reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic czyli te cyfrowe clearblue są takie czułe na 6 dni przed ? I jak będzie pozytywny to już robisz odstęp, czy jaka taktyka ?

Elena u mnie norma od 7,46-49,23. A ja 0,06, no nie wiem co się dzieje. Przed córka miałam po środku.

Co do cukrów ja starając się o ciążę nie brałam jeszcze insuliny, miałam ogromne cukry nawet do 300 i dużą hemoglobine glikowana, czyli przynajmniej 3 mc się utrzymywały takie wysokie cukry i wyszła dziewczynka. A przed synem cukier 68 i chłopak. Teraz mam dobre cukry i zobaczymy co wyjdzie.

Co do tego syn czy córka ? Ja planowałam syna i córkę i mi się udało. Teraz planuję w ciemno, bo planuje 4 ciążę i wtedy będę kombinować na tą druga płeć, ale jestem właśnie ciekawa czy te czynniki teraz też jakoś zdeterminuja płeć, czy nie. I poszerzam wiedzę, poznaje jak jest u innych.
A kogo masz starszego? W jakim wieku masz dzieci?

reklama
Elenaa synek 6 lat, a córka 3. Wiem, że u Ciebie córka też 3 latka. 😊 A teraz starania planuje zacząć pod koniec roku.
U mnie najmłodsza 2🙂 ja chciałam teraz ale przez anemię do października na pewno odpada bo tak będę brała żelazo jak nie dłużej. I wypadnie mi też koniec roku albo początek następnego

Jeszcze mam pytanie, Ty używasz tej aplikacji mój kalendarzyk ? Bo ja też i tam nie mogę wstawić swojej daty owulacji, zaznacza na podstawie wpisanej liczby dni fazy lutealnej. A u mnie potrafi się dzień lub dwa różnic i często ta owulacje zaznacza innego dnia. Wiesz może, jak to zrobić ?
Klikasz na dany dzień w którym masz owulację. Przytrzymaj dłużej palcem. Kliknij dodaj więcej i w opcjach pokazuje się "test owulacyjne" Klikasz dodatni i zatwierdzasz ptaszkiem
W razie pomyłki idzie też skasować

Kinga to tak jak u nas. 😁 Też muszę zdrowie doprowadzić do porządku, no i budujemy dom i bardzo się przesunęły formalności. Ale powoli się przygotowuje, przyglądam jak to wyglada po przerwie.
A żeby było śmieszniej, jak starałam się o pierwsze dziecko to nawet nie wiedziałam, że stosuje prawie wszystkie czynniki na syna, myślałam że wspieram po prostu płodność. Dopiero ok. 6 tc się dowiedziałam o tym wszystkim i już spodziewałam się chłopca.

Kinga to tak jak u nas. 😁 Też muszę zdrowie doprowadzić do porządku, no i budujemy dom i bardzo się przesunęły formalności. Ale powoli się przygotowuje, przyglądam jak to wyglada po przerwie.
A żeby było śmieszniej, jak starałam się o pierwsze dziecko to nawet nie wiedziałam, że stosuje prawie wszystkie czynniki na syna, myślałam że wspieram po prostu płodność. Dopiero ok. 6 tc się dowiedziałam o tym wszystkim i już spodziewałam się chłopca.
Ja nigdy nic nie stosowałam oprócz tego, że córki są z przed owu przez przypadek a synek w owu trafiony😂

Magic czyli te cyfrowe clearblue są takie czułe na 6 dni przed ? I jak będzie pozytywny to już robisz odstęp, czy jaka taktyka ?

Elena u mnie norma od 7,46-49,23. A ja 0,06, no nie wiem co się dzieje. Przed córka miałam po środku.

Co do cukrów ja starając się o ciążę nie brałam jeszcze insuliny, miałam ogromne cukry nawet do 300 i dużą hemoglobine glikowana, czyli przynajmniej 3 mc się utrzymywały takie wysokie cukry i wyszła dziewczynka. A przed synem cukier 68 i chłopak. Teraz mam dobre cukry i zobaczymy co wyjdzie.

Co do tego syn czy córka ? Ja planowałam syna i córkę i mi się udało. Teraz planuję w ciemno, bo planuje 4 ciążę i wtedy będę kombinować na tą druga płeć, ale jestem właśnie ciekawa czy te czynniki teraz też jakoś zdeterminuja płeć, czy nie. I poszerzam wiedzę, poznaje jak jest u innych.
Hania clearblue są dokładne i jak kupisz cyfrowe to pokażą Ci na 24 48h przed a jak kupisz dual albo ten monitor co ja mam to pokażą Ci 3 4 dni przed wskaźnik jest niski wysoki i pik. Te co załączyłam to są paskowe jakieś niby profesjonalne i też dość szybko pokazują ale sama musisz interpretować w clearblue tego nie robisz one same ci pokażą czy już jest czy nie

Ja nigdy nic nie stosowałam oprócz tego, że córki są z przed owu przez przypadek a synek w owu trafiony😂
Kinga kurka ja właśnie teraz też chciałabym mieć pewność że utrafimy w odstęp ale też tyle tu dziewczyn było co corki mają z owu że człowiek chwyta się za głowę 😑

reklama
Hania a może trafiłaś w O+10h lub O+12h bo to już dziewczynkowe do tego jak nie wychodziło na 2 dni przed owu to najwidoczniej osłabione były plemniki i to też dziewczynkowe bo suple dla chłopa tak mają działać 😂😋

Do góry