albo ja zaczynam świrować albo się udało 🤪od dwóch trzech dni mam problemy z pęcherzem ,latam do toalety jak nigdy. I dziś na bieliźnie różowa plamka ...okres dopiero na sobotę. Czy któraś miała coś takiego w początkach?
Anulka trzymam ✊✊✊ być może zagnieżdżane jeżeli tak to można tescik jutro zrobić

Ja, z takiego odstępu mam ostatniego syna.🙈

Angela 21_21 witaj 🤗
Ja próbuje wstrzelić się w córeczkę może powiesz jak tobie się udalo😊
Ja mam trzech synów pierwszy był niespodzianka czyli taki nie planowany do końca co będzie to bedzie😉
Drugi długie staranka półtora roku i nic kiedy odpuściłam wiem że wtedy mało przytulanek było i wyszedł chłopak.
Trzeci z odstępu trzy dni przed @.
To trzeba mieć szczęście 😉
Nie bardzo Ci pomogę bo ja, w drugą stronę staram się, ale dziewczyny które planują synów napewno się wypowiedzą 🤗
Ja tak myślę że to zawsze jest 50 na 50 I kwestia szczęścia. Ale warto wierzyć i trochę dać od siebie żeby to szczęście spełnić ♥

Mercedesowa testowałaś?

Miłego dnia życzę 🤗 😘
hej, miło że pytasz. Ja ostatnio mało się tu udzielam bo po ostatnim niepowodzeniu trochę zwatpilam i wylaczylam się z pisania. Właśnie mi się kończy okres, ten cykl też pewnie będzie stracony bo wychodzi mi że będę miała dni płodne w następnym tygodniu a pracować będę na nocki i praktycznie zerowe szanse że uda nam się coś przed moim wyjściem do pracy pobaraszkowac bo mały zazwyczaj późno chodzić spać.

reklama
Dzień dobry🤗

Mercedesowa głowa, do góry.
Napewno znajdziesz jakieś rozwiązanie, na dziewczynkę bez orgazmu no to starczy szybki numerek 😜😂
Na chwilkę bajeczka lub książeczka młodemu.Dasz radę.
Wiem co czujesz,bo sama kiedyś tyle czasu się starałam 🤐😕człowiek najchętniej by chciał odrazu.niestety te co chcą mają z tym problem.Te co myślą że nie zajdą, niechca mają.
Niestety takie to niesprawiedliwe.
Głowa do góry i do dzieła kochana zaciskam za ciebie mocno kciuki.
A może teraz kiedy myślisz że cykl stracony bo nocki to właśnie może będzie owocny.

Magic super, że zadowolona z wynikow🤗 Oj u ciebie będzie różowo czuję to 😊

Anulka racja ja kiedyś też starałam się na córeczkę robiłam nie wszystko ale starałam się w tą, stronę. Nic nie wychodziło. Dopiero gdy głowa, wolna była nie myślałam wogole o tym wpadłam w, wir praca nauka dom ciąża, była, dla mnie zaskoczeniem. Pozytywnym oczywiście 😊

Ostatnia edycja:
Do góry